E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο: Παράνομη πώληση οικοπέδων μέσω Facebook

Κάποια από τα οικόπεδα είναι τόσο μεγάλα όσο 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου

«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο: Παράνομη πώληση οικοπέδων μέσω Facebook
@boubouh.mhamed via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/2/2021 | 17:02

Σε όλα όσα μπορεί κανείς να αγοράσει μέσω της υπηρεσίας πωλήσεων Marketplace του Facebook θα πρέπει να προσθέσουμε και τα παράνομα οικόπεδα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο το πωλητήριο έχει μπει ακόμη και σε προστατευμένες περιοχές που περιλαμβάνουν εθνικούς δρυμούς και περιοχές που ανήκουν σε αυτόχθονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια μάλιστα από τα οικόπεδα που περιλαμβάνονται στην δημοφιλή υπηρεσία αγοραπωλησιών του Facebook είναι τόσο μεγάλα όσο 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Οι πωλητές είναι επιτήδειοι που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κατοχής γης και δεν προσφέρουν κάποιο επίσημο έγγραφο συναλλαγής που να κατοχυρώνει τον υποψήφιο αγοραστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, οι πωλητές δηλώνουν «σίγουροι» πως δεν κινδυνεύουν από τον οποιονδήποτε έλεγχο για τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούν, παρότι αρκεί μια σύντομη αναζήτηση στο Marketplace της κοινωνικής πλατφόρμας για να βρει κανείς τις αγγελίες που περιλαμβάνουν από δορυφορικές φωτογραφίες και συντεταγμένες, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηγέτης μιας από τις κοινότητες αυτοχθόνων που επηρεάζονται άμεσα από το παράνομο εμπόριο παρότρυνε την πλατφόρμα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές.

Από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωσή του, το Facebook δηλώνει «έτοιμο να συνεργαστεί με τις τοπικές Αρχές», όμως δεν προτίθεται να αποσύρει τις δημοσιευμένες αγγελίες ή να εμποδίσει τις συναλλαγές αυτοβούλως.

Η Ιβανέιντ Μπαντέιρα η οποία μάχεται κατά της αποψίλωσης των δασών τα τελευταία τριάντα χρόνια, δηλώνει απελπισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι πρόκειται για πολύ σκληρή μάχη. Είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπει κανείς το δάσος να καταστρέφεται και να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο», λέει.

«Ποτέ, σε καμία άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία, δεν ήταν τόσο δύσκολο να κρατήσουμε όρθιο το δάσος», λέει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ και Ζελένσκι: Ορατός ο κίνδυνος για ρωσικά χτυπήματα με drones στην Ευρώπη

Πριν 11 ώρες

Ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας τονίζει πως η Μόσχα επιδιώκει την υπεραντίδραση της Δύσης, ενώ το Κίεβο καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να απαντούν άμεσα στις παραβιάσεις συνόρων.

Τέρας του Λοχ Νες: Γυναίκα εντόπισε «οικογένεια» στο Google Earth ‑ Τι είδε κάνοντας ζουμ

Πριν 11 ώρες

Η Τζούλι Φρέιζερ κατέθεσε στο Επίσημο Μητρώο Θεάσεων δορυφορικές φωτογραφίες που υποστηρίζει πως απεικονίζουν μια παρέα θαλάσσιων πλασμάτων στα νερά της Σκωτίας.

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Πριν 11 ώρες

Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού

Έφοδοι της ΕΑΔ σε 118 δομές υγείας – Στο μικροσκόπιο ενέσιμα και αμφιλεγόμενες πρακτικές

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους που ζήτησε για πιθανές παράνομες διαδικτυακές αναφορές σε ιατρικές υπηρεσίες, με οκτώ ελέγχους ήδη σε εξέλιξη.

Τα «αόρατα» αυτοκίνητα της Τροχαίας στους δρόμους ‑ Τι καταγράφουν χωρίς να το καταλάβεις

Πριν 11 ώρες

Η Τροχαία Αττικής αξιοποιεί πλέον drones, 235 κάμερες κυκλοφορίας και το σύστημα Traffic Commander, ενώ μόνο τον Σεπτέμβριο βεβαιώθηκαν 7.780 παραβάσεις ΚΟΚ.

Τρομακτική πρόβλεψη: Θα πεθάνουν 450.000 άνθρωποι το επόμενο εξάμηνο λόγω El Niño

Πριν 11 ώρες

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ακραίο κλιματικό φαινόμενο θα πλήξει σφοδρά δεκάδες χώρες, ασκώντας τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας και την παγκόσμια επισιτιστική αλυσίδα.

Πάτρα: «Βροχή» μέσα στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας – Πλημμύρισαν χώροι και ακυρώθηκαν ιατρεία

Πριν 11 ώρες

Ανησυχία για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων

Καταγγελία για τη γιατρό του Μαζωνάκη: «Με έβγαλε βασίλισσα της Ατλαντίδας»

Πριν 11 ώρες

Θύμα περιγράφει πώς λιποθύμησε κατά τη λεγόμενη «υδροθεραπεία» στο ιατρείο της Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Τα 13 μέτρα για τις ηλεκτρονικές απάτες ‑ Τραπεζικές κινήσεις, deepfakes, ψεύτικα τηλέφωνα

Πριν 11 ώρες

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Απάτης σε 24ωρη βάση, που θα συνδέει ΕΛ.ΑΣ., τράπεζες, παρόχους και ΑΑΔΕ.

Μελόνι: «Πλαφόν» στους ξένους μαθητές στα σχολεία της Ιταλίας για να αποφευχθεί το γκέτο

Πριν 11 ώρες

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα απαντά ότι το σχολείο πρέπει να εντάσσει και όχι να υψώνει τείχη, ενώ η Μελόνι υπερασπίζεται και την απαγόρευση της μπούρκας.

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τελειώνει ο χρόνος ‑ Πόσο κοστίζει, που το βρίσκετε

Πριν 11 ώρες

Η Υπουργική Απόφαση Δ30/45652/2026 απαιτεί κιβώτιο πρώτων βοηθειών με πρότυπο DIN 13164:2022, με τους οδηγούς να έχουν λίγους μήνες ακόμη περιθώριο προσαρμογής.

Αυστραλία: 2.700 ευρώ πρόστιμο σε Γαλλίδα που ξέχασε να δηλώσει κονσέρβα φασολάδα

Πριν 11 ώρες

Η 29χρονη, που ζει μόνιμα στη χώρα, έχει μόλις 28 ημέρες να πληρώσει το ποσό -διαφορετικά κινδυνεύει ακόμη και με ακύρωση της βίζας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.