E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απολύθηκε ο διευθυντής της Bild

Καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση των γυναικών συναδέλφων του

Απολύθηκε ο διευθυντής της Bild
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/10/2021 | 21:16

Η απόλυση του, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Axel Springer, έγινε μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη

Ο εκδοτικός οίκος Axel Springer «αποδέσμευσε» σήμερα τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας BILD, Γιούλιαν Λάιχερτ, έπειτα από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, η λύση της συνεργασίας με τον κ. Λάιχερτ ήρθε μετά και τις νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Γιούλιαν Λάιχερτ δεν διαχώριζε προσωπικά από επαγγελματικά θέματα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμόρφωσης και είπε ψέματα σχετικά στο ΔΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εσωτερική διαδικασία είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν στα ΜΜΕ είχαν δημοσιευθεί καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Η εταιρία εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λάιχερτ θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει στη διεύθυνση της BILD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι New York Times δημοσίευσαν εκτενές άρθρο για τον οίκο Axel Springer, με αφορμή και τα σχέδια εξαγοράς του Politico.

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Στον Axel Springer, καταγγελίες για σeξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» γίνεται εκτενής αναφορά στις μαρτυρίες τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, η οποία κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γιούλιαν Ράιχελτ από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στη συνέχεια, ο κ. Ράιχελτ πήρε προαγωγή και έδωσε και σε εκείνη μια αρκετά προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη.

Εξακολούθησε μάλιστα να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή. «Έτσι είναι πάντα στην BILD. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφους στη νομική εταιρία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση. Οι εκδότες έκριναν τότε ότι ο διευθυντής σύνταξης μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο οι νέες πληροφορίες τους υποχρέωσαν σήμερα να λύσουν την συνεργασία τους με τον κ. Λάιχερτ. Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται ακόμη αναφορά στην καταγγελία για σeξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 εργαζόμενη εναντίον του τότε εκδότη της BILD, Κάι Ντίκμαν.

Τη θέση του διευθυντή σύνταξης της BILD αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του Ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου με 8,26μ. ‑ Κυνηγά το 4ο χρυσό

Σήμερα

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε άνετα στον μεγάλο τελικό του μήκους στο Μπέρμιγχαμ και διεκδικεί το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σαρακήνικο: Δεν εμφανίστηκαν στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ο πιλότος και ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου

Σήμερα

Μέσω δικηγόρου τους ζήτησαν ολιγοήμερη παράταση, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου έχει ήδη διατάξει τη σύσταση κατεπείγουσας δικογραφίας για την προσγείωση στη Μήλο.

Πέθανε ο Στέλιος Ράμφος

Σήμερα

Υπήρξε  μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και παρεμβατικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής διανόησης

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής πανηγύρισε γκολ πέφτοντας στο κενό και τελικά ... ακυρώθηκε

Σήμερα

Ο 29χρονος αμυντικός Τζέισι Μαρανάο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο από την πτώση

Πόρτο Χέλι: Νεκρή βρέθηκε 64χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

Σήμερα

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοχειρία, αν και δεν έχει εντοπιστεί κανένα σημείωμα

Βόλος: Ανάδοχη οικογένεια βρήκε τοξικοεξαρτημένο βρέφος που έζησε 8 μήνες σε νοσοκομείο

Σήμερα

Εδώ και λίγες ημέρες το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο νέο του σπίτι

Πάτρα: Παιδί 2,5 ετών έπεσε από μπαλκόνι – Δέντρο σταμάτησε την πτώση του

Σήμερα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας.

Καρυστιανού: «Νομικές συνέπειες» για όσους επιτίθενται στην Ελπίδα – Τι είπε για «παρακίνημα» και Αυγερινό

Σήμερα

Η πρόεδρος της Ελπίδας για τη Δημοκρατία μίλησε για συντονισμένη κινητοποίηση υπέρ του Αυγερινού μέσα σε δύο ώρες και εξήγησε γιατί δεν πραγματοποιούνται εσωτερικές εκλογές στο κίνημα.

Σκέρτσος: Γιατί το «7 στους 10 Έλληνες έχουν καταθέσεις κάτω από 1.000 ευρώ» είναι παραπλανητικό

Σήμερα

Ο υπουργός Επικρατείας εξηγεί τη «στατιστική παγίδα» στα δεδομένα του ΤΕΚΕ και παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν αύξηση 39,8% στις καταθέσεις φυσικών προσώπων από το 2018 έως το 2025.

Daily Mail: Κρυφές χρεώσεις σε μπαρ και εστιατόρια της Κέρκυρας ‑ Τι αποκάλυψε η έρευνα

Σήμερα

Βρετανός δημοσιογράφος πέρασε τρεις μέρες στην πόλη της Κέρκυρας και κατέγραψε χειρόγραφους λογαριασμούς, ποτά που χρεώθηκαν ακριβότερα από την αναγραφόμενη τιμή και ορεκτικά που εμφανίστηκαν στον λογαριασμό χωρίς να έχουν παραγγελθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.