E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/3/2021 | 14:44

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο, Παλ Άντρε Χολμ.

Τρεις Νορβηγοί υγειονομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο Rikshospitalet μετά από σοβαρή επιπλοκή λόγω θρομβώσεων στο αίμα κατά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πληροφορίες θέλουν τους τρεις νοσηλευόμενους να εμφάνισαν θρόμβους σε ασυνήθιστα σημεία του σώματός τους, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε τη Δευτέρα, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Είχαμε κατά νου ότι μία ισχυρή ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση και τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι έτσι», αναφέρει ο Χολμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο εντοπισμός συγκεκριμένων αντισωμάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι επιτίθενται στα αιμοπετάλια.

«Εμβολιαζόμαστε με σκοπό να προκαλέσουμε μία ανοσολογική αντίδραση, η οποία θα μας προστατεύσει στην πορεία από τον ιό και στη συνέχεια αναπτύσσουμε αντισώματα. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να αντιδράσουν με τα αιμοπετάλια του οργανισμού και να οδηγήσουν σε θρόμβωση του αίματος»
, εξήγησε ο Χολμ.

Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και τόνισαν ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, δύο νέοι ασθενείς εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων και αιμορραγίας και εισήχθησαν στο Rikshospitalet την Πέμπτη.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει τώρα τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει πιο κοντά στην αιτία», δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK ο Στέιναρ Μάντσεν, ιατρικός διευθυντής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά τα περιστατικά θρόμβωσης, συνολικά 20 χώρες διέκοψαν την εκστρατεία εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων.

Μέχρι στιγμής, περίπου 120.000 Νορβηγοί έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός παγκοσμίως ανέρχεται σε 17.000.000 εμβολιασμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Βενεζουέλα: «Θα αρχίσουμε να κάνουμε χτυπήματα στην ξηρά»

Σήμερα

Απευθείας χτυπήματα σε Βενεζουέλα και Κολομβία: Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για δράση «πολύ σύντομα»

Predator: Πρώην υπάλληλος της Intellexa κατέθεσε ότι προωθούσαν το λογισμικό σε δημόσιες αρχές στο εξωτερικό

Σήμερα

Νέα στοιχεία για το πώς το Predator έφτανε σε δημόσιες αρχές εκτός Ελλάδας

Απεργία Ταξί: Ο αυτοκινητιστές προαναγγέλλουν απεργία διαρκείας – Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Σήμερα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει έξω από το υπουργείο, ενώ η απεργία –η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης– φαίνεται πλέον πιθανό να παραταθεί

«Ντροπή τους, μας πετάνε ψίχουλα» – Νέες εικόνες από την οργισμένη διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα

Σήμερα

Παραγωγοί κάνουν λόγο για «αδιέξοδο», «ασφυκτικό κόστος παραγωγής» και πλήρη έλλειψη προοπτικής, ενώ αναμένεται γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη τα λαχεία των «τυχερών» μαρτύρων – Έλεγχος ΣΔΟΕ σε «χασάπη», Μαγειρία, Σεμερτζίδου

Σήμερα

Να προστατεύσει την αξιοπιστία που της έχει απομείνει επιχειρεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αμαρτωλές κοινοτικές επιδοτήσεις

Τραγουδίστρια σκοτώθηκε εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια ληστείας

Σήμερα

Είχε ζητήσει από φίλο της να μην τη συνοδεύσει, γιατί «η περιοχή είναι επικίνδυνη»

Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο τώρα, η Ρωσία είναι έτοιμη

Σήμερα

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εμποδίζουν» τις προτάσεις των ΗΠΑ και ότι «δεν έχουν ειρηνική ατζέντα»

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 11.350 ευρώ καλείται να πληρώσει ο 16χρονος Ρομά με την κλεμμένη μηχανή

Σήμερα

Ο 16χρονος συνελήφθη έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη αφού μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με μεγάλη ταχύτητα

Κίνα: Γιατί βάζει φόρο στα προφυλακτικά μετά από 30 χρόνια

Σήμερα

Το Πεκίνο επιβάλλει ΦΠΑ 13% στα προφυλακτικά από τον Ιανουάριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.