E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/3/2021 | 14:44

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο, Παλ Άντρε Χολμ.

Τρεις Νορβηγοί υγειονομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο Rikshospitalet μετά από σοβαρή επιπλοκή λόγω θρομβώσεων στο αίμα κατά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πληροφορίες θέλουν τους τρεις νοσηλευόμενους να εμφάνισαν θρόμβους σε ασυνήθιστα σημεία του σώματός τους, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε τη Δευτέρα, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Είχαμε κατά νου ότι μία ισχυρή ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση και τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι έτσι», αναφέρει ο Χολμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο εντοπισμός συγκεκριμένων αντισωμάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι επιτίθενται στα αιμοπετάλια.

«Εμβολιαζόμαστε με σκοπό να προκαλέσουμε μία ανοσολογική αντίδραση, η οποία θα μας προστατεύσει στην πορεία από τον ιό και στη συνέχεια αναπτύσσουμε αντισώματα. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να αντιδράσουν με τα αιμοπετάλια του οργανισμού και να οδηγήσουν σε θρόμβωση του αίματος»
, εξήγησε ο Χολμ.

Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και τόνισαν ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, δύο νέοι ασθενείς εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων και αιμορραγίας και εισήχθησαν στο Rikshospitalet την Πέμπτη.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει τώρα τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει πιο κοντά στην αιτία», δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK ο Στέιναρ Μάντσεν, ιατρικός διευθυντής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά τα περιστατικά θρόμβωσης, συνολικά 20 χώρες διέκοψαν την εκστρατεία εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων.

Μέχρι στιγμής, περίπου 120.000 Νορβηγοί έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός παγκοσμίως ανέρχεται σε 17.000.000 εμβολιασμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Σήμερα

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Σήμερα

Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Σήμερα

Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Σήμερα

Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Σήμερα

Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Σήμερα

Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Σήμερα

Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Σήμερα

Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Χτες

Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Χτες

Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.