E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην Ολλανδία ο κλάδος της εστίασης έκανε μήνυση στο κράτος για το lockdown

Τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο του κλάδου

Στην Ολλανδία ο κλάδος της εστίασης έκανε μήνυση στο κράτος για το lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο χώρος της εστίασης είναι σίγουρα εκείνος που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται «λουκέτα» σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στην Ολλανδία, η ένωση εστιατόρων και επιχειρήσεων catering αποφάσισε ότι θα μηνύσει το κράτος με σκοπό να ανατρέψει το lockdown που έχει επιβληθεί, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Στην ανακοίνωσή της εξέφρασε τους φόβους της πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), είναι η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας. Η ίδια ανέφερες ότι προέβη σε αυτή την κίνηση, επειδή τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ένα σαφές σχέδιο για άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Επίσης, η KHN θα επιδιώξει με την τελευταία ένδικη προσφυγή της ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ζητά αποζημιώσεις απροσδιόριστου ύψους. Την προηγούμενη εβδομάδα, ολλανδικό δικαστήριο συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά του lockdown και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Θυμίζουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία, προκάλεσε μεγάλο αριθμό διαδηλώσεων, από τότε που επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και η εφαρμογή του τερματισμού της νυχτερινής απαγόρευσης ανεστάλη μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη στο Εφετείο, την προσεχή Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ρισκάρει να περιμένει την απόφαση και την περασμένη Παρασκευή, πέρασε έναν νέο νόμο έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου. Χθες αναμενόταν η ανακοίνωση για επέκταση της απαγόρευσης για επιπλέον τρεις εβδομάδες.

Παρολ’ αυτά, αν την Παρασκευή το δικαστήριο κρίνει την απαγόρευση κυκλοφορίας παράνομη, όλα τα πρόστιμα των 95 ευρώ που κόπηκαν από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή άρχισε η ισχύ του νέου νόμου έκτακτης ανάγκης, ενδέχεται να μην ισχύσουν.

Ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν, δήλωσε πως «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση. Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Και, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κρυφή αγορά εργασίας του σκοτεινού ιστού: Ποιοι μπαίνουν, πόσα παίρνουν και γιατί κινδυνεύουν

Σήμερα

Αυτός είναι ο μέσος χρήστης του dark web – και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

Νόμπελ Ειρήνης: Η τραγική ειρωνεία στην περίπτωση της γυναίκας που «κέρδισε» τον Τραμπ

Σήμερα

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάδο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «φυγόδικη»

Όταν το κραγιόν έγινε όπλο: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το «Victory Red»

Σήμερα

Πώς ένα χρώμα έγινε σύμβολο αντίστασης και γυναικείας δύναμης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

5 αθλητές που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ

Σήμερα

Μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που ... εμφανίζονται μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Χτες

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση που εμφανίζεται μόνο όσο η παλίρροια το επιτρέπει – και μας δείχνει το μέλλον που χτίζουμε.

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Χτες

Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Γιατί ο χρυσός είναι πιο ακριβός από ποτέ

Χτες

Τι συμβαίνει στην Αφρική όσο οι επενδυτές πλουτίζουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.