E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού

Σοβαρότατη υπόθεση με 10 συλλήψεις στον Έβρο

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2021 | 12:21

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που προμήθευε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό εξαρθρώνουν οι Αρχές. Κομβικός ο ρόλος φαρμακοποιού που ήδη συνελήφθη μαζί με έναν αστυνομικό και έναν στρατιωτικό…

Κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός και ως χρήστες ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας στρατιωτικός, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την υπόθεση λόγω εμπλοκής των δύο κρατικών λειτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός που ελάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test, προκειμένου να τις παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε την υπόθεση. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα -ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις. Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19.

Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το επίδομα των 250 ευρώ ‑ Όλες οι πληρωμές

Πριν 10 ώρες

Επίδομα 250 ευρώ, συντάξεις Δεκεμβρίου και όλα τα επιδόματα

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Πριν 10 ώρες

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Πέθανε ο Πολ Κοστέλο

Πριν 10 ώρες

Ο Ιρλανδός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Χτες

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Χτες

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.