E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ: Γεννήθηκε μωρό... 27 χρονών

Η Μόλυ Γκίμπσον έκανε νέο ρεκόρ

ΗΠΑ: Γεννήθηκε μωρό... 27 χρονών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/12/2020 | 20:23

Παρότι η Μόλυ Γκίμπσον είναι μόλις ενός μηνός, θα μπορούσε να είχε γεννηθεί οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία 27 χρόνια.

Το έμβρυό της είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992 και παρέμεινε έτσι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Τίνα Γκίμπσον από το Τενεσί των ΗΠΑ το υιοθέτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμάται ότι η Μόλυ έθεσε νέο ρεκόρ για το πιο μακροχρόνια κατεψυγμένο έμβρυο που κατέληξε σε γέννα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει η μεγαλύτερη αδερφή της, Έμμα.

Η Τίνα γέννησε την Μόλυ τον Οκτώβριο –σχεδόν 27 χρόνια αφότου το έμβρυο καταψύχθηκε για πρώτη φορά. Η μητέρα δηλώνει κατενθουσιασμένη. Η οικογένεια πάλευε να αποκτήσει παιδί επί σχεδόν πέντε χρόνια, και είχε σκεφτεί και την παραδοσιακή υιοθεσία, μέχρις ότου οι γονείς της Γκίμπσον είδαν μια ιστορία για υιοθεσία εμβρύων σε ένα τοπικό κανάλι.

Η Τίνα έμεινε έγκυος τόσο στην Έμμα όσο και στην Μόλυ, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Δωρεάς Εμβρύων που αποθηκεύει κατεψυγμένα γονιμοποιημένα έμβρυα τα οποία οι ασθενείς έχουν αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσουν. Οι οικογένειες μπορούν να υιοθετήσουν αυτά τα αχρησιμοποίητα έμβρυα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην μήτρα ενός θετού γονέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Έμμα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και έθεσε το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο μακροχρόνια κατεψυγμένο έμβρυο που κατέληξε σε γέννα, το οποίο ήταν 24 χρόνια.

Προτού η Έμμα και η Μόλυ θέσουν το ρεκόρ, λίγα πράγματα ήταν γνωστά για την βιωσιμότητα παλαιότερων εμβρύων. Όταν η Τίνα ανακάλυψε ότι το έμβρυο ήταν κατεψυγμένο για τόσο καιρό, ανησύχησε ότι η ηλικία θα μείωνε τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος.

Αλλά ο γιατρός και πρόεδρος του κέντρου τη διαβεβαίωσε ότι η ηλικία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρέαζε το αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του, ο Δρ. Τζέφρι Κίναν είπε ότι τόσο η γέννηση της Έμμα, όσο και της Μόλυ αποτελούν απόδειξη ότι τα έμβρυα δεν θα έπρεπε να απορρίπτονται επειδή είναι «μεγάλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό αντανακλά την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και την ικανότητά της να διατηρεί τα έμβρυα για μελλοντική χρήση σε αόριστο χρονικό διάστημα», δήλωσε η διευθύντρια των εργαστηρίων και εμβρυολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.

Περίπου το 75% όλων των δωρεών εμβρύων επιβιώνουν από τη διαδικασία απόψυξης και μεταφοράς και περίπου το 25 με 30% όλων των εμφυτευμάτων είναι επιτυχημένα σύμφωνα με την Σόμερφελτ.

Παραμένουν ακόμα ερωτήματα για τη διαφορά που κάνει η ηλικία στην επιτυχημένη γέννα ενός εμβρύου, ωστόσο, το κέντρο σημειώνει ότι η γέννηση των δύο κοριτσιών είναι δύο θετικά παραδείγματα χρήσης παλαιότερων εμβρύων.

Παρότι οι δυο τους αποτελούν ιατρικά θαύματα, αυτό που εκπλήσσει ακόμα την Τίνα είναι το γεγονός ότι είναι και οι δύο δικές της κόρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Βαγγέλης Τρικεριώτης

Πριν 11 ώρες

Ήταν ο εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία»

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Εισαγγελέας προτείνει παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων αστυνομικών

Πριν 11 ώρες

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ο σκοπός του εξωτερικού φυλακίου, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και ο εκφωνητής της Αμεσης Δράσης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονη μητέρα που άφησε μόνη της στο σπίτι την 4χρονη κόρη της

Πριν 11 ώρες

Η 45χρονη άφησε την 4χρονη κόρη της για περίπου δύο ώρες μόνη της στο σπίτι

Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί που εισέβαλαν στο κλουβί του viral πιθήκου Punch

Πριν 11 ώρες

Ο ένας μπήκε στον χώρο των πιθήκων ενώ ο άλλος κατέγραφε βίντεο - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό

Ισπανία: Πυροβολισμοί στο Ελ Εχίδο με δύο νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες

Πριν 11 ώρες

Ανάμεσα στους τραυματίες δύο ανήλικοι - το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα

Πάτρα: Βίαιος ξυλοδαρμός γυναίκας – Την χτύπησαν με κοτρώνες και την έριξαν σε χαντάκι

Πριν 11 ώρες

Οι δράστες έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου της, την χτύπησαν άγρια και της άρπαξαν την τσάντα σε συντονισμένη επίθεση

Μακελειό σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: Πέντε οι νεκροί, ανάμεσά τους οι δύο έφηβοι δράστες

Πριν 11 ώρες

Τα κίνητρα και τις συνθήκες της νέας επίθεσης που συγκλονίζει τις ΗΠΑ ερευνούν οι αρχές

«Πάγωσε» στο παρά πέντε η επίθεση στο Ιράν – «Ή συμφωνία ή ολοκληρωτική επίθεση» λέει ο Τραμπ

Πριν 11 ώρες

Παρασκήνιο έντονων πιέσεων και διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη - Νέα άνοδος του πετρελαίου

Βορίζια: «Όποιος δεν υπέκυπτε έτρωγε ξύλο της αρκούδας»

Πριν 11 ώρες

Σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται τα θύματα

Τραγικός θάνατος για 33χρονη τουρίστρια στην Ινδία: Καταπλακώθηκε από ελέφαντες που «καυγάδιζαν»

Πριν 11 ώρες

Eχει ξεκινήσει λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας

Βόμβα στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Αποχωρεί ο Γκουαρντιόλα από τη Σίτι στο τέλος της σεζόν

Πριν 11 ώρες

Ποιος είναι φαβορί για να τον αντικαταστήσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.