E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση

Πώς να πακετάρετε για μια μετακόμιση

Η μετακόμιση μπορεί να φαίνεται ένα δύσκολο έργο, αλλά με ένα σταθερό σχέδιο, μπορείτε να εξαλείψετε το άγχος και την απογοήτευση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους συσκευασίας για μετακόμιση είναι η συσκευασία ανά δωμάτιο.

Ξεκινήστε με τους λιγότερο χρησιμοποιούμενους χώρους και τελειώστε με δωμάτια υψηλής χρήσης. Η ολοκλήρωση ενός δωματίου πριν προχωρήσετε στο επόμενο θα κάνει την μετακόμιση σας πολύ πιο ομαλή. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας για να μάθετε από πού να ξεκινήσετε, τι να συσκευάσετε πρώτα όταν μετακομίζετε, τι εφόδια να πάρετε και πότε να μαζέψετε για μια κίνηση.

Συμβουλές συσκευασίας για μετακόμιση

Οι πρώτοι χώροι ή δωμάτια για συσκευασία είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται κυρίως για αποθήκευση. Τα τελευταία δωμάτια για συσκευασία είναι αυτά που χρησιμοποιείτε συχνότερα, όπως το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Η συσκευασία για μια μετακόμιση είναι μια εξαιρετική στιγμή για να απαλλαγείτε από πράγματα που δε χρησιμοποιείτε πλέον ή δε θέλετε.

Η οργάνωση είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη μετακόμιση. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές αποσυσκευασίας για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας, καθώς και γενικές συμβουλές για μετακόμιση:   

Ξεκινήστε να ταξινομείτε, να οργανώνετε και να κάνετε δωρεές τουλάχιστον τρεις μήνες πριν μετακομίσετε.

Εάν το σπίτι σας είναι μεγάλο ή ακατάστατο, ξεκινήστε να οργανώνεστε αρκετό καιρό πριν από τη μετακόμισή σας. Ξεκινήστε με ένα δωμάτιο τη φορά. Δώστε αντικείμενα ή πουλήστε ότι δε χρειάζεστε.

Φτιάξτε μια λίστα ελέγχου συσκευασίας καθώς πηγαίνετε δωμάτιο με δωμάτιο για να βεβαιωθείτε ότι δε θα αφήσετε τα απαραίτητα. Σημειώστε κουτιά από κάθε δωμάτιο με διαφορετική χρωματική ταινία ή μόνιμους δείκτες. Όταν ψάξετε για μετακομίσεις Αθήνα ρωτήστε την μεταφορική εταιρεία, για το πλάνο που έχει στο αμπαλάζ των επίπλων.

Δωμάτια αποθήκευσης και Γραφεία

Τα γραφεία και τα δωμάτια αποθήκευσης θα πρέπει να είναι οι επόμενοι τομείς στη λίστα σας για να συσκευάσετε. Ξεκινήστε την αποσυμφόρηση των δωματίων αποθήκευσης  ή γραφείων περίπου ένα μήνα πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σας. Ακολουθούν υποδείξεις σχετικά με τη συσκευασία ορισμένων αντικειμένων που ενδέχεται να βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους:  

Συσκευάστε καλώδια τροφοδοσίας, καλώδια και τυχόν εξαρτήματα καλωδίωσης σε μεμονωμένες πλαστικές σακούλες και επισημάνετε τα.

Τραβήξτε φωτογραφίες από το πώς ρυθμίσατε τα ηλεκτρονικά σας. Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι.

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε σημαντικά έγγραφα ή έγγραφα σε χρηματοκιβώτιο ή θυρίδα ασφαλείας. Για τα βαριά έπιπλα δε χρειάζεται να αγχώνεστε καθώς η μεταφορική θα κάνει χρήση ανυψωτικού μηχανήματος.

Τα οικογενειακά δωμάτια και οι χώροι αποθήκευσης είναι για υψηλή χρήση, οπότε περιμένετε δύο εβδομάδες πριν μετακομίσετε για να τα συσκευάσετε. Εκτός από τα μεγάλα κομμάτια, τα περισσότερα είναι γεμάτα από εύθραυστα αντικείμενα όπως λάμπες, έργα τέχνης και διακόσμηση, οπότε προετοιμαστείτε με άφθονο περιτύλιγμα.   

Οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη απαιτούν ειδικά κουτιά.

Αποσυναρμολογήστε τα έπιπλα

Αποθηκεύστε όλα τα μπουλόνια και τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια πλαστική σακούλα. Επισημάνετε την τσάντα και κολλήστε την στο έπιπλο. Τυλίξτε τον καναπέ, τις καρέκλες και άλλα επικαλυμμένα κομμάτια.

Οι περισσότερες επαγγελματικές μεταφορικές εταιρείες θα το κάνουν αυτό για εσάς. Συσκευάστε καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής και άλλα εύθραυστα είδη διακόσμησης σε ειδικά κουτιά. Προστατέψτε φωτογραφίες και έργα τέχνης με κορνίζα τυλίγοντάς τα ξεχωριστά σε χαρτί συσκευασίας και τοποθετήστε τα στις άκρες τους μέσα στο κουτί.

Υπνοδωμάτια, ντουλάπες και μπάνια

Τα τελευταία δωμάτια που πρέπει να μαζέψετε όταν μετακομίζετε είναι υπνοδωμάτια και μπάνια. Οι πιθανότητες είναι ότι θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε και τα δύο μέχρι την ημέρα πριν μετακομίσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη συσκευασία ρούχων, παπουτσιών, κοσμημάτων και πολλά άλλα. 

  • Πάρτε τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας χωριστά ή τυλίξτε ολόκληρο το κομμάτι σε κουβέρτες ή τεντωμένο περιτύλιγμα.
  • Σύρετε το στρώμα σας σε ένα ειδικό κάλυμμα για να αποφύγετε τη ζημιά από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Χρησιμοποιήστε κουτιά για να συσκευάσετε τα κρεμαστά ρούχα σας.
  • Συσκευάστε παπούτσια ξεχωριστά.
  • Μεταφέρετε μαζί σας αντικείμενα από κειμήλια, όπως παλιές ή αναντικατάστατες φωτογραφίες στον επόμενο προορισμό.
  • Τυλίξτε αξεσουάρ μπάνιου και άλλα εύθραυστα κομμάτια σε πετσέτες.
  • Τοποθετήστε μπουκάλια σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν υγρά σε πλαστικές σακούλες στεγανές.
  • Χρησιμοποιήστε μεγάλα κουτιά για πετσέτες, κουβέρτες, μαξιλάρια και άλλα σεντόνια. Είναι ογκώδη αλλά ελαφριά.
  • Συσκευάστε ένα ή δύο κουτιά βασικών ειδών που θα χρειαστείτε αμέσως, όπως χαρτί υγείας, σετ καλλυντικών, μια βαλίτσα, πιάτα μιας χρήσης, φλιτζάνια και σκεύη.
  • Συσκευάστε μια βαλίτσα ή κουτί για κάθε μέλος της οικογένειας αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Συμπερασματικά

Ψάχνετε για μετακόμιση στην Αθήνα; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και συζητήστε με την μεταφορική εταιρεία όλες τις λεπτομέρειες. Όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα είστε πάντα έτοιμοι σε ό,τι προκύψει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.