E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύψας: Επιστροφή σε κανονικότητα χωρίς μάσκες από τον Σεπτέμβριο

Σύψας: Επιστροφή σε κανονικότητα χωρίς μάσκες από τον Σεπτέμβριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/5/2021 | 00:30

Την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά την αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ότι εκείνη την περίοδο θα αποσυμπιεστεί το Σύστημα Υγείας και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα».

Για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο Σύστημα Υγείας, αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία.

Εάν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον καθηγητή από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα και εάν το επιτρέψει η πορεία των εμβολιασμών, ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας, «τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμβολιασμοί
Ειδικά για τους εμβολιασμούς προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.

Χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα» να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα λέγοντας ότι θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί.

Ανέφερε επίσης ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 65 τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά «και γι' αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού γύρω στο Δεκέμβριο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παραχθεί νέο εμβόλιο εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία.

«Καμπανάκι» για το καλοκαίρι
Ο κ. Σύψας χτύπησε «καμπανάκι» για το καλοκαίρι θυμίζοντας ότι τον περσινό Ιούνιο υπήρχαν και μέρες με μηδέν κρούσματα και στα μέσα Ιουλίου ο δείκτης R ανέβηκε και ξεκίνησε απότομη άνοδος των κρουσμάτων. Εξήγησε ότι αυτό μπορεί να επαναληφθεί και φέτος καθώς η πανδημία είναι απρόβλεπτη, δεν υπάρχει ανοσία και συνεπώς υπάρχει το υλικό για εξάπλωση του ιού στην κοινωνία.

«Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απο όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα χρόνο πιθανώς το τέλος της πανδημίας
Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι τον χειμώνα ο ιός θα επανέλθει και προέβλεψε ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022.

«Το καλοκαίρι του '22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σαν μια μικρή εποχική λοίμωξη όπως κάθε χρόνο η γρίπη».

Επίσης πρόσθεσε ότι για να τελειώσει οριστικά η πανδημία πρέπει να τελειώσει σε ολόκληρη την υδρόγειο, σημειώνοντας ότι «αν στην Ευρώπη έχουμε ελάχιστα κρούσματα και στην Ινδία βράζει η πανδημία, τότε πιθανότατα η πανδημία θα γυρίσει από την Ινδία στην Ευρώπη με μεταλλάξεις».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Χτες

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Χτες

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Χτες

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες

«Έχω αδικηθεί»: Τα ουρλιαχτά της Αιγύπτιας παρουσιάστριας μετά τη θανατική της καταδίκη

Χτες

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβάλλουν τη θανατική ποινή σε εγκλήματα όπως τρομοκρατία, προμελετημένος φόνος, βιασμός και διακίνηση ναρκωτικών

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» ‑ Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

Χτες

Η τελευταία κουβέντα με τον πατέρα της, λίγο πριν πέσει στο ποτάμι

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος ‑ Η ανατροπή στη θεωρία

Χτες

Αρκετά όργανα λείπουν από τα ζώα, ενώ οι τομές είναι τόσο καθαρές που φαίνεται να έγιναν με νυστέρι

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μάθει τον διάλογο διαιτητή και VAR για τη φάση του πέναλτι

Χτες

Στον Δικέφαλο συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα της διαιτησίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Χτες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των γερμανικών αρχών ανιχνεύθηκαν οι μη επισημασμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil)

Μέτρα ΔΕΘ: Κατώτατος στα 1.000 ευρώ, 500 ευρώ δώρο στο Δημόσιο και αυξήσεις συντάξεων

Χτες

Ο οικονομικός οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως το 2030 φέρνει επιπλέον μειώσεις φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες, νέα στεγαστικά προγράμματα και μηδενικό συντελεστή για τρίτεκνους.

Βίσονας στα Τρίκαλα: Η στιγμή που ο παράξενος επισκέπτης κόβει βόλτες σε αυλή σπιτιού

Χτες

Ένας άνδρας προσπάθησε με ψυχραιμία να απομακρύνει το ογκώδες ζώο, το οποίο τελικά αποχώρησε από το οικόπεδο στην Κρήνη.

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Χτες

Αφορμή για το περιστατικό φέρεται να στάθηκε προσβλητικό μήνυμα της κόρης του ζευγαριού σε έναν από τους επιτιθέμενους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.