E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο αρχιμανδρίτης και το έγκλημα πάθους που συντάραξε την Ελλάδα

Η σχέση και ο χωρισμός που δεν άντεξε

Ο αρχιμανδρίτης και το έγκλημα πάθους που συντάραξε την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Στις 22 Ιουλίου του 1997 στη Νέα Σμύρνη, έγινε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Ένα έγκλημα πάθους με θύτη μια παντρεμένη γυναίκα και θύμα έναν αρχιμανδρίτη, τον Άνθιμο Ελευθεριάδη.

Η Κάτια Γιαννακοπούλου δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία. Ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Κάποια στιγμή θέλησε να γνωρίσει κάποιον πνευματικό για να εξομολογηθεί. Μια φίλη της τής σύστησε τον Αρχιμανδρίτη που ιερουργούσε στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρώτη εξομολόγηση ακολούθησαν και άλλες, μέχρι που η παρακολούθηση των λειτουργιών έγινε συστηματική. Ο Άνθιμος την είχε γοητεύσει όπως παραδέχθηκε και ή ίδια αργότερα. «Με τράβαγε κοντά του σαν μαγνήτης. Συνέβαινε κάτι το ανεξήγητο».

Μια ημέρα την κάλεσε σπίτι του. Σε μια στιγμή έσκυψε και τη φίλησε, με το φιλί να κρατάει αρκετή ώρα. Την επόμενη ημέρα, πήγε στον ίδιο να εξομολογηθεί για το περιστατικό. Ο αρχιμανδρίτης επικαλέστηκε την ανθρώπινη αδυναμία και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μια θυελλώδης, παθιασμένη και θανατηφόρα σχέση.

Ο αρχιμανδρίτης όμως δεν ήθελε μόνο τον έpωτά της. Ήθελε και τα χρήματά της. Η Γιαννακοπούλου έκανε αναλήψεις κρυφά από τον άνδρα της και έδινε τυφλά τα ποσά που της ζητούσε ο εpαστής της. Συνολικά του έδωσε περισσότερα από 27 εκατομμύρια δραχμές. Το πως ο σύζυγός της δεν κατάλαβε τίποτα, είναι μια απορία που δεν απαντήθηκε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ήδη πέντε χρόνια μαζί. Αλλά ο αρχιμανδρίτης απολύθηκε από την εκκλησία και μετατέθηκε στο Λονδίνο. Άρχισε να αποφεύγει την εpωμένη του και να γίνεται όλο και πιο απόμακρος. Η Κάτια Γιαννακοπούλου όμως είχε συναισθηματική εξάρτηση από τον αρχιμανδρίτη. Και δεν άντεξε τις νέες συνθήκες.

Αρχικά ηχογραφούσε τις πιο σπάνιες εpωτικές τους συναντήσεις και τον απειλούσε. Δεν άντεχε ούτε στην ιδέα ότι θα χώριζαν. Όταν ο Άνθιμος ήρθε στην Ελλάδα για λίγο και δεν την ειδοποίησε, της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Τον Μάρτιο του 1997, μετά από καυγά τον τραυμάτισε με ένα μαχαίρι. Τον Ιούνιο αγόρασε ένα όπλο. Στις 21 Ιουλίου πήγε στο σπίτι του, αφού πρώτα μίλησαν στο τηλέφωνο και χτύπησε το κουδούνι. Εκείνος την έδιωξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη ημέρα του έστησε καρτέρι. Δεν τον πυροβόλησε μια φορά. Άδειασε το πιστόλι πάνω του. Ξεφορτώθηκε το όπλο και κρύφτηκε, μένοντας την πρώτη νύχτα σε μια οικοδομή και τη δεύτερη σε ένα πάρκο. Την τρίτη ημέρα μπήκε στο μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Εξομολογήθηκε ότι είχε γίνει σε μια μοναχή και η τελευταία κάλεσε την αστυνομία.

Στη δίκη είχε δηλώσει «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς θα το είχα ήδη κάνει. Ο μεγαλύτερος τιμωρός, ο πιο αυστηρός εισαγγελέας είναι ο εαυτός μου. Αναρωτιέμαι μόνο ποια τιμωρία σκληρότερη μπορεί να μου επιβάλει η δικαιοσύνη από αυτήν που επέβαλα εγώ στον εαυτό μου σκοτώνοντας με τα ίδια μου τα χέρια τον επίγειο θεό μου».

Το δικαστήριο της επέβαλλε αρχικά ποινή 20 ετών, που μετά από αίτημα του εισαγγελέα μετατράπηκε σε ισόβια. Η Κάτια Γιαννακοπούλου έμεινε στη φυλακή μέχρι το 2013, όταν και έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής της.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.