E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Το αισιόδοξο σενάριο

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2021 | 17:30

Η μετακίνηση εκτός νομού φαίνεται ότι θα επιτραπεί για το Πάσχα, οπότε ίσως και να ανοίξει λίγες μέρες νωρίτερα προς το τέλος του Απριλίου, αν βεβαίως όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε. Άλλωστε έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και είμαστε ακόμη σε lockdown με μέτρα και 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε η κυρία Κοτανίδου, Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από το lockdown και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση της καραντίνας.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ανοσία που θα επιτρέψει τις ασφαλείς μετακινήσεις.

«Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. «Δε θα είναι όπως πέρσι, που δε χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο υπουργείο Υγείας εκτιμούν πως έως το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού, δηλαδή οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες.

Αυτό δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας σε κυβέρνηση και φορείς του Τουρισμού ότι από αρχές Μαΐου μπορεί να «ανοίξει» η φετινή τουριστική σεζόν. Πρώτος στόχος είναι ο εσωτερικός τουρισμός, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας θα είναι καλή και θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακριβότερα τα διόδια σε Αττική Οδό και αυτοκινητοδρόμους από την 1η Ιανουαρίου

Χτες

Οι εταιρείες διαχείρισης ανακοίνωσαν αυξήσεις από 5-10 λεπτά στην Αττική Οδό και από 10 έως 40 λεπτά στις εθνικές οδούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα έρευνα για τον «Φραπέ» – Η προκλητική κατάθεση, οι απειλές στην Κωνσταντοπούλου και το live τηλεφώνημα στο «100»

Χτες

Επικαλέστηκε δεκάδες φορές το δικαίωμα της σιωπής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου

Βόλος: Καταδικάστηκε 51χρονος που χτύπησε την κόρη και τη γυναίκα του με πατερίτσα

Χτες

Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών

Γαλλία: Και οι Γάλλοι αγρότες στα μπλόκα

Χτες

Σε αποκλεισμούς οδικών αξόνων προχώρησαν Γάλλοι αγρότες που αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών,

Συνελήφθη στο Ιράν η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης, Ναργκίς Μοχαμαντί

Χτες

Η 53χρονη Ναργκίς Μοχαμαντί έλαβε το Νόμπελ το 2023 για τον «αγώνα της κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν» -

«Πόλεμος» με Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ: «Ο Γιάννης είναι δειλός»

Χτες

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του trade του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αμερική με τον Κέντρικ Πέρκινς να τον χαρακτηρίζει δειλό λόγω της συμπεριφοράς του.

Η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030

Χτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απονείμει σε κάθε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ως αναγνώριση της ποιότητας της προετοιμασίας και του πολιτιστικού σχεδιασμού της

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Χτες

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Χτες

Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.