Ακολουθήστε μας στο Instagram
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως ξεκλειδώνω το Samsung κινητό μου;

Πως ξεκλειδώνω το Samsung κινητό μου;

Δημοσίευση 21/9/2021 | 17:18

Το κινητό μας τηλέφωνο συνιστά το σημαντικότερο αντικείμενο της καθημερινότητας μας και για αυτό τον λόγο πρέπει να επιλέγουμε θήκες κινητών οι οποίες το προστατεύον σε καθημερινή βάση. Τα μοντέλα κινητών της εταιρείας Samsung αποτελούν αναμφίβολα μια από τις διασημότερες κατηγορίες κινητών της αγοράς. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετικά και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές κλειδώματος της οθόνης της Samsung συσκευής σου, όπως σάρωση, μοτίβο, PIN, κωδικός πρόσβασης, αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος. Εσύ έχεις επιλέξει αυτόν τον τρόπο κλειδώματος που σε βολεύει περισσότερο στην καθημερινότητα σου.

Οι συσκευές Samsung διαθέτουν μια σειρά επιλογών ασφάλειας ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες. Υπάρχουν και μέθοδοι ασφάλειας που εμποδίζουν τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (σε περίπτωση για παράδειγμα κλοπής του τηλεφώνου) να τα παρακάμπτουν ή να εκτελούν εύκολα εκ νέου ρύθμιση της συσκευής.

Τι συμβαίνει όμως όσον αφορά το ξεκλείδωμα του Samsung μοντέλου κινητού σου; Πολλοί από μας δυσκολεύονται ή δεν γνωρίζουν όλους τρόπους για να ξεκλειδώνουν το κινητό τους. Εμείς παρακάτω θα σου δείξουμε αναλυτικά όλους τρόπους για να ξεκλειδώσεις ένα Samsung μοντέλο κινητού.

Τρόποι ξεκλειδώματος της οθόνης του Samsung κινητού σου

Πολλοί από μας θέλουμε να ξεκλειδώσουμε την οθόνη του κινητού μας αλλά δυσκολευόμαστε ή απλά δεν μας αρέσει η διαδικασία αυτή. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι ώστε να παρακάμψουμε το κλείδωμα της οθόνης μας. Οι Android συσκευές έχουν κατακλίσει την αγορά και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού διαθέτει και από μια.

Τα κινητά με λογισμικό Android μας εξυπηρετούν όχι μόνο για τις βασικέ λειτουργίες αλλά και για άλλες δυνατότητες. Αντιλαμβάνεσαι πως είναι σοβαρό επομένως να δυσκολεύεσαι να έχεις πρόσβαση στο κινητό σου και να μην μπορείς να το ξεκλειδώσεις εύκολα και άμεσα. Σαφώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θες να ξέρεις πώς να ξεκλειδώνεις το κινητό σου.

Κλείδωμα κινητού: Πώς να το επαναφέρεις;

Αρχικά, μπορεί να έχεις ξεχάσει το κωδικό πρόσβασης του κινητού σου ή αν έχεις μοτίβο, το μοτίβο της οθόνης. Μπορεί επίσης να έχεις εισάγει λάθος PIN πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Πολλά μπορεί να συμβούν και σίγουρα αν κλειδωθεί το κινητό είναι κάτι το οποίο θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Το σύστημα Android είναι σχεδιασμένο να είναι περίπλοκο όμως αν κλειδώσει το κινητό υπάρχει τρόπος για να το ξεμπλοκάρεις. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικούς άμεσους τρόπος ώστε να είσαι πάντα κατάλληλα προετοιμασμένος. Οι τρόποι αυτοί ισχύουν για όλα τα μοντέλα smartphone της Samsung.

Ξεκλείδωμα Samsung μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες μοτίβου

Είναι πολύς συνηθισμένο να ξεχάσουμε το μοτίβο ξεκλειδώματος του κινητού μας. Μπορεί να τύχει στον καθένα και δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε. Πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στο κινητό σου μια ειδοποίηση που αναγράφει «πάρα πολλές προσπάθειες μοτίβου, για να ξεκλειδώσετε συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google». Αυτό θα σου ζητηθεί για να ξεκλειδώσεις λοιπόν το Android κινητό σου. Ή κάτι αντίστοιχο του μηνύματος αυτού. Τι θα πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Πρώτος τρόπος: Hard Resetting

Το Hard Resetting είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκλειδώσεις την Samsung συσκευή σου. Αν δεν θυμάσαι το Gmail ή για άλλους λόγους δεν μπορείς να επαναφέρεις το πρότυπο ή τον κωδικό πρόσβασης, υπάρχει ένας τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα αυτό. Όμως πολύ σημαντικό είναι να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η προεπιλογή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σου. Πιο συγκεκριμένα οι επαφές, τα αρχεία σου, τα μηνύματα, καθώς και οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Ο τρόπος αυτό θα επαναφέρει το κινητό σου στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και έτσι θα κάνεις Hard Resetting στο κινητό σου, δηλαδή να το επαναφέρεις σκληρά. Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες για να επαναφέρεις το Android κινητό σου όταν είναι κλειδωμένο.

Αρχικά, αφαιρείς την μπαταρία και την ξανά τοποθετείς για να είσαι σίγουρος ότι το κινητό είναι τελείως απενεργοποιημένο. Στη συνέχεα, πατάς και κρατάς για λίγα δευτερόλεπτα πατημένο το Δύναμη, Αρχική όγκου Up. Αυτό το κάνεις για να κάνεις σκληρή επαναφορά.

Η σκληρή επαναφορά είναι ένας από τους πιο άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεκλειδώσεις μοτίβο στο Samsung Smartphone κινητό σου. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή φέρει ένα σημαντικό μειονέκτημα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το ότι χάνεις όλα τα δεδομένα που περιέχει το κινητό σου. Αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για σένα, μπορείς να δοκιμάσεις άμεσα τον άνωθεν τρόπο για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου.

Δεύτερος τρόπος: Χρήση της ιστοσελίδας «Εύρεση συσκευής»

Μέσω της Google μπορείς να ξεκλειδώσεις το κινητό σου. Η πλειονότητα των Android smartphone διαθέτουν την πολύ χρήσιμη λειτουργία «Find my device» (Βρείτε τη συσκευή μου). Η λειτουργία αυτή σου δίνει την ευκαιρία με την χρήση μιας οποιασδήποτε άλλης συσκευής να έχεις πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου.

Η λειτουργία «Find my mobile» σε βοηθά να εντοπίσεις τη συσκευή σου και να τη χρησιμοποιήσεις για να την ξεκλειδώσεις από απόσταση. Η συσκευή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi και να έχεις συνδεθεί στον Samsung λογαριασμό σου. Επίσης οι ρυθμίσεις «Απομακρυσμένος έλεγχος» και «Απομακρυσμένο ξεκλείδωμα» θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί. Τέλος, καταχωρείς το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Samsung λογαριασμού σου. 

Κατά την διάρκεια που το κινητό σου συγχρονίζεται με το λογαριασμό σου στο Google, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν τη λειτουργία για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου. Η λειτουργιά αυτή ενεργοποιείται άμεσα και λειτούργει άψογα σε όλα τα κινητά με λογισμικό Android 7.1 ή και παλαιότερες εκδόσεις.

Όσον αφορά όμως Android 8.0 και άλλες νεότερες εκδόσεις δεν έχει μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, κατά τη χρήση αυτού του τρόπου ξεκλειδώματος, εάν αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία στο να εντοπίσεις και να βρεις το κινητό σου, μπορείς να κάνεις κλικ στο κουμπί ανανέωσης δίπλα στο όνομα του κινητού σου. Το κουμπί αυτό ίσως χρειαστεί να το πατήσεις αρκετές φορές προκειμένου να εντοπιστεί η συσκευή σου.

Ξεκλείδωμα Samsung Galaxy

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η λειτουργία “Find My Mobile” είναι αποτελεσματική μόνο για τα τηλέφωνα Samsung Galaxy. Η επιλογή αυτή συνιστά τον καλύτερο τρόπο ξεκλειδώματος αν έχετε μοντέλο κινητού Samsung. Χρειάζεται απλά να μπεις στο site της από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και να συνδεθείς στον Samsung λογαριασμό σου προκειμένου να χρησιμοποιήσεις τη  λειτουργία αυτή.

Θα πρέπει λοιπόν να έχεις έναν έγκυρο Samsung λογαριασμό  και να συνδεθείς κάνοντας κλικ στην επιλογή “Lock My Screen” (Κλείδωμα της οθόνης μου) από την αριστερή πλαϊνή μπάρα. Από εκεί βάζεις το νέο PIN και κάνεις κλικ στην επιλογή κλειδώματος. Μετά από λίγα λεπτά, θα δεις ότι το μοτίβο κλειδώματος ή ο κωδικός πρόσβασης θα αλλάξουν και θα σου ζητηθεί ο αριθμός PIN. Έτσι, θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις άμεσα για να ξεκλειδώσεις εύκολα το Galaxy κινητό σου.

Επίσης, στην περίπτωση κλειδώματος βεβαιώσου ότι δεν ανοίγεις το μενού Dynamic Lock Screen (Δυναμική οθόνη κλειδώματος). Σε κάποιες συσκευές, εάν κάνεις σάρωση από την αριστερή πλευρά της οθόνης κλειδώματος, ανοίγει το μενού της Δυναμικής οθόνης κλειδώματος. Για να το αποφύγεις, ξεκλείδωσε το κινητό σου κάνοντας σάρωση από ένα άλλο σημείο της οθόνης.

Τρίτος τρόπος για «Forgot Pattern Feature» για κινητά Android 4.4 ή παλαιότερες εκδόσεις

Τα κινητά Samsung με Android 4.4 ή παλαιότερες εκδόσεις μπορούν να ξεκλειδώσουν με το παρακάτω τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, το Forgot Pattern Feature, λειτούργει ως εξής, όταν μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης ή του κλειδώματος οθόνης, το κινητό σου θα σου ζητήσει όπως είναι αναμενόμενο να ξανά δοκιμάσεις να το ξεκλειδώσεις σε 30 δευτερόλεπτα.

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η επιλογή Forgot Pattern Feature, δηλαδή ξεχασμένο μοτίβο. Πατώντας στην επιλογή και θα σου ζητήσει να καταχωρίσεις τα Google στοιχεία σου. Εκεί θα βάλεις το Gmail ID σου και τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου.

Τέταρτος τρόπος: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Μπορεί να έχεις ακούσει για την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όταν έχεις έρθει αντιμέτωπος/η με δύσκολες περιπτώσεις κλειδώματος. Η επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις συνιστά λοιπόν έναν αποτελεσματικό και σίγουρο τρόπο για να ξεκλειδώσεις το Android Samsung smartphone σου.

Εφόσον τίποτα άλλο δεν λειτούργει και έχεις δοκιμάσει τα πάντα κάνε αυτό προκειμένου να ξεκλειδώσεις το κινητό σου. Στα αρνητικά της μεθόδου αυτής είναι ότι θα χαθούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στην συσκευή σου αλλά θα έχεις πρόσβαση στο κινητό σου. Τι θα πρέπει να κάνεις λοιπόν για να επαναφέρεις το κινητό σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Βήματα για να κάνεις επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων

  1. Απενεργοποιείς το κινητό σου και πατάς στην συνέχεια συγχρόνως το πλήκτρο μείωσης έντασης ήχου και το πλήκτρο τροφοδοσίας. Αυτό θα φέρει το κινητό σου στο μενού του bootloader.
  2. Μετά από εκεί θα πατήσεις δύο φορές το πλήκτρο μείωσης έντασης.
  3. Θα πατήσεις το πλήκτρο λειτουργίας για να επιλέξετε την επιλογή «Recovery» (Ανάκτηση).
  4. Πατάς το πλήκτρο τροφοδοσίας και το πλήκτρο αύξησης της έντασης για να μπεις στη λειτουργία ανάκτησης.
  5. Αφού μπεις στο recovery mode (λειτουργία ανάκτησης), χρησιμοποίησε τα πλήκτρα έντασης ήχου και τροφοδοσίας για να επιλέξεις και να εισαγάγεις λειτουργία “Wipe data/factory reset” (Καθαρισμός δεδομένων / επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων).
  6. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επίλεξε “Reboot system now” (Επανεκκίνηση συστήματος τώρα) για να ανακτήσεις την πρόσβαση στο κινητό σου.

Σημαντικό να σημειώσουμε ότι εάν το κινητό σου είναι καινούριο, τότε θα πρέπει να εισαγάγεις τα στοιχεία του Λογαριασμού σου της Google, όπως αναφέραμε και παραπάνω, για να χρησιμοποιήσεις την Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων.

Πέμπτος τρόπος:Ξεκλείδωμα κινητού μέσω της υπηρεσίας Smart Lock

Η υπηρεσία Smart Unlock σου προσφέρει τη δυνατότητα να ρυθμίζεις το κινητό σου με τρόπο ώστε να ξεκλειδώνει όταν βρίσκεσαι σε περιοχή της εμπιστοσύνης σου ή όταν ανιχνεύει μια έμπιστη συσκευή κοντά. Μπορείς για παράδειγμα να έχεις ρυθμίσει την υπηρεσία Smart Lock να ξεκλειδώνει το τηλέφωνό σου όταν συνδέεται στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σου, έτσι η συσκευή σου θα ξεκλειδώνει αυτόματα ακόμα κι αν δεν μπορείς να θυμηθείς την κανονική μέθοδο ξεκλειδώματός σου.

Αυτή η υπηρεσία είναι πραγματικά αποτελεσματική και σε τοποθετεί σε μια comfort zone που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει και έχεις διαμορφώσει.

Παράκαμψε την οθόνη κλειδώματος τρίτων μπαίνοντας σε safe mode

Αν χρησιμοποιείς οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου για να κλειδώνεις το Android τηλέφωνό σου, τότε αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να απενεργοποιήσεις το κλείδωμα οθόνης για λίγα λεπτά. Η εκκίνηση του τηλεφώνου σε safe mode (ασφαλή λειτουργία) είναι πραγματικά μια εύκολη διαδικασία. Στα περισσότερα Android τηλέφωνα, μπορείς να το κάνεις εύκολα κρατώντας πατημένο το Power button μέχρι να εμφανιστεί το μενού απενεργοποίησης. Μετά κράτησε πατημένη την επιλογή «απενεργοποίηση» και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επίλεξε «επανεκκίνηση σε safe mode».

Μόλις τελειώσει η διαδικασία εκκίνησης, το σύστημα θα απενεργοποιήσει το κλείδωμα οθόνης για κάποιο χρονικό διάστημα και θα μπορείς να ανακτήσεις και πάλι πρόσβαση στο τηλέφωνο σου.

Αλλαγή στο κλείδωμα μοτίβου Android

Αν θες να αλλάξεις το κλείδωμα μοτίβου στο Samsung κινητό σου με τις εκδόσεις Android 4.4 ή παλαιότερες, μπορείς να ακολουθήσεις τον παρακάτω απλό τρόπο. Αρχικά, κάνε πέντε λανθασμένες προσπάθειες σχεδιασμού μοτίβου και έπειτα πάτα «Ξεχάσατε το μοτίβο». Στη συνέχεια, βάλε τον λογαριασμό σου Google και τον κωδικό πρόσβασης και εισήγαγε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Ρύθμιση μιας μεθόδου κλειδώματος

Για νεότερες συσκευές μπορείς να βρεις τις ρυθμίσεις κλειδώματος οθόνης πηγαίνοντας στις "Ρυθμίσεις", μετά στην επιλογή "Κλείδωμα Οθόνης και Ασφάλεια" ή "Κλείδωμα Οθόνης". Πατάς "Τύπος οθόνης κλειδώματος" και επιλέγεις. Σε συσκευές με Android 4.4 ή παλαιότερες, πηγαίνεις "Ρυθμίσεις", "Κλείδωμα οθόνης" και "Κλείδωμα".

Η σημασία του backup ή αλλιώς αποθήκευσης των δεδομένων σου

Αυτοί είναι μονό μερικοί από τους πιο βασικούς τρόπους για να ξεκλειδώσεις άμεσα το κινητό σου. Μπορείς φυσικά να ανατρέξεις και σε άλλους τρόπους. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε όμως να σου τονίσουμε και να σε κατευθύνουμε ως προς την σημασία της αποθήκευσης των δεδομένων του κινητού σου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι συμβαίνει στο κινητό μας και τίθενται σε κίνδυνο τα αρχεία μας, οι επαφές μας, οι φωτογραφίες και πολλά ακόμη δεδομένα μας. Μπορείς, λοιπόν συνδέοντας με το USB του φορτιστή του κινητού σου να συνδέσεις την συσκευή σου με τον σταθερό υπολογιστή σου ή το laptop σου και να αποθηκεύσεις τα σημαντικά σου δεδομένα και αρχεία. Με τον τρόπο αυτό έχεις προστατέψει τα δεδομένα σου και έχεις δημιουργήσει και ένα backup για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει.

Ελπίζουμε όλοι οι παραπάνω τρόποι ξεκλειδώματος για Samsung μοντέλα κινητών να σε βοήθησαν και να σου έδωσαν μια βασική και αποτελεσματική καθοδήγηση. Μπορείς να δοκιμάσεις τους παραπάνω τρόπους σε περίπτωση ανάγκης και να ανακτήσεις την πρόσβαση στο κινητό σο

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μανικιούρ με έμπνευση το Squid Game έχουν κάνει χαμό στο instagram

Πριν 10 ώρες

Η νούμερο ένα σειρά στο Netflix έχει καθιερώσει fashion & beauty trends

Punta de Mita: Μέσα στο υπερλούξ ξενοδοχείο που λατρεύει η ελίτ του Λος Αντζελες

Πριν 10 ώρες

Διάσημοι όπως η Kim Kardashian και ο Jason Derulo πηγαίνουν για weekend

Τα ζώδια σήμερα: 18 Οκτωβρίου

Πριν 10 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι top 4 ενυδατικές κρέμες προσώπου που επιλέγω αυτήν την περίοδο

Πριν 10 ώρες

Δες τα συστατικά και την υφή τους

Τρία ζώδια θα περάσουν καλύτερα από όλους στο τέλος του μήνα

Πριν 10 ώρες

Ποια ζώδια θα δεχτούν τις αλλαγές του σύμπαντος;

Καρκίνος του μαστού: Ο πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Μπέσκος σου εξηγεί τα πάντα

Πριν 10 ώρες

Τι προκαλεί την ασθένεια αυτή, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και τι να κάνεις για να την προλάβεις

Τα σημάδια που δείχνουν ότι σκοπεύει να σας χωρίσει

Πριν 10 ώρες

Υπάρχουν και δεν τα βλέπουμε...

7 πόλεις της Ευρώπης που είναι ιδανικές για να ταξιδέψεις τα Χριστούγεννα

Πριν 10 ώρες

Επειδή σε λίγο μπαίνουμε σε πιο γιορτινή διάθεση και όλο και κάποιο ταξιδάκι θα πάμε!

Τα ζώδια σήμερα: 17 Οκτωβρίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

5 iconic beauty moments της Adele

Χτες

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού θυμόμαστε τα αγαπημένα μας looks

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.