E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/3/2021 | 14:44

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο, Παλ Άντρε Χολμ.

Τρεις Νορβηγοί υγειονομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο Rikshospitalet μετά από σοβαρή επιπλοκή λόγω θρομβώσεων στο αίμα κατά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πληροφορίες θέλουν τους τρεις νοσηλευόμενους να εμφάνισαν θρόμβους σε ασυνήθιστα σημεία του σώματός τους, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε τη Δευτέρα, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Είχαμε κατά νου ότι μία ισχυρή ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση και τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι έτσι», αναφέρει ο Χολμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο εντοπισμός συγκεκριμένων αντισωμάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι επιτίθενται στα αιμοπετάλια.

«Εμβολιαζόμαστε με σκοπό να προκαλέσουμε μία ανοσολογική αντίδραση, η οποία θα μας προστατεύσει στην πορεία από τον ιό και στη συνέχεια αναπτύσσουμε αντισώματα. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να αντιδράσουν με τα αιμοπετάλια του οργανισμού και να οδηγήσουν σε θρόμβωση του αίματος»
, εξήγησε ο Χολμ.

Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και τόνισαν ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, δύο νέοι ασθενείς εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων και αιμορραγίας και εισήχθησαν στο Rikshospitalet την Πέμπτη.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει τώρα τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει πιο κοντά στην αιτία», δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK ο Στέιναρ Μάντσεν, ιατρικός διευθυντής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά τα περιστατικά θρόμβωσης, συνολικά 20 χώρες διέκοψαν την εκστρατεία εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων.

Μέχρι στιγμής, περίπου 120.000 Νορβηγοί έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός παγκοσμίως ανέρχεται σε 17.000.000 εμβολιασμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

Πριν 2 ώρες

Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

Χτες

Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

Χτες

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Χτες

Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

Χτες

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

Χτες

«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Χτες

Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

Χτες

Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Μισθοδοσία Αρχιερέων: Ανακρίβειες τα υπέρογκα ποσά, εξηγεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Χτες

Απαντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περί αυξήσεων στους μισθούς των Αρχιερέων

Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατώ με τα παιδιά μου και βλέπω Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλο, τι να κάνω;

Χτες

«Αν δεν αντιδράσω δεν μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Αν αντιδράσω είμαι απολύτως εν αδίκω»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.