E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο: Παράνομη πώληση οικοπέδων μέσω Facebook

Κάποια από τα οικόπεδα είναι τόσο μεγάλα όσο 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου

«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο: Παράνομη πώληση οικοπέδων μέσω Facebook
@boubouh.mhamed via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/2/2021 | 17:02

Σε όλα όσα μπορεί κανείς να αγοράσει μέσω της υπηρεσίας πωλήσεων Marketplace του Facebook θα πρέπει να προσθέσουμε και τα παράνομα οικόπεδα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο το πωλητήριο έχει μπει ακόμη και σε προστατευμένες περιοχές που περιλαμβάνουν εθνικούς δρυμούς και περιοχές που ανήκουν σε αυτόχθονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια μάλιστα από τα οικόπεδα που περιλαμβάνονται στην δημοφιλή υπηρεσία αγοραπωλησιών του Facebook είναι τόσο μεγάλα όσο 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Οι πωλητές είναι επιτήδειοι που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κατοχής γης και δεν προσφέρουν κάποιο επίσημο έγγραφο συναλλαγής που να κατοχυρώνει τον υποψήφιο αγοραστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, οι πωλητές δηλώνουν «σίγουροι» πως δεν κινδυνεύουν από τον οποιονδήποτε έλεγχο για τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούν, παρότι αρκεί μια σύντομη αναζήτηση στο Marketplace της κοινωνικής πλατφόρμας για να βρει κανείς τις αγγελίες που περιλαμβάνουν από δορυφορικές φωτογραφίες και συντεταγμένες, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηγέτης μιας από τις κοινότητες αυτοχθόνων που επηρεάζονται άμεσα από το παράνομο εμπόριο παρότρυνε την πλατφόρμα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές.

Από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωσή του, το Facebook δηλώνει «έτοιμο να συνεργαστεί με τις τοπικές Αρχές», όμως δεν προτίθεται να αποσύρει τις δημοσιευμένες αγγελίες ή να εμποδίσει τις συναλλαγές αυτοβούλως.

Η Ιβανέιντ Μπαντέιρα η οποία μάχεται κατά της αποψίλωσης των δασών τα τελευταία τριάντα χρόνια, δηλώνει απελπισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι πρόκειται για πολύ σκληρή μάχη. Είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπει κανείς το δάσος να καταστρέφεται και να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο», λέει.

«Ποτέ, σε καμία άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία, δεν ήταν τόσο δύσκολο να κρατήσουμε όρθιο το δάσος», λέει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρη έλαβε η Νικόλ Μινέτι που εμπλεκόταν στην υπόθεση «Μπούνγκα‑Μπούνγκα»

Πριν 7 ώρες

Eχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, όπως και για προαγωγή στην ποpνεία - Στηρίζει την απόφαση η Μελόνι

Μετά τα Στενά του Ορμούζ, αυτό είναι το επόμενο στενό που μπορεί να «μπλοκάρει» την παγκόσμια οικονομία

Πριν 7 ώρες

Η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να κρατά την ανάσα της κάθε φορά που ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα απειλείται

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ 5χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σε πισίνα

Πριν 7 ώρες

Η κατάσταση της υγείας του μικρού είναι κρίσιμη

Προσοχή στη Θεσσαλονίκη: Απάτη με δήθεν πρόστιμο για Μετρό, ΟΑΣΘ ‑ Το επίμαχο SMS

Πριν 7 ώρες

Προειδοποίηση προς το επιβατικό κοινό για απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν

Χτες

Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

Χτες

Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

Χτες

Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.