E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

H πιο σπάνια Όρκα στο κόσμο

Βρίσκεται στη Ρωσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πολύ σπάνια Λευκή Όρκα εντοπίστηκε στα ανοικτά των ρωσικών ακτών. Η νεαρή Λευκή Όρκα βγαίνει από το νερό και οι επιστήμονες ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο ένας στους δέκα χιλιάδες όρκες είναι εντελώς λευκοί! Συνήθως ζουν μέχρι την ηλικία των 30 ετών, αλλά μπόρεσαν να επιβιώσουν έως 50 έως 60 ετών. Οι επιστήμονες ακόμη δε γνωρίζουν γιατί οι φάλαινες των όρκων είναι λευκές. Μερικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι αλμπινισμός. Αυτή είναι μια διαταραχή που δημιουργεί την απουσία χρωστικής στο δέρμα. Αυτό είναι ένα απίστευτο θέαμα και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτή την όμορφη φάλαινα της Λευκής Όρκας.

Πλάνα δείχνουν την απίστευτη στιγμή όταν ένας ψαράς έχει μια πολύ στενή συνάντηση με μια σπάνια όρκα. Το λευκό πλάσμα φαίνεται να κολυμπά ακριβώς δίπλα στο αλιευτικό τους σκάφος. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για αλμπίνο όρκα ή αν ο χρωματισμός είναι για κάποιον άλλο λόγο.

Τα Orcas, γνωστά και ως «φάλαινες δολοφόνοι», έχουν συνήθως ασπρόμαυρο χρώμα, αλλά τα τελευταία έξι χρόνια έχουν παρατηρηθεί πολλοί λευκοί όρκες στα νερά των ρωσικών νησιών Kuril. Δυστυχώς, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, η εμφάνισή τους μπορεί να μην είναι πραγματικά καλά νέα. Είτε πρόκειται για πραγματικές αλμπίνο όρκες, είτε έχουν απλώς λευκή χρώση, αυτό το χρωματικό σχέδιο σημαίνει ότι μπορεί να έχουν μειωμένες ικανότητες απορρόφησης θερμότητας σε ψυχρά νερά, κακό καμουφλάζ από αρπακτικά ζώα, υψηλή ευαισθησία στο φως του ήλιου, ακόμη και παρεμπόδιση της οπτικής επικοινωνιακής ικανότητας με άλλους όρκες Μια πιθανή αιτία της λευκής απόχρωσης είναι το σύνδρομο Chediak-Higashi, μια γενετική διαταραχή που προκαλεί αλμπινισμό, μαζί με αυξημένη ευπάθεια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και διαταραχές του νευρικού συστήματος.

Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι γνωστές για την περιέργεια και τη μαθησιακή τους ικανότητα. Οι φάλαινες δολοφόνοι της Αλάσκας έμαθαν πώς να κλέβουν ψάρια από παραγάδια, κάτι που αναγκάζει τους ψαράδες να μαζέψουν τα αλιεύματά τους σε μικρές παρτίδες, έτσι ώστε οι φάλαινες να μην έρθουν και να το ισχυριστούν ως το μεσημεριανό τους. Ωστόσο, το να κάνεις κολύμπι αλμπίνο όρκα δίπλα στο σκάφος σου δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα! Φανταστείτε την απόλαυση που ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι όταν σταυρώθηκαν με αυτό το σπάνιο πλάσμα!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 1 ώρα

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 1 ώρα

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 1 ώρα

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Χτες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.