E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown

Πλησιάζει απειλητικά το 1.000.000 κρούσματα

Ισπανία: Ολοταχώς για lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2020 | 19:12

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένων πιθανών απαγορεύσεων της κυκλοφορίας σε σκληρά πληγείσες περιοχές όπως η Μαδρίτη, στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Η χώρα, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη, είναι πιθανό να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μολύνσεις αυτή την εβδομάδα και πολλές περιοχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Δευτέρα, η Ισπανία κατέγραψε άλλες 38.000 μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 974.449. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 217 φθάνοντας τους 33.992.

Η επιβολή μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη -ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη- και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους. Οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο, που η διάρκειά του θα ήταν μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων, θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολο στο βαθιά πολωμένο Κοινοβούλιο της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το τέλος των πρώτων lockdown έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η αντιπολίτευση αντιτέθηκε σε κάθε περαιτέρω παράτασή τους και πρόσφατα τάχθηκε και πάλι εναντίον της παράτασης ενός μερικού lockdown που διέταξε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

Ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press νωρίτερα πως οι αρχές αξιολογούν κατά πόσον είναι απαραίτητη μια απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά δεν έχουν την εξουσία να την επιβάλουν και θα πρέπει να ρωτήσουν την κεντρική κυβέρνηση.

«Μια απαγόρευση κυκλοφορίας θα σήμαινε… πως μερικές ώρες δεν θα υπάρχει καμία κινητικότητα, όπως [το] έχει κάνει η Γαλλία για παράδειγμα», είπε. Η Γαλλία επέβαλε την περασμένη εβδομάδα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις από τις 9.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος κυβερνητικός συνασπισμός κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο εβδομάδων στις 9 Οκτωβρίου προκειμένου να επιβάλει μερικό lockdown στη Μαδρίτη και στις γύρω περιοχές, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά πρέπει να παραμένουν εντός της πόλης.


Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών ανάμεσα στις περιφερειακές και τις εθνικές αρχές για το ποιες πολιτικές πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ίγια είπε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια παράταση του διατάγματός της μετά τη λήξη του την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου.

Είπε, ωστόσο, πως αυστηροί περιορισμοί, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, θα πρέπει να επιβληθούν στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρουίθ Εσκουδέρο είπε επίσης πως η περιοχή ετοιμάζεται να κάνει ελέγχους στα λύματα για COVID-19 προκειμένου να εκτιμήσει τον επιπολασμό του ιού ανάμεσα στον πληθυσμό της πόλης.

«Θα ήταν σαν να κάνουμε τεστ την ίδια στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιλαουέα: Νέα έκρηξη λάβας φωτίζει τη νύχτα στη Χαβάη ‑ δείτε βίντεο

Σήμερα

Το ηφαίστειο Κιλαουέα παραμένει σε συνεχή έκρηξη από τον Δεκέμβριο του 2024, με το USGS να διατηρεί αυξημένο επίπεδο συναγερμού.

Καιρός: Πότε έρχονται δυνατές βροχές ‑ Ποια περιοχή μπαίνει στο «στόχαστρο»

Σήμερα

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναλύει τις αποκλίσεις των μοντέλων ICON-EU, ECMWF και GFS για την ένταση των φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Μαζωνάκης: Νοσηλεύτρια άλλαξε κατάθεση – Ο γιατρός είπε «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»

Σήμερα

Η κατάθεση της 61χρονης νοσηλεύτριας του ιατρείου της Καρνεάδου εμφανίζει αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική της μαρτυρία, ενώ αναμένεται και η κατάθεση ουκρανής υπαλλήλου.

Νεκρός ο παλαιστής Μπέντζαμιν Σάτερλι σε ηλικία 40 ετών

Σήμερα

Ο θάνατος του Βρετανού αθλητή επιβεβαιώθηκε μία ημέρα μετά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση «All Out» της AEW στο Σικάγο

Nations League: Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες της Ιρλανδίας στον αγώνα με το Ισραήλ

Σήμερα

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας και ο παίκτης που αρνήθηκε να αγωνιστεί - Τα μηνύματα σεβασμού προς τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Πανεπιστήμιο Πατρών: 400 φοιτητές δεν εγγράφηκαν λόγω ακρίβειας – Αδεια έδρανα και στην Ιατρική

Σήμερα

Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας προειδοποιεί για κατάρρευση των εισακτέων έως το 2040 και ανοίγει το ζήτημα συγχωνεύσεων τμημάτων.

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι

Σήμερα

Στόχοι έγιναν τα πολιτικά γραφεία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, καθώς και τα γραφεία της ΝΔ στην Κυψέλη

Πετρέλαιο: Ανοδος 4% στα 108,4 δολάρια μετά το «όχι» Τραμπ στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Η απόρριψη της πρότασης της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ επαναφέρει το γεωπολιτικό ασφάλιστρο στην τιμή του πετρελαίου.

Εθνική ποδοσφαίρου: Ανοδος πέντε θέσεων της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA

Σήμερα

Η επιτυχημένη πορεία που κάνει η Εθνική στο Nations League έφερε και το ανάλογο αποτέλεσμα στη βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Δίπλωμα οδήγησης: Κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη βάζουν τέλος στο «αλισβερίσι»

Σήμερα

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας εξήγησε πώς θα ψηφιοποιηθεί η πρακτική εξέταση, ενώ ανακοίνωσε αύξηση δρομολογίων στο Μετρό και τα λεωφορεία.

Λαβρόφ: Νέες απειλές κατά της Ευρώπης ‑ «Ο πόλεμος θα είναι σύντομος» αν επιτεθούν στη Ρωσία

Σήμερα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών άφησε υπαινιγμούς για πυρηνική κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο για αναβίωση του «ναζισμού».

Νετανιάχου ετοιμάζει προσφυγή κατά Ερντογάν στη Χάγη για Κούρδους και Χαμάς

Σήμερα

Το i24NEWS αποκαλύπτει ότι η εντολή δόθηκε μετά το αίτημα του Ερντογάν στην Interpol για «ερυθρά αγγελία» κατά του Νετανιάχου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.