E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 βίντεο κλιπ που απαγορεύτηκαν αλλά πλέον είναι οκ

Οι εποχές αλλάζουν

10 βίντεο κλιπ που απαγορεύτηκαν αλλά πλέον είναι οκ
@ig.ft.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το βίντεο κλιπ μπήκε στη ζωή μας τη δεκαετία του ’70 αλλά έγινε mainstream από το 1981 και μετά. Από τότε κάθε τραγούδι που προορίζεται για επιτυχία έχει και το βίντεο που το συνοδεύει, μια εικόνα που του δίνει και οπτική υπόσταση εκτός από την ακουστική.

Πριν από 40 χρόνια, κάποια βίντεο κλιπ ήταν πολύ τολμηρά ή υπερβολικά για τα ήθη της εποχής. Έτσι απαγορεύτηκαν ή τουλάχιστον προβάλλονταν μόνο το βράδυ. Μερικά από αυτά μάλιστα συνόδευαν πολύ διάσημα σήμερα τραγούδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα να δείτε αυτά τα βίντεο κλιπ είναι κάτι περισσότερο από οκ, καθώς το τολμηρό του πράγματος έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Δείτε μερικά βίντεο που απαγορεύτηκαν στον καιρό τους αλλά σήμερα δεν προκαλούν καθόλου…

Cher - If I Could Turn Back Time

Η εξαιρετικά τολμηρή εμφάνιση της Cher στα 43 της τότε, δεν απαγόρευσαν ακριβώς το βίντεο, αλλά τα κανάλια αποφάσισαν να το προβάλλουν μετρημένες φορές και κυρίως τη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Queen - I Want to Break Free

Οι Queen κάποια στιγμή ήθελαν να κάνουν ένα βίντεο κλιπ που θα είχε πλάκα αλλά θα περνούσε και το μήνυμα του. Ποιο θα ήταν καλύτερο από το «I Want to Break Free»; Ντύθηκαν λοιπόν drag queens μιμούμενοι τη βρετανική σαπουνόπερα «Coronation Street». Παρόλο όμως που ήθελαν να δείξουν την αστεία πλευρά τους, το 1984 η εικόνα τεσσάρων ανδρών ντυμένοι γυναίκες ήταν ακόμα υπερβολική για τα κανάλια, που απαγόρευσαν το βίντεο κλιπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Motörhead - Killed by Death

Αν ο θείος Lemmy δεν προκαλούσε καλύτερα να το είχε κλείσει το μαγαζί που το έλεγαν Motörhead. Το «Killed by Death» κυκλοφόρησε το 1984 αλλά το βίντεο κλιπ απαγορεύτηκε γρήγορα από τα μουσικά κανάλια, κυρίως για το γuμνό και βίαιο περιεχόμενο του. Η εικόνα που ήταν το τελειωτικό χτύπημα ήταν ο Lemmy στην ηλεκτρική καρέκλα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Madonna - Like a Prayer

To βίντεο κλιπ δεν απαγορεύτηκε, αλλά παιζόταν μόνο το βράδυ. Ωστόσο, προκάλεσε την ακύρωση κάποιου άλλου βίντεο. Στο βίντεο κλιπ της Madonna υπήρχαν πολλά θρησκευτικά σύμβολα, όπως στίγματα, ένας φλεγόμενος σταυρός, με τη Madonna να φυλάει έναν μαύρο άγιο, που πολλοί πίστεψαν λανθασμένα ότι προσωποποιούσε τον Ιησού. Η Καθολική Εκκλησία τα έβαλε με την Pepsi, η οποία μόλις είχε κυκλοφορήσει μια διαφήμιση με το τραγούδι και τη Madonna. Η Pepsi υποχώρησε και η διαφήμιση προβλήθηκε μόνο μια και μοναδική φορά.

Britney Spears - Toxic

Αυτό το τραγούδι θα μου πείτε κυκλοφόρησε το 2003. Αλλά δεν φταίει το ίδιο το βίντεο κλιπ για την τοποθέτηση του μόνο στις βραδινές προβολές. Μετά την πολυσυζητημένη εμφάνιση με τον Justin Timberlake και την Janet jackson στο ημίχρονο του τελικού του Super Bowl, το MTV έκοψε πολλά βίντεο που θεωρήθηκαν πολύ «σeξουαλικά». Θύμα αυτής της πολιτικής ήταν και το «Toxic»…

Twisted Sister - Be Chrool To Your Scuel

Η συνεργασία των Twisted Sister με τον Alice Cooper δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει. Ας προσέχατε εκεί πίσω το 1985 όταν τους αφήσατε, δεν έχουν καμία ευθύνη που το βίντεο κλιπ έδειχνε μαθητές να μοιάζουν με ζόμπι. Το βίντεο κλιπ απαγορεύτηκε αλλά, είπαμε, δεν σας φταίει κανείς άλλος…

Mötley Crüe - Girls, Girls, Girls

Επίσης. Ο τίτλος το λέει ξεκάθαρα. Τι βίντεο κλιπ θέλατε να γυρίσει ένα rock συγκρότημα και μάλιστα στο peak της καριέρας του; Το βίντεο κλιπ απαγορεύτηκε για υπερβολικό γuμνό, αλλά οι πωλήσεις του πήγαν εξαιρετικά και σήμερα το βίντεο είναι κλασικό.

The Prodigy - Smack My Bitch Up

Ο τίτλος έφτανε για να προκαλέσει οργή σε φεμινιστικές οργανώσεις. Το βίντεο όμως πήρε αυτή την οργή και την απογείωσε. Με POV κάμερα και θυμίζοντας Trainspotting, το βίντεο κλιπ δείχνει κατανάλωση αλκοόλ, τουαλέτες όπου άνθρωποι ξερνούν, ένα στpιπτιτζάδικο, γuμνό και πολλά άλλα. Το τέλος πάλι για το 1997 ήταν κάτι το τρομερό. Πάντως, η προβολή του δεν πλήγωσε τους Prodigy, που πήραν 4 βραβεία και έγιναν γνωστοί σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, ίσως είναι το μόνο βίντεο κλιπ της δεκάδας που ακόμα και σήμερα δεν είναι οκ.

Soundgarden - Jesus Christ Pose

Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Απλά μερικά κορίτσια, λαχανικά και σκελετοί ήταν καρφωμένα πάνω σε σταυρούς. Αν εκείνη την εποχή ήθελες κάτι να απαγορευτεί μπορούσες να συνδυάσεις κάτι ασυνήθιστο με έναν σταυρό. Και είχες άμεσα ένα απαγορευμένο βίντεο κλιπ. Το ίδιο είχαν και οι Soundgarden.

Duran Duran - Girls on Film

Στα ξεκινήματα των μουσικών καναλιών το 1981, η πάλη μέσα στη λάσπη δεν ήταν κάτι το επιτρεπτό. Ακόμα και σε ένα βίντεο των light Duran Duran. Μέχρι το συγκεκριμένο κομμάτι να κοπεί από το βίντεο, ήταν απαγορευμένο. Τι να πει κάνεις;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Πριν 5 μέρες

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 1 εβδομάδα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Πριν 1 εβδομάδα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Πριν 1 εβδομάδα

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Πριν 1 εβδομάδα

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

par: 32
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.