E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

«Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους»

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2021 | 16:55

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι είναι η δεύτερη αθλήτρια βόλεϊ που δολοφονείται από το καθεστώς των Ταλιμπάν - «Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους», καταγγέλλει ο προπονητής της εθνικής ομάδας

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα δολοφονία των Ταλιμπάν, που αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι ήταν ανερχόμενο αστέρι της ομάδας της. Ωστόσο οι Ταλιμπάν τη σφαγίασαν, απειλώντας μάλιστα την οικογένειά της να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άγρια δολοφονία έγινε στις αρχές του Οκτώβρη, υποστήριξε ο προπονητής της σε συνέντευξή του στην Persian Independent. Οι Ταλιμπάν δεν σταμάτησαν στη σφαγή της, αλλά δημοσίευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το κεφάλι της κοπέλας. Όταν ο προπονητής είδε τις σοκαριστικές και αρρωστημένες εικόνες, αποφάσισε να μιλήσει.

«Οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σε απόγνωση και φόβο», είπε. Όλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μείνουν σε άγνωστα μέρη.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μία εβδομάδα πριν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ, με ένα πιστοποιητικό να δείχνει ημερομηνία θανάτου από του Αύγουστο. Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτοκτόνησε. Ωστόσο ο προπονητής αποφάσισε να μιλήσει, διευκρινίζοντας τι ακριβώς συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είχε προλάβει να φύγει από το Αφγανιστάν

Η Μαχτζαμπίν έπαιζε βόλεϊ πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ο προπονητής ανέφερε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια που δεν κατάφεραν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Οι αναφορές για τη δολοφονία της πυροδότησαν φόβους σε άλλες παίκτριες, που κρύβονται, προσπαθώντας να ξεφύγουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους.

Οι Ταλιμπάν, θεωρούν ότι με βάση τη Σαρία, δεν επιτρέπεται σε γυναίκες να ασχολούνται με αθλήματα και δεν επιτρέπεται επίσης να μετέχουν στη δουλειά ή στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι τολμούν να παραβούν τις εντολές τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο βασανισμού και θανάτου.

Η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Αφγανιστάν έχει καλέσει ξένους οργανισμούς για βοήθεια και έχουν ζητήσει να φύγουν από τη χώρα, ωστόσο μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Πρώην αθλήτριες αναγκάστηκαν να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη

Η Ζάχρα Φαγιάζι, μέλος της ομάδας που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, είχε περιγράψει πώς οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μια συμπαίκτριά της. «Οι παίκτριες που ζούσαν στις επαρχίες, έπρεπε να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη» είχε πει τον περασμένο μήνα στο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να σωθούν οι ίδιες και οι οικογένειές τους έκαψαν ακόμη και τον αθλητικό τους εξοπλισμό. Δεν ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τίποτα που να τις συνδέει με το άθλημα. Ήταν τρομαγμένες. Απειλές δέχθηκαν και παίκτριες από συγγενείς τους που είτε ήταν Ταλιμπάν είτε υποστηρικτές τους.

Οι Ταλιμπάν, δήλωσε η αθλήτρια, κάλεσαν τις οικογένειες να μην επιτρέπουν στα κορίτσια τους να ασχοληθούν με αθλήματα. Ειδάλλως η απάντησή τους θα εμπεριέχει βία που κανείς δεν περιμένει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος για την Πηνελόπη που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα από τον πρώην σύντροφό της, «δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» λένε οι συνάδελφοί της

Σήμερα

Ο 27χρονος ομολόγησε πως την μαχαίρωσε στον λαιμό με σουγιά - Είναι ένα τραγικό γεγονός και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, αναφέρει η συνάδελφος της 25χρονης

Το θρυλικό Batmobile του «Batman Returns» πωλείται σε δημοπρασία

Σήμερα

Ο οίκος Julien`s Auctions βάζει στο σφυρί το αυθεντικό όχημα του Τιμ Μπάρτον στις 23 Νοεμβρίου στο Λος Αντζελες

Έκανε 300 εκατ. ευρώ μεταγραφές για να είναι στην τελευταία θέση της Premier League: Το αρνητικό ρεκόρ της Τότεναμ

Σήμερα

Η Τότεναμ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν στην Premier League και παρά το γεγονός ότι ξόδεψε 300 εκατ. ευρώ είναι στην τελευταία θέση μετά από 17 χρόνια.

Καιρός: Ο αντικυκλώνας της Σκανδιναβίας φέρνει πτώση έως 10 βαθμούς στην Ελλάδα

Σήμερα

Πολικός αέρας σαρώνει τα Βαλκάνια με μονοψήφιες θερμοκρασίες και τοπικές παγωνιές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη η 21χρονη για τον θάνατο του 82χρονου σε καβγά για ξαπλώστρα

Σήμερα

Δικογραφία για απλή συνέργεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση σχηματίστηκε σε βάρος της νεαρής ΑμεΑ που συνόδευε τον ήδη συλληφθέντα 76χρονο.

Ρωσία: Το μυστικό σχέδιο που θα αλλάξει τον πόλεμο

Σήμερα

Σύμφωνα με το Politico, η επέκταση της μονάδας Alabuga-Volokno στο Ταταρστάν αυξάνει κατά 78% την παραγωγή ανθρακονημάτων για τα drones Geran.

Γυναικοκτονία Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος αυτοτραυματίστηκε για να καλύψει τη δολοφονία

Σήμερα

Ο 27χρονος ομολόγησε στην Ασφάλεια ότι σκότωσε τη σύντροφό του μετά από καβγά για οικονομικά, αφού αρχικά είχε καταγγείλει ψευδώς επίθεση από αγνώστους.

Λάρισα: Πέθανε 15χρονος στην Καρίτσα μετά από ξαφνική κατάρρευση

Σήμερα

Στην Καρίτσα Λάρισας, ο ανήλικος έχασε τις αισθήσεις του χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του θανάτου του.

Ρέιντζερς ‑ Σέλτικ 1‑0: Φωτιά σε πούλμαν οπαδών μετά το ντέρμπι στη Σκωτία

Σήμερα

Ο Ναντέρι σκόραρε στο 32` χαρίζοντας στη Ρέιντζερς τη δεύτερη θέση, ενώ η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά χωρίς τραυματισμούς.

Περού: Δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος Σούζι Απόντε Πόλο σε λαϊκή αγορά ‑ Είχε καταγγείλει απειλές

Σήμερα

Εννέα ημέρες πριν τη δολοφονία της, η 43χρονη είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής της, κατονομάζοντας τον επικεφαλής της Δίρινκρι, Βίκτορ Ρεβορέδο Φαρφάν.

ΗΠΑ: Βρέφος 11 μηνών βρέθηκε νεκρό μέσα σε καναπέ – Συνελήφθη ο 19χρονος μπέιμπι σίτερ

Σήμερα

Ο δράστης, Έλαϊζα Μέις, επιχείρησε να στήσει ψεύτικο άλλοθι για την εξαφάνιση του μικρού Γκρέισον Γουόλτον, το οποίο κατέρρευσε μετά την κατάθεση γείτονα.

Βριλήσσια: Μάχη για να κρατήσει το νεφρό του δίνει ο 14χρονος

Σήμερα

Διαβάστε πώς ο 14χρονος στη Βριλήσσια αγωνίζεται να ανακάμψει. Μάθετε περισσότερα και υποστηρίξτε την ανάρρωσή του τώρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.