E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο

Παρελάσεις με μάσκα παντού

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2021 | 18:09

Μίνα Γκάγκα, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσιάζουν όλα τα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν σήμερα Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μίνα Γκάγκα στις τοποθετήσεις της είπε: «Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοησλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτκή Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομυνους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε από την πλευρά της: «Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Το ποσοστό θετικότητας είναι στο 1,35% την τελευραία εβδομάδα, με υψηλό αριθμό τεστ. Αυξημένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σημαντική αύξηση σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ είχαμε αύξηση και σε Αρκαδία, Αχαΐα Αιτωλοακαρνανία. Γενικά σταθερή η πορεία στην Αττική, με επιβάρυνση στη Δυτική Αττική. Αυξήθηκαν κατά 30% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια έφτασε στο 1,6. Έχουμε αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στ Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε σημαντική αύξηση νοσηλειών και θανάτων σε Ξάνθη και Δράμα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως δεν παρατηρήθηκε αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Τσιόδρας μας ανέλυσε σαφή στοιχεία για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Στην Ελλάδα, οι εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από Covid. Δύσκολα μετακινούνται από τις αποφάσεις τους οι ηλικιωμένοι, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να επιλέξουμε πια πώς θα προστατεύσουμε την οικογένεια και τον εαυτό μας βάσει των επιστημονικών δεδομένων. Παρά το άνοιγμα της κοινωνίας, οι εμβολιασμέμνοι πρέπει να ξέρουν πως κι αυτοί μπορεί να κολλήσουν αν δεν προσέχουν. Πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση την ηλικία μας»

Στα σχόλιά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε: «Μειώθηκαν οριακά οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα έδειξε σταθεροποίηση. Στην Ευρώπη, τα μεγέθη παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση - 17% - στις διαγνώσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σχετικά αυξημένη, με προοπτικές επιδείνωσης»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

Χτες

Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

Χτες

Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Χτες

Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χτες

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

Χτες

Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Χτες

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Χτες

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Χτες

Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Χτες

Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Στέφανος Γαβάκης: Πέθανε ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού

Χτες

Ο επί δεκαετίες εκφωνητής του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοινώνει το τέλος της θεατρικής του διαδρομής

Χτες

Ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, με διαφορετικές αναζητήσεις και προοπτικές

Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Χτες

Πρόκειται για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ, καταναλωτικά και χωρίς εγγυήσεις - Μέσα στον Μάιο η διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.