E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα από το «112» για εκκένωση οικισμών

Οι κάτοικοι σε Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές - Έκλεισαν και οι δύο Εθνικές Οδοί προς την Πάτρα

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα από το «112» για εκκένωση οικισμών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 31/7/2021 | 17:15

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση επικίνδυνης φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας στην Αχαΐα.

Το πύρινο μέτωπο έλαβε γρήγορα διαστάσεις και οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά, το Λαμπίρι, τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια. Σχετικό μήνυμα εστάλη από την Υπηρεσία του «112», καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές κατευθυνόμενοι προ το Αίγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά τις 18.00 του Σαββάτου (31/7) η υπηρεσία 112 έκανε έκκληση για εκκένωση και του οικισμού Λόγγου.

Διακοπή κυκλοφορίες σε Εθνικές Οδούς και Γέφυρα Ρίο Αντίρριο

Επίσης, έχουν κλείσει η Παλιά αλλά και η νέα Εθνική οδός στο ύψος του Δρεπάνου. Για τα οχήματα που κινούνται σε αυτές, γίνεται εκτροπή σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Επίσης διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην περιοχή, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ ενώ στη μάχη συνδράμουν πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev, και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και το Λιμενικο

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν η φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία από Σεπτέμβριο ‑ Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Σήμερα

Η αγωγή θα συνοδεύεται από διατροφική παρακολούθηση και άσκηση

Βόλος: Ανδρας έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε στην παραλία

Σήμερα

Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok

Σήμερα

Ο πατέρας σκότωσε την 16χρονη επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στην δημοφιλή πλατφόρμα

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κόρη αρχηγού αστυνομίας τον κατηγορεί για «τελετουργική» κακοποίηση ‑ Σατανιστική αίρεση, μάσκες και «παιχνίδια θανάτου»

Σήμερα

Η κόρη ενός αρχηγού της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ ισχυρίζεται ότι τη βίαζε επανειλημμένα για περισσότερο από μια δεκαετία στο πλαίσιο μιας «τελετουργικής» αίρεσης

ΗΠΑ: Έκλεψε εκατομμύρια από τα σπίτια των πλουσίων ‑ Τώρα αποκαλύπτει το λάθος των «θυμάτων» της

Σήμερα

Η 40χρονη σήμερα Τζένιφερ, πρώην διαρρήκτρια μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών

Μετανάστες στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα μενού που αλλάζει ο Πλεύρης στις δομές «ξενοδοχεία»

Σήμερα

Τρία γεύματα προσφέρονται στους μετανάστες στις δομές, με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών πιάτων

Θάσος: Αφηνιασμένο άλογο τραυμάτισε πεντάχρονο κοριτσάκι σε παραλία

Σήμερα

Το κορίτσι τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Μουρτζούκου: Σε 33 σελίδες κατέγραψε με λεπτομέρειες τι συνέβη στον μικρό Παναγιωτάκη

Σήμερα

Που επικεντρώνονται οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών - Η ίδια λέει ότι μη μου ζητάτε γιατί αν μιλήσω θα καούν κι άλλοι.

Μεθυσμένος οδηγός στον Πειραιά παρέσυρε και χτύπησε πεζή – Μέσα στο ΙΧ είχε και το 6χρονο παιδί του

Σήμερα

Ένας 42χρονος άντρας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στον Πειραιά μετά από τροχαίο ατύχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.