E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κινέζος δισεκατομμυριούχος έχασε 15 δισ. δολάρια

Απώλεσε το status του δισεκατομμυριούχου ο πρώην δάσκαλος Larry Chen

Κινέζος δισεκατομμυριούχος έχασε 15 δισ. δολάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2021 | 15:17

Απώλεσε το status του δισεκατομμυριούχου ο Κινέζος πρώην δάσκαλος και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Larry Chen, εξαιτίας της εκστρατείας των κινεζικών αρχών να καταστείλει τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα στη χώρα.

Η περιουσία του Chen, ιδρυτού, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Gaotu Techedu, ανέρχεται πλέον στα 336 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι μετοχές της εταιρείας ιδιωτικών σχολείων, υποχώρησαν κατά τα δύο τρίτα την Παρασκευή, εν μέσω δημοσιευμάτων για αναδιάρθρωση του κανονισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σάββατο, η Κίνα ανακοίνωσε νέους κανονισμούς που απαγορεύουν στις εταιρείες με σχολικά προγράμματα να καταγράφουν κέρδη, να αντλούν κεφάλαια και να εισάγονται σε χρηματιστήρια.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα για τον Chen, ο οποίος έχει χάσει περισσότερα από 15 δισ. Δολάρια από τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς υποχώρησε η μετοχή.

Η Gaotu "θα συμμορφωθεί με τους κανονισμούς και να εκπληρώσει τις κοινωνικές της ευθύνες”, ανέφερε ο Chen με ανάρτηση του στο Weibo μια κινεζική πλατφόρμα αντίστοιχη του twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Chen δεν ήταν ο μόνος που είδε την περιουσία του να χάνεται.

Η περιουσία του CEO της taL Education Group, Zhang Baangxin, μειώθηκε κατά 2,5 δισ. δολάρια στα 1,4 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της υποχώρησαν 71% στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, ο πρόεδρος της New Oriental Education & Technology Group, Yu Minhong, έχασε επίσης το status του δισεκατομμυριούχου, χάνοντας 685 εκατ. Δολάρια και αφήνοντάς τον με ένα ποσοστό 579 εκατ. δολαρίων, αφού η μετοχή υποχώρησε 54%.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Χτες

Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Χτες

«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Χτες

Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Χτες

Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

«Τσουνάμι» συννέφων «σάρωσε» παραλίες στην Πορτογαλία: Η εξήγηση για το φαινόμενο

Χτες

Παραθεριστές στην Πορτογαλία, βλέποντας το «τσουνάμι συννέφων», έβγαλαν κινητά καταγράφοντας τη στιγμή.

Φωτιά στο Μαρκόπουλο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Χτες

Συναγερμός στη Πυροσβεστική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.