E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεν άντεξε η Φώφη Γεννηματά ‑ Πέθανε πριν από λίγο στον Ευαγγελισμό

Η κ. Γεννηματά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ειλεό

Δεν άντεξε η Φώφη Γεννηματά ‑ Πέθανε πριν από λίγο στον Ευαγγελισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/10/2021 | 11:57

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 57 ετών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΗ ζωή της Φώφης Γεννηματά, μιας γυναίκας που δεν φοβήθηκε καμία μάχη 25/10/2021

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κάκιας Βέργου.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της τρία παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προμαχώνας: Συνελήφθη οπαδός της Λέφσκι Σόφιας με μαχαίρι, πριν από το ματς με την ΑΕΚ

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Ο συλληφθείς επέβαινε σε βανάκι μαζί με άλλους οπαδούς και ο έλεγχος έγινε κατά την είσοδο του οχήματος στο ελληνικό έδαφος

Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, τα μέτρα προστασίας

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Ο ιός βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με ειδικούς να προειδοποιούν για συνέχιση των κρουσμάτων και μετά τον Αύγουστο

Γιαγιόι Κουσάμα: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοποριακή Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα των πουά

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Η αναγνωρίσιμη μορφή της σύγχρονης τέχνης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών

Παραλίες υπό έλεγχο: Σφράγισαν αυθαίρετες επιχειρήσεις σε Κέρκυρα, Σκιάθο, Καβάλα και Ρόδο

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις σε παραλίες τουριστικών περιοχών

Έλληνας κάτοικος του Νεπάλ συγκλονίζει: «Έφυγε ολόκληρο βουνό, έγινε νερό και παρέσυρε τα πάντα»

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες καταστροφής από τα σύνορα Νεπάλ - Θιβέτ, με τις αρχές να προσπαθούν να καταγράψουν την έκταση των ζημιών και να εντοπίσουν τους αγνοούμενους

Καύσωνας χωρίς έλεος: Ο υδράργυρος συνεχίζει να ανεβαίνει

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Ο καύσωνας παραμένει αμείλικτος, καθώς και σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες θα κρατηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εορτολόγιο 27 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ‑ Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

Άνθρωποι Πριν 9 ώρες

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τον Αγιο Φανούριο τον Μεγαλομάρτυρα, με το έθιμο της φανουρόπιτας να αναβιώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη ‑ Νέες αποκαλύψεις: Το διαζύγιο που δεν πρόλαβε να καταθέσει η 44χρονη

Άνθρωποι Χτες

Η δικηγόρος της άτυχης γυναίκας περιγράφει την τελευταία τους επικοινωνία και μιλά για χρόνια ενδοοικογενειακή βία με φόντο τη ζήλια του συζύγου της.

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Στους 157 οι νεκροί από τις πλημμύρες ‑ Αγνοούνται 400 τουρίστες

Άνθρωποι Χτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε το δορυφορικό σύστημα Copernicus για να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης, την ώρα που τεράστιοι όγκοι λάσπης καταπίνουν ολόκληρα κτήρια.

Γάλλος συνελήφθη στο Μπάρι με πυραύλους Akeron από την Πάτρα κρυμμένους σε μπλε ταινίες

Άνθρωποι Χτες

Η ιταλική Οικονομική Αστυνομία εντόπισε πέντε ειδικούς περιέκτες στο φορτηγό, ενώ πραγματογνωμοσύνη του ιταλικού Στρατού αποκάλυψε σήμανση πυρομαχικών υψηλής εκρηκτικότητας κάτω από τα μπλε σήματα εκπαίδευσης.

Έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας: Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Άνθρωποι Χτες

Επίσημο έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ προς τη Βουλή αποκαλύπτει σχεδιασμό για κρίσεις, εντάσεις και πόλεμο, με ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική συνεργασία Αθήνας–Ισραήλ και στην Κύπρο.

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες

Άνθρωποι Χτες

Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.