E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εργατική Πρωτομαγιά: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ – 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Εργατική Πρωτομαγιά: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ – 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/5/2021 | 10:52

Η Εργατική Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για σήμερα 4 Μαΐου και από το… πρόγραμμα δεν λείπουν απεργίες και στάσεις εργασίας.

Η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει σήμερα (04.05.2021) 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά και στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τόσο σήμερα όσο και την Πέμπτη αλλαγές στα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα λοιπόν, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00.

Το Μετρό, οι γραμμές 2 και 3, θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00 με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποιημένοι σ’ αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, δεν θα γίνονται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο σοκ στην Αριζόνα: 20χρονη ποδηλάτισσα παρασύρθηκε από χείμαρρο – Επανήλθε με ΚΑΡΠΑ

Σήμερα

«Εξαφανίστηκε μέσα στο νερό», δήλωσε ο ομογενής σερίφης Κρις Νάνος, περιγράφοντας τη συγκλονιστική διάσωση της νεαρής γυναίκας που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Βερολίνο: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση γυναίκας από τον 11ο όροφο φλεγόμενου κτιρίου

Σήμερα

Η περιστρεφόμενη σκάλα της Πυροσβεστικής έφτανε μόνο στον 9ο όροφο, με αποτέλεσμα η εγκλωβισμένη να μείνει κρεμασμένη από το περβάζι εν μέσω φλογών.

Παραγουάη: Φορτηγό με χαλασμένα φρένα «καρφώθηκε» σε αυτοκίνητα ‑ Τρεις νεκροί ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν όταν φορτηγό γεμάτο τούβλα έπεσε ανεξέλεγκτο πάνω σε σταματημένα οχήματα στην περιοχή Πεντρόζο.

Μάνη: Πρωτοφανές μπουρίνι με 140 τόνους νερού ανά στρέμμα σε δύο ώρες ‑ Τραυματίστηκε γυναίκα από κεραυνό

Σήμερα

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους οδηγούς στο τουριστικό Καραβοστάσι, με τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης σε ετοιμότητα σε όλη τη Λακωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο‑μαμούθ 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ενοικίασης οχημάτων για μαζική απάτη

Σήμερα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντόπισε επιχείρηση στη Δυτική Ελλάδα που ενοικίαζε δεκάδες αυτοκίνητα τα οποία είχε δηλώσει πως βρίσκονταν σε καθεστώς ακινησίας.

O Κωνσταντέλιας πετάει για Ντόρτμουντ: Deal στα 30 εκατ. με τον ΠΑΟΚ, 3,2 εκατ. ετησίως

Σήμερα

Τετραετές συμβόλαιο με μπόνους ετοιμάζει η Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, καθώς η Θύρα 4 ζητά δημόσια την παραμονή του.

Δράμα στη σκυτάλη για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό: Τι έγραψε η Εμμανουηλίδου μετά το λάθος στο Μπέρμιγχαμ

Σήμερα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να παραλάβει τη σκυτάλη στα 4χ100μ και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τις συναθλήτριές της και τους προπονητές.

Φωτιά στη Σκύρο: Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους στην Ατσίτσα ‑ Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

Σήμερα

Δύο μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις, ενώ καταφθάνουν συνεχώς πυροσβεστικές ενισχύσεις από Αττική, Εύβοια και Θεσσαλία.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στα 110 τα κρούσματα ‑ 45 νέα σε μία εβδομάδα και σήμα ΕΟΔΥ

Σήμερα

Σε επιλακή βρίσκεται ο ΕΟΔΥ καθώς η κορύφωση της έξαρσης αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ 81 ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα στο νευρικό σύστημα.

Τροχαίο στον Βαρνάβα: Νεκρή 74χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ρέμα

Χτες

Οι εθελοντές πυροσβέστες εντόπισαν αρχικά τη γυναίκα με σφυγμό στο αναποδογυρισμένο όχημα, όμως η άτυχη οδηγός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ρόδος: Με ντουντούκες διώχνει το Λιμενικό λουόμενους από επικίνδυνο τραμπολίνο

Χτες

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση της ιστορικής κατασκευής στην παραλία Έλλη λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες μετά από επίθεση ενόπλων σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια – Αρκετοί τραυματίες

Χτες

Οι φοιτητές και το προσωπικό κλήθηκαν από το πανεπιστήμιο να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.