E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα mycar ‑ Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Ανάσα για 130.000 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα mycar ‑ Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/5/2021 | 21:47

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (7/5) η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και θέλουν να τις πάρουν πίσω για μικρότερο χρονικό διάστημα μπορούν να το κάνουν. Και μάλιστα χωρίς πέναλτι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ άνοιξε και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν επιπλέον. Χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς Taxis, στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν, χωρίς πρόστιμο. Στη συνέχεια γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

  • Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις .
  • Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας».

Στη συνέχεια επιλέγετε αν επιθυμείτε να καταβάλετε ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον Κωδικό Πληρωμής.
  • Αναλογικά, θα πρέπει να επιλέξετε το πλήθος των μηνών για τους οποίους επιθυμείτε να καταβάλετε τέλη κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που έχετε ήδη πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και επιθυμείτε να πληρώσετε ετήσια (π.χ. γιατί πρόκειται να μεταβιβάσετε το αυτοκίνητό σας) επιλέγοντας ετήσια τέλη θα υπολογιστεί από το σύστημα το υπόλοιπο ποσό της οφειλής.

Το μέτρο δίνει ανάσα στους κατόχους οχημάτων οι οποίοι λόγω της πανδημίας και του lockdown έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους και παράλληλα λόγω της μείωσης που έχουν υποστεί τα εισοδήματά τους δυσκολεύονται στην πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης:

  • ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).
  • ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία. Έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά για τα έξυπνα γυαλιά: «Ναι, φοράω τα Meta2, κοστίζουν 600 ευρώ»

Σήμερα

Η κριτική από τους αριστερούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και υποκρισίας - Το να πολεμούν την πρόοδο, δεν τους καθιστά προοδευτικούς, αλλά πρωτόγονους δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Θέουτα: Χιλιάδες μετανάστες περνούν τα σύνορα μαζικά (vid)

Σήμερα

Οι τοπικές αρχές αδυνατούν να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό αφίξεων και ζητούν εθνική κινητοποίηση

Δωρεάν εισιτήρια και επιστροφή χρημάτων για τους 317 επιβάτες του «Super Star»

Σήμερα

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποζημιώνει τους επιβάτες μετά την αδυναμία πρόσβασης στα λιμάνια Ανδρου και Τήνου λόγω κακοκαιρίας

Τριπλή καραμπόλα φορτηγών στις ΗΠΑ: Τρία οχήματα «διαλύθηκαν» ‑ ο ένας οδηγός βγήκε αλώβητος

Σήμερα

Το ημιφορτηγό με ρυμούλκα αγνόησε πινακίδα STOP σε διασταύρωση και προκάλεσε τα πάντα

Φωτιά Ρέθυμνο: Ο 71χρονος με εγκαύματα στο 40% του σώματος μεταφέρεται στο Θριάσιο

Σήμερα

Η αεροδιακομιδή έχει προγραμματιστεί για τις 21:00

«Ο Γιάννης ο Φονιάς»: Ο Μανώλης Μητσιάς τραγούδησε το «απαγορευμένο» τραγούδι

Σήμερα

Σε μία βραδιά γεμάτη συμβολισμούς ακούστηκε ξανά το εμβληματικό τραγούδι

Κοινωνικές κατοικίες: Ποιοι δικαιούνται σπίτι με χαμηλό ενοίκιο από το Δημόσιο

Σήμερα

Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε τη δημιουργία 2.000 κοινωνικών κατοικιών μέσω συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ευρωπαϊκών πόρων.

UEFA: Οι εθνικές ομάδες θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ αν προχωρήσουν τα σχέδια της FIFA

Σήμερα

Ρήξη μεταξύ FIFA και UEFA προκαλούν τα σχέδια του Ινφαντίνο για μερική ιδιωτικοποίηση του Μουντιάλ

Προβλήματα στα λιμάνια λόγω ανέμων: Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια αλλάζουν

Σήμερα

Διαταραχές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν τις θαλάσσιες περιοχές

Βγήκε από μπαρ και βρέθηκε στο στομάχι πύθωνα επτά μέτρων

Σήμερα

Το θύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Φωτιά στην Πάρο: Χωρίς ηλεκτροδότηση Φολέγανδρος και Σίκινος για την ασφαλή εκτέλεση εναέριων ρίψεων νερού

Σήμερα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Φολεγάνδρου, «η διακοπή έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των εναέριων ρίψεων νερού και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος κατά την επιχείρηση κατάσβεσης»

Ο Αντώνης Φώτσης συνεχίζει στον Ηλυσιακό για την 31η σεζόν της καριέρας του

Σήμερα

Ο «Μπάτμαν» του ελληνικού μπάσκετ στα 45 του θέλει να δώσει το παρών σε μία ιστορική σεζόν για τον Ηλυσιακό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.