E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού

Σοβαρότατη υπόθεση με 10 συλλήψεις στον Έβρο

Πλαστά πιστοποιητικά: Νέα υπόθεση με εμπλοκή φαρμακοποιού, αστυνομικού και στρατιωτικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2021 | 12:21

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που προμήθευε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό εξαρθρώνουν οι Αρχές. Κομβικός ο ρόλος φαρμακοποιού που ήδη συνελήφθη μαζί με έναν αστυνομικό και έναν στρατιωτικό…

Κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός και ως χρήστες ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας στρατιωτικός, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την υπόθεση λόγω εμπλοκής των δύο κρατικών λειτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός που ελάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test, προκειμένου να τις παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε την υπόθεση. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα -ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις. Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: «Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19.

Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Σήμερα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Σήμερα

Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Σούλης Μαρκόπουλος: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες μπάσκετ για το θάνατό του

Σήμερα

Θα τιμηθεί η μνήμη του Έλληνα τεχνικού σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Πλάκα: Οι πελάτες τρέχουν έντρομοι

Σήμερα

Η Enaon EDA διερευνά πιθανή διαρροή φυσικού αερίου ως αιτία, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για αγνοούμενους στους ορόφους του κτιρίου στη Λυσικράτους.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Σήμερα

Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του.

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Σήμερα

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Σήμερα

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Σήμερα

Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει ‑ Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα

Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή.

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Σήμερα

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής.

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ‑ Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Σήμερα

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της.

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ ‑ Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Σήμερα

Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.