E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Κίνδυνος αλλαγής κατηγορίας κινδύνου σε 5 Περιφερειακές Ενότητες

Σήμερα οι εισηγήσεις των ειδικών

Κορωνοϊός: Κίνδυνος αλλαγής κατηγορίας κινδύνου σε 5 Περιφερειακές Ενότητες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2020 | 08:42

Ραγδαίες εξελίξεις -που όμως επωάζονταν εδώ και ημέρες- έφεραν οι νέες 667 λοιμώξεις Covid που εντοπίστηκαν στη χώρα κατά το τελευταίο 24ωρο. Σήμερα αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών για το ποιες Περιφερειακές Ενότητες θα αλλάξουν κατηγορία κινδύνου.

Η έκτακτη επικαιροποίηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πρόθυρα αλλαγής κατηγορίας κινδύνου στον Χάρτη Επιδημιολογικής Ασφάλειας βρίσκονται περιοχές της χώρας που έχουν εμφανίσει μεγάλη ή απότομη αύξηση κρουσμάτων και υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Ήδη στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο επ. Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσαν το πρώτο στίγμα. Τα στοιχεία αναλύθηκαν στη συνέχεια σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Αρκουμανέα.

Όπως προκύπτει από τους επιδημιολογικούς δείκτες, οι περιοχές που βρίσκονται στα πρόθυρα αλλαγής βαθμίδας κινδύνου είναι πρωτίστως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καστοριά και δευτερευόντως οι Σέρρες και η Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Π.Π. Νίκο Χαρδαλιά, στις πρώτες τρεις Περιφερειακές Ενότητες -εκτός από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων- παρατηρείται “επιθετική και εξαιρετικά επικίνδυνη αύξηση”. Επίσης, υπάρχουν διάσπαρτες χωροταξικά συρροές κρουσμάτων γεγονός που εντείνει την ανησυχία των υγειονομικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Ώρα απόλυτου συναγερμού” - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με αλλαγή βαθμίδας κινδύνου και νέα μέτρα

Η Βόρεια Ελλάδα “λυγίζει” από το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού, ενώ τα συστήματα Υγείας περιοχών, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά, δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις, που οδηγούν στην ανάγκη λήψης μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης 21/10, αναμένεται να εξετάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά το τελευταίο 24ωρο και αφού συνυπολογίσει και την αυριανή εικόνα της πανδημίας, θα εισηγηθεί αλλαγή βαθμίδας κινδύνου στις περιοχές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιοχές ανά βαθμό κινδύνου και ανάλογα με τα ενεργά κρούσματα που εμφανίζουν, είναι οι εξής:

  • Η Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα έχει 652 ενεργά κρούσματα και βρίσκεται στο 2ο επίπεδο (κίτρινο) της “Επιτήρησης”, αναμένεται να ανέβει στο 3ο επίπεδο (πορτοκαλί) της “Αυξημένης Επιτήρησης”
  • Τα Ιωάννινα, με 2.643 ενεργά κρούσματα βρίσκονται σήμερα στο πορτοκαλί επίπεδο 3, της “Αυξημένης Επιτήρησης”, ενώ ενδέχεται να αποφασιστεί η μετάβαση στο 4ο και τελευταίο (κόκκινο) επίπεδο του “Αυξημένου Κινδύνου”, στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Κοζάνη.
  • Το ίδιο και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα αναμένεται να αποφασιστεί η αλλαγή της βαθμίδας κινδύνου, από το “πορτοκαλί” στο “κόκκινο” του τοπικού lockdown.

“Προβληματική” εμφανίζεται η εικόνα του κορονοϊού και στη Βοιωτία, όπου χθες επιβεβαιώθηκαν 30 νέες λοιμώξεις σε μία μόνο ημέρα, αλλά και στις Σέρρες, με 10 κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο. Στις Σέρρες, μάλιστα, τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα υπάρχει σημαντική επιδημιολογική πίεση, ενώ η Καστοριά βρίσκεται σε συνεχή επιτήρηση από τις αρχές, καθώς υπάρχει “επιθετική έξαρση” τα τελευταία 24ωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, οι Σέρρες ενδέχεται να περάσουν από το 1ο Έπίπεδο (πράσινο) στο 2ο (κίτρινο) και η Βοιωτία από το 2ο (κίτρινο) στο 3ο (πορτοκαλί) της “Αυξημένης Επιτήρησης” Απευθυνόμενους στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για “ώρα απόλυτου συναγερμού” και τους κάλεσε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς “παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο”.

Για τον καλύτερο συντονισμό της μετάβαση των περιοχών αυτών στο επόμενο στάδιο, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καστοριά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.