E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού

Σοβαρότατη υπόθεση με 10 συλλήψεις στον Έβρο

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2021 | 12:21

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που προμήθευε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό εξαρθρώνουν οι Αρχές. Κομβικός ο ρόλος φαρμακοποιού που ήδη συνελήφθη μαζί με έναν αστυνομικό και έναν στρατιωτικό…

Κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός και ως χρήστες ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας στρατιωτικός, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την υπόθεση λόγω εμπλοκής των δύο κρατικών λειτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός που ελάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test, προκειμένου να τις παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε την υπόθεση. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα -ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις. Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19.

Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο! Πώς η ΑΑΔΕ εντόπισε κρυφό τζίρο 203.000 ευρώ από ένα ... φλιτζάνι καφέ

Σήμερα

Με βάση τις αγορές καφέ, σοκολάτας και τσαγιού, οι ελεγκτές εντόπισαν αδήλωτα έσοδα 203.000 ευρώ και η ΔΕΔ επικύρωσε τον καταλογισμό φόρου και ΦΠΑ.

Εκτάκτως στη Σύρο ο σύζυγος της νεκρής διασώστριας του ΕΚΑΒ – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Σήμερα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανατροπή στα στοιχεία

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις αιτήσεις για την επιμέλεια των δίδυμων αδελφών του 3χρονου που πέθανε από ασιτία

Σήμερα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξετάζει τέσσερις αιτήσεις επιμέλειας για τα δίδυμα αδέλφια του τρίχρονου που έχασε τη ζωή του από ασιτία

Μηνύματα «112» σε κατοίκους Βόρειας Εύβοιας, Σκύρου και Λάρισας – «Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις»

Σήμερα

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Αρχές – Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές αυτές

Υδροστρόβιλοι στη Χαλκιδική: Εντυπωσιακό φαινόμενο στον Κόλπο του Αγίου Όρους

Σήμερα

Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν στον Κόλπο του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική - δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τι είπε στην Αστυνομία, ο πρώην σύζυγος της διασώστριας του ΕΚΑΒ που δολοφονήθηκε στη Σύρο

Σήμερα

Τα δύο ανήλικα παιδιά τους είναι μαζί με τον πατέρά τους στη Σύρο

Κόλαση φωτιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία: Ανθρωποι απομακρύνoνται με βάρκες ‑ Σοκαριστικά βίντεο

Σήμερα

Λεωφορεία έχουν παραταχθεί σε τέσσερις προβλήτες κι όλοι οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή - Δραματικές εικόνες στην Αρκασόν

Αδριατική: Μυστήριο με μαύρους πλαστικούς δίσκους που ξεβράζει η θάλασσα

Σήμερα

Η προέλευση της διαρροής παραμένει αδιευκρίνιστη

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σήμερα

Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.