E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο

Astrazeneca: Επιστήμονες λένε πως βρήκαν την αιτία των θρομβώσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/3/2021 | 14:44

Μία νορβηγική ομάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο με τον όποιο δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο, Παλ Άντρε Χολμ.

Τρεις Νορβηγοί υγειονομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο Rikshospitalet μετά από σοβαρή επιπλοκή λόγω θρομβώσεων στο αίμα κατά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πληροφορίες θέλουν τους τρεις νοσηλευόμενους να εμφάνισαν θρόμβους σε ασυνήθιστα σημεία του σώματός τους, ενώ ο ένας από αυτούς υπέκυψε τη Δευτέρα, λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

«Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Είχαμε κατά νου ότι μία ισχυρή ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση και τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι έτσι», αναφέρει ο Χολμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο εντοπισμός συγκεκριμένων αντισωμάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι επιτίθενται στα αιμοπετάλια.

«Εμβολιαζόμαστε με σκοπό να προκαλέσουμε μία ανοσολογική αντίδραση, η οποία θα μας προστατεύσει στην πορεία από τον ιό και στη συνέχεια αναπτύσσουμε αντισώματα. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να αντιδράσουν με τα αιμοπετάλια του οργανισμού και να οδηγήσουν σε θρόμβωση του αίματος»
, εξήγησε ο Χολμ.

Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και τόνισαν ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, δύο νέοι ασθενείς εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων και αιμορραγίας και εισήχθησαν στο Rikshospitalet την Πέμπτη.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει τώρα τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει πιο κοντά στην αιτία», δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK ο Στέιναρ Μάντσεν, ιατρικός διευθυντής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά τα περιστατικά θρόμβωσης, συνολικά 20 χώρες διέκοψαν την εκστρατεία εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων.

Μέχρι στιγμής, περίπου 120.000 Νορβηγοί έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός παγκοσμίως ανέρχεται σε 17.000.000 εμβολιασμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών και influencer για μαστροπεία, έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται

Σήμερα

Ο 33χρονος φέρεται να κανόνιζε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου τις συναντήσεις με πελάτες - Αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια

«Με επηρέασαν οι σειρές στο διαδίκτυο»: Στη φυλακή νεαρός που απειλούσε με δολοφονία τη μητέρα του

Σήμερα

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον νεαρό για ενδοοικογενειακή βία, μετά την κατάθεση της μητέρας για χρόνια κακοποίησης.

21χρονος φοιτητής καθάρισε ένα ολόκληρο ποτάμι με τα χέρια του από τα σκουπίδια

Σήμερα

Η συγκλονιστική προσπάθεια του νεαρού στην Ινδία που βουτούσε στα μολυσμένα νερά χωρίς καν να ξέρει κολύμπι, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου

Μηδενικός ΕΝΦΙΑ: Οι νέοι οικισμοί που μπαίνουν στη λίστα απαλλαγής

Σήμερα

Στον ανανεωμένο κατάλογο προστίθενται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, με κοινό χαρακτηριστικό τον πληθυσμό που αγγίζει τους 2.000 κατοίκους.

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μένει σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της λόγω των ενοικίων

Σήμερα

Το τεράστιο πρόβλημα στέγασης στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας έφερε σε απόγνωση τη μητέρα, η οποία αναζήτησε βοήθεια στο διαδίκτυο μέχρι να παρέμβει ο δήμος.

American Airlines: Έδεσαν επιβάτη με μονωτική ταινία σε πτήση για να σταματήσει τις ρατσιστικές και ομοφοβικές ύβρεις

Σήμερα

Ο 67χρονος συνελήφθη μετά την έκτακτη προσγείωση στη Βαλτιμόρη, όπου τον περίμεναν αστυνομικοί για ρατσιστικές και ομοφοβικές ύβρεις εν πτήσει.

Ανακαίνιση κατοικίας: Τα εισοδηματικά κριτήρια για επιδότηση έως 46.000 ευρώ

Σήμερα

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες από 70% έως 95% για παλαιά ακίνητα, με τις βεβαιώσεις προέγκρισης να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 91.000.

Γερμανία: Η θριαμβευτική νίκη της AfD στην ανατολή και το μήνυμα που στέλνει σε όλη την Ευρώπη

Σήμερα

Το αποτέλεσμα στη Σαξονία-Ανχαλτ αναζωπυρώνει τις ελπίδες των ακροδεξιών κομμάτων ενόψει σειράς εκλογικών αναμετρήσεων που θα κρίνουν το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης τον επόμενο χρόνο.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι 3 μεγάλες αλλαγές που φέρνουν «κούρεμα» στην Εφορία

Σήμερα

Οι παρεμβάσεις που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ αλλάζουν τα δεδομένα με μειωμένα τεκμήρια, νέα κλίμακα και χαμηλότερη προκαταβολή φόρου για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

H στιγμή που το αεροσκάφος της Amazon βγαίνει εκτός διαδρόμου: 5 νεκροί, απούσα η τεχνολογία EMAS

Σήμερα

Σε δεύτερο βίντεο η δεξιά πίσω ρόδα του Boeing 767-300 δεν ακουμπά στο έδαφος, γεγονός που τροφοδοτεί ερωτήματα για την ταχύτητα προσγείωσης του αεροσκάφους.

ΕΟΦ: Έκτακτη προειδοποίηση για παράνομο συμπλήρωμα διατροφής που πωλείται online για καρδιά, αρθρίτιδα και στύση

Σήμερα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ζητά από τους πολίτες να μην χρησιμοποιήσουν το προϊόν «WELLNEXIS SUPER COMPLEX» και να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές αν βρεθεί στην κατοχή τους.

Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων για τη σκηνή του Ρέμου μπροστά στον Μεγάλο Αλέξανδρο ‑ Τι ζητούν Δήμος και βουλευτής

Σήμερα

Δήμος Θεσσαλονίκης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητούν αλλαγή στη θέση της εξέδρας, ενώ η εταιρεία παραγωγής απαντά στις αντιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.