E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

«Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους»

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2021 | 16:55

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι είναι η δεύτερη αθλήτρια βόλεϊ που δολοφονείται από το καθεστώς των Ταλιμπάν - «Οι παίκτριες καίνε τις εμφανίσεις τους για να σωθούν εκείνες και οι οικογένειές τους», καταγγέλλει ο προπονητής της εθνικής ομάδας

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα δολοφονία των Ταλιμπάν, που αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι ήταν ανερχόμενο αστέρι της ομάδας της. Ωστόσο οι Ταλιμπάν τη σφαγίασαν, απειλώντας μάλιστα την οικογένειά της να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άγρια δολοφονία έγινε στις αρχές του Οκτώβρη, υποστήριξε ο προπονητής της σε συνέντευξή του στην Persian Independent. Οι Ταλιμπάν δεν σταμάτησαν στη σφαγή της, αλλά δημοσίευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το κεφάλι της κοπέλας. Όταν ο προπονητής είδε τις σοκαριστικές και αρρωστημένες εικόνες, αποφάσισε να μιλήσει.

«Οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σε απόγνωση και φόβο», είπε. Όλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μείνουν σε άγνωστα μέρη.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μία εβδομάδα πριν οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ, με ένα πιστοποιητικό να δείχνει ημερομηνία θανάτου από του Αύγουστο. Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτοκτόνησε. Ωστόσο ο προπονητής αποφάσισε να μιλήσει, διευκρινίζοντας τι ακριβώς συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είχε προλάβει να φύγει από το Αφγανιστάν

Η Μαχτζαμπίν έπαιζε βόλεϊ πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ο προπονητής ανέφερε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια που δεν κατάφεραν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Οι αναφορές για τη δολοφονία της πυροδότησαν φόβους σε άλλες παίκτριες, που κρύβονται, προσπαθώντας να ξεφύγουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους.

Οι Ταλιμπάν, θεωρούν ότι με βάση τη Σαρία, δεν επιτρέπεται σε γυναίκες να ασχολούνται με αθλήματα και δεν επιτρέπεται επίσης να μετέχουν στη δουλειά ή στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι τολμούν να παραβούν τις εντολές τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο βασανισμού και θανάτου.

Η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Αφγανιστάν έχει καλέσει ξένους οργανισμούς για βοήθεια και έχουν ζητήσει να φύγουν από τη χώρα, ωστόσο μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Πρώην αθλήτριες αναγκάστηκαν να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη

Η Ζάχρα Φαγιάζι, μέλος της ομάδας που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, είχε περιγράψει πώς οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μια συμπαίκτριά της. «Οι παίκτριες που ζούσαν στις επαρχίες, έπρεπε να φύγουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη» είχε πει τον περασμένο μήνα στο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να σωθούν οι ίδιες και οι οικογένειές τους έκαψαν ακόμη και τον αθλητικό τους εξοπλισμό. Δεν ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους τίποτα που να τις συνδέει με το άθλημα. Ήταν τρομαγμένες. Απειλές δέχθηκαν και παίκτριες από συγγενείς τους που είτε ήταν Ταλιμπάν είτε υποστηρικτές τους.

Οι Ταλιμπάν, δήλωσε η αθλήτρια, κάλεσαν τις οικογένειες να μην επιτρέπουν στα κορίτσια τους να ασχοληθούν με αθλήματα. Ειδάλλως η απάντησή τους θα εμπεριέχει βία που κανείς δεν περιμένει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Πριν 11 ώρες

Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Πριν 11 ώρες

Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Πριν 11 ώρες

Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Πριν 11 ώρες

Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Πριν 11 ώρες

Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Πριν 11 ώρες

Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Χτες

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.