E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Η Ευρώπη βιώνει από τις αρχές Οκτωβρίου μια επιδημιολογική έξαρση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των θανάτων

Σε έξαρση η πανδημία Covid‑19: Πάνω από 1,67 εκατ. κρούσματα την τελευταία εβδομάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2021 | 14:12

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, περίπου 1.672.000 κρούσματα, δηλαδή κατά μέσο όρο 239.000 την ημέρα, έχουν καταγραφεί στην περιοχή, που περιλαμβάνει 52 χώρες και εδάφη (στα ανατολικά έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία).

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά 18% αυξημένος σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, και σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμενε σταθερός γύρω στα 150.000 κρούσματα κάθε μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαράντα δύο χώρες της περιοχής είδαν τις μολύνσεις να αυξάνονται αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, ενώ μόνο επτά κατέγραψαν μείωση.

Η Ευρώπη αντιστοιχεί σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων

Οι σημερινοί αριθμοί παραμένουν χαμηλότεροι από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στην περιοχή, με 284.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου του 2020. Αλλά η Ευρώπη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα πολύ μικρά κράτη, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την επιδημιολογική έξαρση είναι η Τσεχία, με μέσο όρο περίπου 3.100 κρουσμάτων την ημέρα κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, ή 124% παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολουθεί η Ουγγαρία, με 2.000 κρούσματα την ημέρα, μια αύξηση 104% και η Πολωνία (κοντά 5.000 κρούσματα, +95%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, οι χώρες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μολύνσεις στην Ευρώπη είναι η Λετονία με 880 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες, η Εσθονία (753) και η Γεωργία (736).

Ο αριθμός των νεκρών επίσης αυξάνεται στην περιοχή: 3.120 νεκροί καταγράφηκαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα από τον Μάη και μετά
Ένας μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα έχει να καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου, αλλά οι αριθμοί αυτοί παραμένουν μακριά από το ρεκόρ των 5.735 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, για την εβδομάδα 14-20 Ιανουαρίου.

Πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων που καταγράφονται στην Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή στη Ρωσία (1.051 θάνατοι κατά μέσο όρο κάθε μέρα) ενώ ακολουθεί η Ουκρανία (485) και η Ρουμανία (420).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στην Πάτρα ‑ Τι ισχυρίζεται για τον θάνατο των βρεφών παρά τις μαρτυρίες που την «καίνε»

Πριν 10 ώρες

Η κατηγορούμενη για τον θάνατο τριών βρεφών συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, παρά τις δεκάδες μαρτυρίες μαρτύρων και εμπειρογνωμόνων

Ηλεία: 65χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα 55χρονο – Στο νοσοκομείο το θύμα

Πριν 10 ώρες

Το θύμα τραυματίστηκε μόνο από τα θραύσματα του παρμπρίζ που έσπασε από τον πυροβολισμό - Συνελήφθη ο 65χρονος

Με sms η αξιολόγηση των πολιτών για τα νοσοκομεία ‑ Παρουσιάζεται το νέο ψηφιακό εργαλείο

Πριν 10 ώρες

«Θα βάζω σκορ κάθε μήνα» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης

Απελπισία στις λάσπες και στα συντρίμμια στο Τέξας: Σχεδόν 110 νεκροί, άλλοι 161 αγνοούμενοι στις ξαφνικές πλημμύρες

Πριν 10 ώρες

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καταμετρώνται 87 θύματα, ανάμεσά τους 30 παιδιά

Γαλάτσι: Ανδρας ταμπουρώθηκε στο σπίτι του ‑ Λέει ότι είναι οπλισμένος

Πριν 10 ώρες

Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της ΟΠΚΕ και μεταβαίνει διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.

Επίδομα ενοικίου: Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής για να μην χαθεί η ενίσχυση

Πριν 10 ώρες

Το υπουργείο Οικονομικών αποτρέπει τον αποκλεισμό χιλιάδων ενοικιαστών από την επιδότηση ενοικίου

Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε τον σκύλο του του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα ‑ Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν

Πριν 10 ώρες

Aυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι κόρναρε αρκετές φορές στον οδηγό για να σταματήσει και αφού τον ρώτησε αν βρίσκει σωστό αυτό που συνέβη, εκείνος της απάντησε «θα κάνω ό,τι θέλω, είναι δικός μου ο σκύλος»

Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα

Πριν 10 ώρες

Προπαγανδιστικό βίντεο με σκηνοθεσία αλά Χόλιγουντ από τους Χούθι

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες των βρεφών

Πριν 10 ώρες

Η Ειρήνη Μουρτζούκου μετάγεται στην Πάτρα

Η UEFA αλλάζει τους κανόνες στα νοκ‑άουτ ματς του Champions, Europa και Conference League

Χτες

Όσον αφορά τη νοκ-αόυτ φάση των διοργανώσεων της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.