E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Το αισιόδοξο σενάριο

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2021 | 17:30

Η μετακίνηση εκτός νομού φαίνεται ότι θα επιτραπεί για το Πάσχα, οπότε ίσως και να ανοίξει λίγες μέρες νωρίτερα προς το τέλος του Απριλίου, αν βεβαίως όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε. Άλλωστε έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και είμαστε ακόμη σε lockdown με μέτρα και 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε η κυρία Κοτανίδου, Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από το lockdown και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση της καραντίνας.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ανοσία που θα επιτρέψει τις ασφαλείς μετακινήσεις.

«Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. «Δε θα είναι όπως πέρσι, που δε χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο υπουργείο Υγείας εκτιμούν πως έως το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού, δηλαδή οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες.

Αυτό δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας σε κυβέρνηση και φορείς του Τουρισμού ότι από αρχές Μαΐου μπορεί να «ανοίξει» η φετινή τουριστική σεζόν. Πρώτος στόχος είναι ο εσωτερικός τουρισμός, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας θα είναι καλή και θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διασωληνωμένος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στη Σκάλα Περαίας

Πριν 9 ώρες

Στο σημείο που βούτηξε τα νερά είναι αρκετά ρηχά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι

Η Γερουσιαστής από την Παραγουάη έβρισε τον Εμπαπέ: «Ο πουτ...ς γιος δεν έδωσε το χέρι στον τερματοφύλακά μας»

Πριν 9 ώρες

«Ένας Γάλλος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Η Γαλλία είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Μοντεσκιέ, ο Βίκτορ Ουγκό, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ» είπε στη Γερουσία η Σελέστε Αμαρίγια

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ‑ Με αναπνευστικά προβλήματα δύο ασθενείς

Πριν 9 ώρες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/7) στον 1ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές και πυροσβεστικές Αρχές.

Δήμος Αθηναίων: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν κλιματιστικό και πώς να κάνετε αίτηση

Πριν 9 ώρες

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δωρεάν 100 κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α σε ευάλωτα νοικοκυριά, με αιτήσεις έως τις 19 Ιουλίου 2026 αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 5,8 εκατ. δολάρια: Ποια είναι η γυναίκα που δικαιώθηκε

Πριν 9 ώρες

Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν διέταξε την άμεση αποδέσμευση ποσού 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της αρθρογράφου, μετά την οριστική απόρριψη της έφεσης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Πριν 9 ώρες

Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

Πριν 9 ώρες

Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

Πριν 9 ώρες

Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

Χτες

Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

Χτες

Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

Χτες

«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.