E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελβετία: Αντιδρούν τα συνδικάτα ‑ 3.800 ευρώ μηνιαίως είναι λίγα

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη, στην Ελβετία, υπολογίζεται ότι είναι πλέον περίπου 21 ευρώ

Ελβετία: Αντιδρούν τα συνδικάτα ‑ 3.800 ευρώ μηνιαίως είναι λίγα
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/9/2020 | 19:46

Αντιδρούν τα συνδικάτα εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι ο μισθός των 3.800 ευρώ μηνιαίως είναι λίγα χρήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη, στην Ελβετία, υπολογίζεται ότι είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Ωστόσο, τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Ελβετία επιμένουν να λένε ότι με αυτά τα χρήματα δεν τους εξασφαλίζεται μια ζωή με αξιοπρέπεια. Στη Γερμανία, όμως, ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Οι Ελβετοί ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής τους νέους ωριαίους μισθούς. Έτσι, για εργασία πλήρους απασχόλησης στην Γενεύη, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον σε κατ΄ ελάχιστον 3.800 ευρώ.

Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους. Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι ίσο περίπου με 6.000 ευρώ. Οι μισοί μισθοί στην Ελβετία είναι πάνω και οι άλλοι μισοί κάτω από το ποσόν αυτό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Η εισαγγελία καλεί τον Έλον Μασκ για κατάθεση – Τι ψάχνει στο Χ η δικαστική έρευνα

Σήμερα

Μετά τις αποκαλύψεις για την ΑΙ Grok του Χ η εισαγγελία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

Ταξί: Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών – Προειδοποίηση για απεργία διαρκείας

Σήμερα

Πορεία προς το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί. Προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Σήμερα

Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Σήμερα

Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Σήμερα

«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Σήμερα

«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Σήμερα

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»

FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης

Σήμερα

Το σχέδιο συζητήθηκε μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής

Επέστρεψε σπίτι του ο 5χρονος Λίαμ που είχε συλλάβει η ICE

Σήμερα

Πατέρας και γιος φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί έξω από το σπίτι τους με μια πινακίδα που έγραψε «ευχαριστούμε για τις προσευχές σας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.