E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατροί Ευαγγελισμού: 15 μέρες lockdown, 45 μέρες άνοιγμα

Οι εισηγήσεις των γιατρών στην κυβέρνηση

Γιατροί Ευαγγελισμού: 15 μέρες lockdown, 45 μέρες άνοιγμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 28/9/2020 | 17:09

Διακεκριμένοι νοσοκομειακοί γιατροί του «Ευαγγελισμού» συζητούν με την κυβέρνηση την ανάγκη εφαρμογής 15ήμερων lockdowns συνοδευόμενων από 45ήμερα ανοίγματα, μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικά εμβόλια ή φάρμακα κατά της Covid-19.

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί το lockdown προς το παρόν να έχει αποφευχθεί, αν, ωστόσο, τα νέα μέτρα δεν λειτουργήσουν, τα κρούσματα παραμείνουν σε τριψήφιο αριθμό και αυξηθούν οι διασωληνωμένοι, τότε είναι πολύ πιθανό το... λουκέτο! Οι εικόνες, άλλωστε, στις πλατείες -και όχι μόνο- είναι ανησυχητικές, με το Μαξίμου να προβληματίζεται έντονα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ΒΗΜΑτοδότη της εφημερίδας «Το Βήμα», ήδη διακεκριμένοι νοσοκομειακοί γιατροί του «Ευαγγελισμού» συζητούν την ανάγκη εφαρμογής 15ήμερων lockdowns συνοδευόμενων από 45ήμερα ανοίγματα, μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικά εμβόλια ή φάρμακα κατά της Covid-19.

Αυτή η εκδοχή διαδοχικών κλειδωμάτων και ανοιγμάτων έχει εφαρμοστεί και αλλού και συζητείται ευρέως στους κύκλους των νοσοκομείων, που είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στο ίδιο ρεπορτάζ, ωστόσο, τονίζεται πως οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν ότι δεν έχει φτάσει σε αυτούς τέτοια πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ' όλα αυτά, με τον ιό να παραμένει εδώ και ενώ τίποτα δεν δείχνει για την ώρα πως θα έχουμε σύντομα εμβόλια ή φάρμακα για την καταπολέμησή του πριν την άνοιξη του 2021, πρέπει να βρεθούν λύσεις, ώστε και η πανδημία να περιοριστεί και η οικονομία να μη «γονατίσει» περαιτέρω.

Όπως και να έχει, οι γιατροί διευκρινίζουν ότι ένα δεύτερο lockdown θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των διασωληνωμένων (68 μέχρι και χθες, Κυριακή) και τον αριθμό των κρουσμάτων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Πριν 11 ώρες

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964

Μωβ μέδουσες: Εξαπλώνονται στις ελληνικές θάλασσες

Πριν 11 ώρες

Πότε είναι επικίνδυνο το τσίμπημά τους, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Μεταναστευτική πίεση στην Κρήτη ‑ 300% αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Πριν 11 ώρες

Μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα, περισσότεροι από 1.200 μετανάστες έφτασαν με λέμβους

Τρόμος για 30χρονη Influencer ‑ Διαρρήκτες την χτύπησαν, την έδεσαν και την ψέκασαν με χλωρίνη

Πριν 11 ώρες

«Το κορμί της είναι ένας τόπος εγκλήματος» δήλωσε εκπρόσωπος της

Μετανάστης από τη Λιβύη: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ για να φτάσω στην Κρήτη»

Πριν 11 ώρες

Τι αναφέρει μετανάστης που αποβιβάστηκε στην Κρήτη

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Χτες

Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Χτες

Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Χτες

Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Χτες

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.