E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ταινία του Netflix που πρέπει να δεις αυτή την περίοδο

Επίκαιρη όσο ποτέ

Η ταινία του Netflix που πρέπει να δεις αυτή την περίοδο
@time.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Μια ιστορία που δεν γνωρίζαμε με λεπτομέρειες, μια δίκη που μετατράπηκε σε δίκη πολιτικών ιδεών με την αστυνομία να παίζει για ακόμα μια φορά τον ρόλο του καταστολέα και όχι εκείνου που διατηρεί την τάξη.

Η ταινία «The Trial of the Chicago 7» είναι επίκαιρη κυρίως για τις ΗΠΑ, αλλά και για πολλά μέρη του υπόλοιπου κόσμου. Η αδιαφορία του Τραμπ για τα κοινωνικά κινήματα, έδωσε το ελεύθερο στην αστυνομία να φέρεται βίαια στους δρόμους, κάτι το οποίο στοίχισε την ζωή σε πολλούς ανθρώπους, κυρίως μαύρους. Κάτι παρόμοιο έγινε και τον Αύγουστο του 1968 στο Σικάγο. Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν στην πόλη του Ιλινόις, ώστε με αφορμή το συνέδριο των δημοκρατικών, να διαδηλώσουν κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομική βία ήταν το έναυσμα για να αρχίζουν τα επεισόδια, απέναντι σε μια νεολαία που έβραζε για να αλλάξει τον κόσμο (πράγμα που εν μέρει κατάφερε) αλλά και για να σταματήσει έναν πόλεμο στον οποίο σκοτώνονταν τα αδέρφια, οι γείτονες, οι φίλοι της. Με την αλλαγή της κυβέρνησης, το κράτος των ΗΠΑ θεώρησε σωστό να φερθεί εκδικητικά και να δικάσει τους 7 φερόμενους ως υποκινητές των επεισοδίων. Η δίκη δεν ήταν καθόλου... δίκαιη και η διαδικασία έδειξε το σκληρό πρόσωπο που μπορεί να πάρει μια δημοκρατία αν παρακάμψεις τις βασικές αρχές της.

Σαν ταινία θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερη, καθώς χάνει σε ένταση πολλές φορές και δεν αναδεικνύει όσο θα έπρεπε όσα θέλει να θίξει. Ωστόσο από μόνη της αυτή η αληθινή ιστορία σε κάνει να θέλεις να την μάθεις μέχρι το τέλος, οπότε σε καμία περίπτωση η προσοχή σου δεν αποσπάται από την οθόνη. Ο Sacha Baron Cohen είναι για ακόμη μια φορά αυτός που κλέβει την παράσταση παίζοντας βέβαια και τον ρόλο ενός ανθρώπου που έζησε την ζωή του στα άκρα.

https://filmschoolrejects.com/the-real-story-behind-the-trial-of-the-chicago-7/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@filmschoolrejects.com

Ο Abbie Hoffman που έμεινε στην ιστορία για την αφάνα του, το πουκάμισο με την αμερικανική σημαία, την δίκη των 7 αλλά και τα βιβλία «Κλέψε αυτό το Βιβλίο» και «Επανάσταση για την Κα*** της», υπήρξε ένας άνθρωπος που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να υποδυθεί. Όχι όμως ο Cohen, που έχει πάρει μεγαλύτερα ρίσκα από αυτό στην καριέρα του.

Λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, το «The Trial of the Chicago 7» είναι μια ταινία που πρέπει να δεις. Λίγο μετά την δίκη της Χρυσής Αυγής, όσο ο γείτονας πρόεδρος καταδικάζει μόνος του όποιον του πάει κόντρα, όσο η αστυνομία των ΗΠΑ, της Νιγηρίας και άλλων χωρών κάνει αυτά που κάνει, είναι καλό να ξέρεις τους λόγους που πρέπει να αντιδράσεις πριν καν αντιδράσεις. Γιατί μια αντίδραση χωρίς «γιατί» γεννά επαναστάτες χωρίς αιτία. Και είναι αυτοί ακριβώς που βάζει στο στόχαστρο το εκάστοτε σύστημα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.