E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η νέα εικόνα της χώρας

8 δισ. θα εκταμιευτούν το 2021

Μητσοτάκης: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η νέα εικόνα της χώρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:38

«Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε περιφέρεια στης χώρας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις της με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, μαζί με την με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών μελών της. Πρωτοβουλία που στήριξα εξ αρχής μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίους ηγέτες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σήμερα ένα άβατο του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ.».

Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας, είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας

«Το Εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες» συνέχισε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. «Στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία κατευθύνονται οι περισσότεροι πόροι. Το δηλώνουν τα σχεδόν 8 δισ. που θα εκταμιευτούν το 2021. Προτάσσεται ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

«Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε περιφέρεια στης χώρας» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για την «πλήρη ψηφιοποίηση δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τα μεγάλα έργα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, αγγίζοντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Συγκροτεί πλήρες σχέδιο. Ανταποκρίνεται και στο συμβολισμό Ελλάδα 2.0. Είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας. Είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό

Κλείνοντας την σύντομη εισαγωγή του στην εκδήλωση της παρουσίασης του Σχεδίου “Ελλάδα 2.0”, ο πρωθυπουργός σημείωσε αναφερόμενος στην Αρχαία Αγορά, , πως «εδώ ήταν η έδρα της Βουλής των 500, εδώ ήταν η περιοχή των εμπορικών συναλλαγών και των δικαστηρίων. Το σημείο όπου έλαβαν χώρα φιλοσοφικοί διάλογοι που διαμόρφωσαν το ελληνικό πολιτισμό και επηρέασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», για να συμπληρώσει: «Η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό. Αυτές οι αξίες γεννήθηκαν εδώ για να ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Ας την κρατήσουμε στην καινούργια πορεία που τώρα ξεκινάμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» ανήκει στον ελληνικό λαό

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση στο λίκνο της Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, μετά από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά. «Θέλω να σε ευχαριστήσω Κυριάκο για τη συμβολή σου στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» τόνισε.

«Ψηφιοποιούμε τις οικονομίες μας. Η πράσινη συμφωνία γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζουμε τις κοινωνίες μας να γίνουν πιο ανθεκτικές. Το πρόγραμμα μας ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ», επισήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να σημειώσει πως «Σήμερα με τιμή ανακοινώνω πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος, ένα σχέδιο που ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία. Θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.