E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

«Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους»

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2021 | 16:55

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι είναι η δεύτερη αθλήτρια βόλεϊ που δολοφονείται από το καθεστώς των Ταλιμπάν - «Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους», καταγγέλλει ο προπονητής της εθνικής ομάδας

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα δολοφονία των Ταλιμπάν, που αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι ήταν ανερχόμενο αστέρι της ομάδας της. Ωστόσο οι Ταλιμπάν τη σφαγίασαν, απειλώντας μάλιστα την οικογένειά της να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άγρια δολοφονία έγινε στις αρχές του Οκτώβρη, υποστήριξε ο προπονητής της σε συνέντευξή του στην Persian Independent. Οι Ταλιμπάν δεν σταμάτησαν στη σφαγή της, αλλά δημοσίευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το κεφάλι της κοπέλας. Όταν ο προπονητής είδε τις σοκαριστικές και αρρωστημένες εικόνες, αποφάσισε να μιλήσει.

«Οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σε απόγνωση και φόβο», είπε. Όλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μείνουν σε άγνωστα μέρη.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μία εβδομάδα πριν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ, με ένα πιστοποιητικό να δείχνει ημερομηνία θανάτου από του Αύγουστο. Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτοκτόνησε. Ωστόσο ο προπονητής αποφάσισε να μιλήσει, διευκρινίζοντας τι ακριβώς συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είχε προλάβει να φύγει από το Αφγανιστάν

Η Μαχτζαμπίν έπαιζε βόλεϊ πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ο προπονητής ανέφερε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια που δεν κατάφεραν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Οι αναφορές για τη δολοφονία της πυροδότησαν φόβους σε άλλες παίκτριες, που κρύβονται, προσπαθώντας να ξεφύγουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους.

Οι Ταλιμπάν, θεωρούν ότι με βάση τη Σαρία, δεν επιτρέπεται σε γυναίκες να ασχολούνται με αθλήματα και δεν επιτρέπεται επίσης να μετέχουν στη δουλειά ή στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι τολμούν να παραβούν τις εντολές τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο βασανισμού και θανάτου.

Η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Αφγανιστάν έχει καλέσει ξένους οργανισμούς για βοήθεια και έχουν ζητήσει να φύγουν από τη χώρα, ωστόσο μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Πρώην αθλήτριες αναγκάστηκαν να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη

Η Ζάχρα Φαγιάζι, μέλος της ομάδας που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, είχε περιγράψει πώς οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μια συμπαίκτριά της. «Οι παίκτριες που ζούσαν στις επαρχίες, έπρεπε να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη» είχε πει τον περασμένο μήνα στο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να σωθούν οι ίδιες και οι οικογένειές τους έκαψαν ακόμη και τον αθλητικό τους εξοπλισμό. Δεν ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τίποτα που να τις συνδέει με το άθλημα. Ήταν τρομαγμένες. Απειλές δέχθηκαν και παίκτριες από συγγενείς τους που είτε ήταν Ταλιμπάν είτε υποστηρικτές τους.

Οι Ταλιμπάν, δήλωσε η αθλήτρια, κάλεσαν τις οικογένειες να μην επιτρέπουν στα κορίτσια τους να ασχοληθούν με αθλήματα. Ειδάλλως η απάντησή τους θα εμπεριέχει βία που κανείς δεν περιμένει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Χτες

«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Χτες

Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Χτες

Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Χτες

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Χτες

Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Χτες

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης ‑ Βίντεο

Χτες

Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσαν οι κτιριακές υποδομές του Ειδικού Σχολείου Αθηνών

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε παιδί με εγκαύματα

Χτες

Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε παιδί που υπέστη εγκαύματα στο Τέξας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.