E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι η μητέρα μου είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει»

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/2/2021 | 13:46

Με ένα μήνυμα που συνδυάζει χιούμορ και αγανάκτηση γιόρτασε η Μάργκοτ Ρόκετ τα γενέθλια της 94χρονης μητέρας της.

Η κόρη ανήρτησε ένα πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της στο Τορόντο, με ένα μήνυμα που έλεγε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έγινα 94 ετών σήμερα! Όχι δώρα, μόνο το εμβόλιο παρακαλώ».

Στον Καναδά, κάθε επαρχία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό η οποία είναι υπεύθυνη για την αγορά των εμβολίων, δέχεται πυρά τις τελευταίες εβδομάδες για αργούς εφοδιασμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Pfizer και της Moderna από τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη.

Την Τρίτη, παραμονή των γενεθλίων της Νίνα Ρόκετ, η κόρη της, Μάργκοτ «συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να γίνει 94 ετών και ότι ακόμη δεν είχε εμβολιαστεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε λοιπόν την ιδέα να αναρτήσει αυτό το χειρόγραφο πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της, στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, που τελεί υπό καθεστώς lockdown από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι (η μητέρα μου) είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει», εξήγησε, καταγγέλλοντας τις «πολλές αθετημένες υποσχέσεις» των ηγετών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένας οδηγός κόρναρε όταν είδε το πανό. Εδώ και αρκετές μέρες, «οι άνθρωποι κορνάρουν, υψώνουν τους αντίχειρές τους, φωνάζουν ‘είμαστε μαζί σας’», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την έγκριση των εμβολίων των Pfizer/BioNtech και της Moderna τον Δεκέμβριο, ο Καναδάς έγινε μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό ηλικιωμένων που ζουν σε γηροκομεία καθώς και στους φροντιστές τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού που εμφανίστηκαν στις αρχές του έτους επιβράδυναν απότομα τους ρυθμούς αυτής της εκστρατείας και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λιγότερο από το 3% των περίπου 38 εκατομμυρίων Καναδών έχουν λάβει μια δόση των εμβολίων.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τοποθετήσουν ένα τέτοιο πανό μπροστά από την πόρτα ή το παράθυρό τους, ή στο μπαλκόνι τους», για να καταγγείλουν την μοίρα που επιφυλάχθηκε στους ηλικιωμένους ανθρώπους στον Καναδά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, συμπλήρωσε η Ροκέτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στις δύο κύριες επαρχίες της χώρας, το Οντάριο και το Κεμπέκ.

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν χθες Παρασκευή ένα τρίτο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυτό της AstraZeneca, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

Χτες

Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

Χτες

Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Χτες

Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χτες

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

Χτες

Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Χτες

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Χτες

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Χτες

Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Χτες

Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Στέφανος Γαβάκης: Πέθανε ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού

Χτες

Ο επί δεκαετίες εκφωνητής του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοινώνει το τέλος της θεατρικής του διαδρομής

Χτες

Ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, με διαφορετικές αναζητήσεις και προοπτικές

Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Χτες

Πρόκειται για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ, καταναλωτικά και χωρίς εγγυήσεις - Μέσα στον Μάιο η διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.