E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζάεφ σε Τσίπρα: Πήρα υπόσχεση από τον Μητσοτάκη για την ψήφιση των μνημονίων

Τσίπρας: «Όσοι μας κατηγορούσαν αντιλαμβάνονται τώρα τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ζάεφ σε Τσίπρα: Πήρα υπόσχεση από τον Μητσοτάκη για την ψήφιση των μνημονίων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/5/2021 | 14:48

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική Συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «το βήμα αυτό άλλαξε την περιοχή και πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία», προσθέτοντας τη σημασία που έχει η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα».

Ο κ. Ζάεφ στην αντιφώνησή του σημείωσε πως «έρχομαι από τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη και όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε», προσθέτοντας πως «αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, επεσήμανε πως «σήμερα πλέον, η κυβέρνηση είναι πολύ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό», τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή για τα βιβλία έχει συγκληθεί 6 φορές και θα συγκληθεί και έβδομη, ενώ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς. Αναφερόμενος στα τρία μνημόνια συνεργασίας, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για «υπόσχεση» από τον κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση».

Πρόσθεσε, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο επίλυσης διαφορών, διότι αποδεικνύει πώς άνθρωποι που κοιτούν στο μέλλον, μπορούν να προχωρήσουν αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διμερής συνεργασία να μην περιοριστεί στην οικονομία αλλά να αποκτήσει στρατηγική διάσταση, να κυρωθούν τα μνημόνια άμεσα, να πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας και να υπάρξει πρόοδος ειδικά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία, καθώς εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2019, οι αλλαγές ειδικά σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ υπερθεμάτισε για την ανάγκη υλοποίησης των μνημονίων για τα οποία η Κυβέρνησή του, έχει ήδη κάνει συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε παράλληλα ότι εάν δεν προχωρήσει η ενταξιακη προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη σταθερότητα όλης της περιοχής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά προτείνει η εισαγγελέας

Πριν 10 ώρες

Η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελικής λειτουργού προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ έπληξε το Ντενιζλί στην Τουρκία, οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Σμύρνη

Πριν 10 ώρες

Ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Σμύρνη, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα ή σοβαρές ζημιές σε κτήρια και υποδομές

Δείτε βίντεο: Ιρανός ρεπόρτερ μεταδίδει μπροστά από «κόλαση φωτιάς», μετά από χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Πριν 10 ώρες

Ο ρεπόρτερ ατάραχος μεταδίδει τις εξελίξεις ενώ πίσω του υψώνονται γιγαντιαίες φλόγες - Μάρτυρες αναφέρουν ότι προηγήθηκαν ισχυροί κρότοι και εκρήξεις

Στις φλόγες αποθήκη πετρελαίου της BAPCO στο Μπαχρέιν ‑ Βίντεο

Πριν 10 ώρες

Η Bapco Energies του Μπαχρέιν ανακοίνωσε συγκεκριμένα ανωτέρα βία στις δραστηριότητες του ομίλου

Τρόμος για τη Ριάνα: Συνελήφθη γυναίκα που πυροβόλησε το σπίτι της, σφαίρα διαπέρασε τοίχο

Πριν 10 ώρες

Οι Los Angeles Times, ανέφεραν ότι «περίπου δέκα πυροβολισμοί» φέρεται να προήλθαν από όχημα που βρισκόταν στον δρόμο απέναντι από την πύλη της πολυτελούς έπαυλης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ νέος ηγέτης του Ιράν

Πριν 10 ώρες

Ο γιος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ φέρεται να αναλαμβάνει την ανώτατη εξουσία της χώρας εν μέσω πολέμου και έντασης με τις ΗΠΑ

Έξι μαχητικά F‑16 στέλνει η Τουρκία στα Κατεχόμενα

Χτες

Σύμφωνα με υπηρεσία του ψευδοκράτους τα αεροσκάφη αποστέλλονται για λόγους ασφαλείας, η αποστολή τους δεν θα επηρεάσει τις πολιτικές πτήσεις

Μενίδι: Ανδρας πέθανε μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 735

Χτες

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του επιβάτη πιθανότατα επήλθε από χρήση ναρκωτικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.