E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown

Πλησιάζει απειλητικά το 1.000.000 κρούσματα

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2020 | 19:12

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένων πιθανών απαγορεύσεων της κυκλοφορίας σε σκληρά πληγείσες περιοχές όπως η Μαδρίτη, στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Η χώρα, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη, είναι πιθανό να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μολύνσεις αυτή την εβδομάδα και πολλές περιοχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Δευτέρα, η Ισπανία κατέγραψε άλλες 38.000 μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 974.449. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 217 φθάνοντας τους 33.992.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη -ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη- και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους. Οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο, που η διάρκειά του θα ήταν μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων, θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολο στο βαθιά πολωμένο Κοινοβούλιο της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το τέλος των πρώτων lockdown έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η αντιπολίτευση αντιτέθηκε σε κάθε περαιτέρω παράτασή τους και πρόσφατα τάχθηκε και πάλι εναντίον της παράτασης ενός μερικού lockdown που διέταξε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

Ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press νωρίτερα πως οι αρχές αξιολογούν κατά πόσον είναι απαραίτητη μια απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά δεν έχουν την εξουσία να την επιβάλουν και θα πρέπει να ρωτήσουν την κεντρική κυβέρνηση.

«Μια απαγόρευση κυκλοφορίας θα σήμαινε… πως μερικές ώρες δεν θα υπάρχει καμία κινητικότητα, όπως [το] έχει κάνει η Γαλλία για παράδειγμα», είπε. Η Γαλλία επέβαλε την περασμένη εβδομάδα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις από τις 9.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος κυβερνητικός συνασπισμός κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο εβδομάδων στις 9 Οκτωβρίου προκειμένου να επιβάλει μερικό lockdown στη Μαδρίτη και στις γύρω περιοχές, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά πρέπει να παραμένουν εντός της πόλης.


Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών ανάμεσα στις περιφερειακές και τις εθνικές αρχές για το ποιες πολιτικές πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ίγια είπε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια παράταση του διατάγματός της μετά τη λήξη του την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου.

Είπε, ωστόσο, πως αυστηροί περιορισμοί, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, θα πρέπει να επιβληθούν στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρουίθ Εσκουδέρο είπε επίσης πως η περιοχή ετοιμάζεται να κάνει ελέγχους στα λύματα για COVID-19 προκειμένου να εκτιμήσει τον επιπολασμό του ιού ανάμεσα στον πληθυσμό της πόλης.

«Θα ήταν σαν να κάνουμε τεστ την ίδια στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεντόγλου: Η ατάκα που «έσπασε» το ίντερνετ όταν συνειδητοποίησε τι είχε ξεχάσει μετά τη κατάκτηση του χρυσού ‑ «Έκανα μ@@κία»

Πριν 7 ώρες

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, αλλά η αυθόρμητη αντίδρασή του στις δηλώσεις έγινε viral.

Αντίπαξοι: Στο φως βίντεο‑ντοκουμέντο από τη σύγκρουση δύο τουριστικών σκαφών με πάνω από 200 επιβάτες

Πριν 7 ώρες

Το μικρότερο σκάφος βρέθηκε εγκλωβισμένο στο μπροστινό μέρος του μεγαλύτερου, με εκατοντάδες επιβάτες να βιώνουν στιγμές τρόμου.

Τεντόγλου: 4ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,44μ. ‑ Ιστορικό κατόρθωμα

Χτες

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επικράτησε στο άλμα εις μήκος αφήνοντας τους αντιπάλους του άναυδους με το τέταρτο άλμα του αγώνα.

Ναϊμέγκεν – Ολυμπιακός 2‑1: Αποκλεισμός στην παράταση με 10 παίκτες με ανατροπή ‑ Συνεχίζει στο Europa League

Χτες

Ο Ελ Κααμπί έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», αλλά η αποβολή Φορτούνη στο 80` άλλαξε την πορεία του αγώνα - ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Συγκλονιστικό βίντεο από το πιλοτήριο αεροσκάφους

Χτες

Εκτεταμένες ζημιές στο αεροδρόμιο της Περέιρα – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ραζνάτοβιτς για πρόταση Παναθηναϊκού στον Γιόκιτς: «Σε 30 χρόνια δεν έχω δει κάτι τέτοιο»

Χτες

Ο μάνατζερ του Σέρβου σταρ επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιαννακόπουλος

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Λεκτική επίθεση από ομάδα ανδρών στο λιμάνι της Τήνου – Βίντεο

Χτες

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε στο επίκεντρο σοβαρού περιστατικού στο λιμάνι της Τήνου

Περσείδες 2026: Πώς να παρακολουθήσετε από την Ελλάδα το καλοκαιρινό «βροχομάνι» αστεριών

Χτες

Η πιο διάσημη βροχή διαττόντων του καλοκαιριού φτάνει στην κορύφωσή της τη νύχτα 12 προς 13 Αυγούστου – Φέτος οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα την παρατήρηση – Live streaming από τη NASA

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με μελτέμια και χαμηλές θερμοκρασίες – Τι λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Χτες

Δροσερές συνθήκες και ενισχυμένοι βοριάδες στην Αθήνα, πριν επιστρέψει η ζέστη

Ατύχημα με ποδήλατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων

Χτες

Ο πρωθυπουργός τραυματίστηκε στο χέρι και υπέστη εκδορές από την πτώση, ενώ αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Marfin: Σε προφυλάκιση η 46χρονη κατηγορούμενη για την εμπρηστική επίθεση

Χτες

Με κοινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα η 46χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στη Marfin με τους τρεις νεκρούς

Τρόμος σε πτήση της American Airlines: Πουλιά προκάλεσαν φωτιά σε κινητήρα Boeing 737

Χτες

Το αεροσκάφος με 181 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Μιρτλ Μπιτς μετά τη σύγκρουση με πουλιά κατά την απογείωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.