E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 μέρη στην Ελλάδα που είναι ιδανικά για ήρεμες διακοπές (ακόμα και τον Αύγουστο)

Σε κάποια προλαβαίνεις ακόμα να κλείσεις τις διακοπές σου για φέτος!

7 μέρη στην Ελλάδα που είναι ιδανικά για ήρεμες διακοπές (ακόμα και τον Αύγουστο)
@ nikikyrki - instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Αυτό το θέμα απευθύνεται σε σένα που αγαπάς τα ήρεμα μέρη που μπορούν να σου παρέχουν πραγματικές διακοπές. Αυτές με τις λίγες επιλογές, τις πιο απλές! Αυτές που η βαλίτσα σου έχει μέσα ελάχιστα πράγματα και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η ξεκούραση και όχι οι κοσμοπολίτικες βόλτες σε beach bars και clubs!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι λοιπόν στο σωστό μέρος γιατί παρακάτω σου προτείνουμε 7 μέρη της Ελλάδας που μπορείς να κάνεις ήρεμες διακοπές ακόμα και τον Αύγουστο! Σε κάποια μάλιστα προλαβαίνεις να κλείσεις δωμάτιο! 

Εύβοια

Ξεκινάμε με την Εύβοια που έχει και την πιο εύκολη πρόσβαση. Είναι λογικά ότι τα πιο ήρεμα μέρη θα είναι και μια σταλιά πιο δύσκολο να τα προσεγγίσεις και ελπίζουμε να είσαι Ok με αυτό! Η Εύβοια λοιπόν λόγω του ότι είναι ένα τεράστιο νησί δε βουλιάζει ποτέ από κόσμο. Συνδυάζει το πράσινο με το μπλε με έναν καταπληκτικό τρόπο και έχει πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Μην τη σνομπάρεις και βάλε τη στο πρόγραμμα σου, ειδικά αν δεν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θηρασιά

Μια μικρή Σαντορίνη χωρίς πολύ κόσμο με την ίδια γοητεία και γεωλογία και με λιγότερες παροχές - ανέσεις, που όμως δε θα σε κάνουν να σκεφτείς ότι δεν αξίζει να είσαι στη Θηρασιά. Για να την προσεγγίσεις θα πρέπει να κάνεις ένα πέρασμα από τη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Azo (@azo_jl)

Στο λιλιπούτειο αυτό νησάκι με τους 319 κατοίκους θα βρεις και κατάλυμα και ταβερνάκι για φαγητό αλλά και μέρος να αράξεις για τα καφεδάκια σου! Τώρα για το κολύμπι εδώ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αλλά ούτε και αυτό θα σου λείψει. Λόγω της ηφαιστειακής προέλευσης του νησιού, οι παραλίες είναι απότομες και τις προσεγγίζεις με σκάφος. Μπορείς βέβαια να κάνεις μπάνιο στη μαύρη παραλία με τα όμορφα καθαρά νερά στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης, αλλά και στην ακρογιαλιά του Κόρφου που έχει νερά κρύσταλλο και βότσαλο! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ʀɪᴛᴀᴋɪ...🙃® (@rita.ang)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Κάλαμος

Ελιές, πρίνοι, κουμαριές, δάφνες, σκίνοι και το μοναδικό στο είδος του θαλασσινό ή βασιλικό πεύκο στολίζουν το όμορφο νησί... αυτά μαζί με απεριόριστη ηρεμία και νερά ίδια με της Λευκάδας, θα βρεις στον Κάλαμο! Το πιο πράσινο νησί της χώρας είναι ένας ανέγγιχτος παράδεισος που λίγοι ξέρουν. Οι διακοπές εδώ είναι διακοπές που θυμάσαι (και περιμένεις) όλο το χρόνο και αν πάρεις την απόφαση να πας μέχρι εκεί θα το καταλάβεις. Πώς πας θα μας πεις τώρα; Πας με το αμάξι μέχρι τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί σε απόσταση αναπνοής φτάνεις στο παραμυθένιο νησί! Ξεκίνα να ψάχνεις δωμάτια (ναι, έχει ακόμα). 

Δονούσα 

Εδώ το ταξίδι είναι επίσης περίπου 7-8 ώρες με το πλοίο (ανάλογα αν πηγαίνεις πρωί ή βράδυ) όμως αξίζει τον κόπο! Η Δονούσα με τα εξωτικά νερά της και τις χρυσαφένιες παραλίες είναι ο ορισμός του καλοκαιριού και αν θες πραγματικά ήρεμες διακοπές εδώ είναι ο τόπος σου. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο κόσμος είναι μια σταλιά παραπάνω όμως και πάλι δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Επίσης, αν αγαπάς την περιπέτεια να ξέρεις ότι το νησί έχει και πέντε σηματοδοτημένα μονοπάτια. Όλα είναι σχετικά εύκολα και αυτό με τη μεγαλύτερη διαδρομή είναι το Σταυρός – Καλοταρίτισσα που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Τέλος, μη φύγεις από τη Δονούσα αν δε φας πατατάτο (με πατάτα Νάξου λογικά, αφού είναι δίπλα). 

Ψέριμος

Το μικρό διαμαντάκι των Δωδεκανήσων που βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, έπρεπε να είναι σε αυτήν εδώ τη λίστα. Στην τελευταία απογραφή είχε μόλις 30 μόνιμους κατοίκους όμως μη σε νοιάζει υπάρχουν καταλύματα να σε φιλοξενήσουν, μαγαζιά για να φας ψαρομεζέδες και παραλίες (αρκετές κιόλας) για να κάνεις τα μπάνια σου! Διάλεξε τις πιο απομονωμένες γιατί στην παραλία του λιμανιού θα δεις συχνά κόσμο που κάνει μονοήμερες από Κω και Κάλυμνο και ίσως να σου τη σπάσει λίγο! 

Λήμνος

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν το slow living που προσφέρει η Λήμνος. Το πανέμορφο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου με τα εκθαμβωτικά γεωλογικά φαινόμενα και τη μοναδική έρημο (ω, ναι τις Αμμοθίνες) στην Ευρώπη είναι ο απόλυτα χαλαρός προορισμός του ελληνικού καλοκαιριού! Εδώ εκτός από τις δεκάδες παραλίες και τα γραφικά χωριά που μπορείς να εξερευνήσεις θα πάθεις και ένα ευχάριστο σοκ με τις τοπικές γεύσεις! Τυριά και κρασιά από τη Λήμνο, αυτούδια που είναι παραδοσιακά ζυμαρικά και καταπληκτικά γλυκά! 

Ψαρά 

Ένας ακόμα μικρός παράδεισος για λίγους και "ήρεμους" ταξιδιώτες.  Για να φτάσεις εκεί θα κάνει ένα πέρασμα από τη Χίο μιας και είναι στα δυτικά της. Αφού φτάσεις εκεί, η άγρια ομορφιά και οι περίπου δέκα παραλίες που έχει θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είσαι σε έναν μικρό και ανεξερεύνητο παράδεισο. Βάλτο και αυτό το μικρό νησί στη λιστα με τα μέρη που μπορείς να κάνεις ήρεμες διακοπές ακόμα και αυτόν τον Αύγουστο (ναι τσεκάραμε και εδώ και έχει ακόμα δωμάτια). 

Καλές Διακοπές! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν λίγο

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν λίγο

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Η πόλη που θα ερωτευτείς αν είσαι λάτρης της τέχνης

Πριν λίγο

Αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν λίγο

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Βρίσκεται η απιστία στα γονίδια; Τι λένε οι μελέτες

Πριν λίγο

Τι έδειξαν οι έρευνες σε δίδυμους

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.