E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζάεφ σε Τσίπρα: Πήρα υπόσχεση από τον Μητσοτάκη για την ψήφιση των μνημονίων

Τσίπρας: «Όσοι μας κατηγορούσαν αντιλαμβάνονται τώρα τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ζάεφ σε Τσίπρα: Πήρα υπόσχεση από τον Μητσοτάκη για την ψήφιση των μνημονίων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/5/2021 | 14:48

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική Συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «το βήμα αυτό άλλαξε την περιοχή και πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία», προσθέτοντας τη σημασία που έχει η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα».

Ο κ. Ζάεφ στην αντιφώνησή του σημείωσε πως «έρχομαι από τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη και όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε», προσθέτοντας πως «αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, επεσήμανε πως «σήμερα πλέον, η κυβέρνηση είναι πολύ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό», τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή για τα βιβλία έχει συγκληθεί 6 φορές και θα συγκληθεί και έβδομη, ενώ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς. Αναφερόμενος στα τρία μνημόνια συνεργασίας, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για «υπόσχεση» από τον κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση».

Πρόσθεσε, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο επίλυσης διαφορών, διότι αποδεικνύει πώς άνθρωποι που κοιτούν στο μέλλον, μπορούν να προχωρήσουν αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διμερής συνεργασία να μην περιοριστεί στην οικονομία αλλά να αποκτήσει στρατηγική διάσταση, να κυρωθούν τα μνημόνια άμεσα, να πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας και να υπάρξει πρόοδος ειδικά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία, καθώς εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2019, οι αλλαγές ειδικά σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ υπερθεμάτισε για την ανάγκη υλοποίησης των μνημονίων για τα οποία η Κυβέρνησή του, έχει ήδη κάνει συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε παράλληλα ότι εάν δεν προχωρήσει η ενταξιακη προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη σταθερότητα όλης της περιοχής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιο Φως: Σήμερα οι αποφάσεις για την άφιξή του – Το «plan b» και το σενάριο να μην γίνει η μεταφορά

Σήμερα

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι οι τελετές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, έστω και υπό αυστηρούς περιορισμούς

«Παρακαλώ σκανάρετε την KitKat σας»: Η εταιρεία έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 χαμένες σοκολάτες

Σήμερα

Ενα φορτηγό της εταιρείας με 12 τόνους σοκολάτας κλάπηκε στη διαδρομή από την Ιταλία με προορισμό την Πολωνία

Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία Erminio: Stop σε εξωτερικές εργασίες και σύσταση για τηλεργασία

Σήμερα

Οι οδηγίες του υπουργείου Εργασίας για ιδιωτικό τομέα εν μέσω ακραίων φαινομένων

Tinder: Λανσάρει λειτουργία AI που σαρώνει τις φωτογραφίες για να βρει κατάλληλο ταίρι

Σήμερα

Το Tinder λανσάρει μία νέα καινοτομία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που επιτρέπει να σκανάρει το προφίλ του χρήστη και να του βρίσκει το κατάλληλο ταίρι

Συγκινεί ο πατέρας του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη

Σήμερα

«Τρία χρόνια περιμέναμε αυτή την ημέρα για να δικαιωθούν αυτοί οι 57 που τόσο βίαια έφυγαν αλλά όχι μόνο αυτοί που έφυγαν στον Ουρανό αλλά και ο Γεράσιμος»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεύτερη δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ζητείται άρση ασυλίας για 11 βουλευτές

Σήμερα

Η έρευνα αφορά φερόμενα κακουργήματα και πλημμελήματα κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ

Ιωάννα Τούνη: Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη

Σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη για την υπόθεση revenge pοrn που κατήγγειλε η Ιωάννα Τούνη

ΝΒΑ: Έγραψαν ιστορία τα αδέρφια Αντετοκούνμπο μετά το ντεμπούτο του Αλεξ με τους Μπακς, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο Ντοκ Ρίβερς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον μικρότερο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίστηκε 2:48 και σκόραρε τους πρώτους του πόντους στη Λίγκα

Πρόταση της ΕΕ για τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ λόγω αυξήσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Σήμερα

Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν κάλεσε τα κράτη-μέλη να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων, καθώς οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν 70% και του φυσικού αερίου 50%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.