E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown

Πλησιάζει απειλητικά το 1.000.000 κρούσματα

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2020 | 19:12

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένων πιθανών απαγορεύσεων της κυκλοφορίας σε σκληρά πληγείσες περιοχές όπως η Μαδρίτη, στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Η χώρα, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη, είναι πιθανό να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μολύνσεις αυτή την εβδομάδα και πολλές περιοχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Δευτέρα, η Ισπανία κατέγραψε άλλες 38.000 μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 974.449. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 217 φθάνοντας τους 33.992.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη -ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη- και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους. Οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο, που η διάρκειά του θα ήταν μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων, θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολο στο βαθιά πολωμένο Κοινοβούλιο της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το τέλος των πρώτων lockdown έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η αντιπολίτευση αντιτέθηκε σε κάθε περαιτέρω παράτασή τους και πρόσφατα τάχθηκε και πάλι εναντίον της παράτασης ενός μερικού lockdown που διέταξε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

Ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press νωρίτερα πως οι αρχές αξιολογούν κατά πόσον είναι απαραίτητη μια απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά δεν έχουν την εξουσία να την επιβάλουν και θα πρέπει να ρωτήσουν την κεντρική κυβέρνηση.

«Μια απαγόρευση κυκλοφορίας θα σήμαινε… πως μερικές ώρες δεν θα υπάρχει καμία κινητικότητα, όπως [το] έχει κάνει η Γαλλία για παράδειγμα», είπε. Η Γαλλία επέβαλε την περασμένη εβδομάδα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις από τις 9.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος κυβερνητικός συνασπισμός κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο εβδομάδων στις 9 Οκτωβρίου προκειμένου να επιβάλει μερικό lockdown στη Μαδρίτη και στις γύρω περιοχές, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά πρέπει να παραμένουν εντός της πόλης.


Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών ανάμεσα στις περιφερειακές και τις εθνικές αρχές για το ποιες πολιτικές πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ίγια είπε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια παράταση του διατάγματός της μετά τη λήξη του την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου.

Είπε, ωστόσο, πως αυστηροί περιορισμοί, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, θα πρέπει να επιβληθούν στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρουίθ Εσκουδέρο είπε επίσης πως η περιοχή ετοιμάζεται να κάνει ελέγχους στα λύματα για COVID-19 προκειμένου να εκτιμήσει τον επιπολασμό του ιού ανάμεσα στον πληθυσμό της πόλης.

«Θα ήταν σαν να κάνουμε τεστ την ίδια στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής στο πετρέλαιο κίνησης

Χτες

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ωθεί τις τιμές καυσίμων ανοδικά, με την Ελλάδα να καταγράφει από τις μεγαλύτερες αυξήσεις πανευρωπαϊκά στο πετρέλαιο κίνησης

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για σαρκοφάγο βακτήριο στα νερά του Long Island – Μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 48 ώρες

Χτες

Ειδικοί συνδέουν την εξάπλωση του Vibrio vulnificus με την άνοδο της θερμοκρασίας των νερών και τη ρύπανση με άζωτο

Φυλάκιση 19 ετών στον Μολδαβό ολιγάρχη Βλαντ Πλαχότνιουκ για την υπεξαίρεση 850 εκατ. ευρώ

Χτες

Είχε συλληφθεί πέρυσι στην Αθήνα ενώ ετοιμαζόταν να πετάξει για το Ντουμπάι

Αγιος Παντελεήμονας: Κακοποιούσε και απειλούσε τη γυναίκα του με όπλο ενώ κατέγραφε το περιστατικό

Χτες

Η άμεση παρέμβαση αστυνομικών μετά από έκκληση γυναίκας για βοήθεια στον Αγιο Παντελεήμονα οδήγησε στη σύλληψη 35χρονου, ο οποίος φέρεται να την κακοποίησε και να την απείλησε με πυροβόλο όπλο, καταγράφοντας μάλιστα τη στιγμή της επίθεσης

Αγρια κόντρα Πλεύρη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα… πτυχία τους: «Να τα συγκρίνουμε»

Χτες

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα επεισόδιο στη Βουλή, αυτήν τη φορά με τον Θάνο Πλεύρη

Κρήτη: Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν νεκροί η Ελευθερία και ο 43χρονος πρώην σύντροφός της

Χτες

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν νεκροί η 43χρονη Ελευθερία και ο 38χρονος πρώην σύντροφός της

Κρήτη: «Η μητέρα μου δεν είχε παραπονεθεί για τον 43χρονο, τον γνωρίζαμε», λέει ο γιος της 43χρονης

Χτες

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθει

Χτες

Παρέχεται έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί

Γκιλφόιλ: Όταν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε

Χτες

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εστίασε ιδιαίτερα στα ταχύτατα βήματα προόδου στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Αθανασία Μεσίρη: Έδωσε το όνομά της σε προσπάθεια της στη γυμναστική η 19χρονη πρωταθλήτρια

Χτες

Στα βήματα των Μελισσανίδη, Πετρούνια και Ταμπάκου η Μεσίρη

Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση ‑ Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα

Χτες

Συναγερμός στη Ζάκυνθο για θάνατο από λεπτοσπείρωση και νέα κρούσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.