E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού

6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2020 | 15:06

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά πρώην εργαζόμενοι του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, καταδικάστηκαν στο Παρίσι σε ποινές από 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης, διότι κατασκεύαζαν και πουλουσαν «μαϊμού» τσάντες Birkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται και ο αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή, όπως και σε πρόστιμο ύψους 200.00 ευρώ. Σε βάρος του άνδρα αυτού, του μοναδικού απόντος από τη δίκη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος ενός άλλου εκ των οργανωτών της κομπίνας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τριών ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα, η οποία προωθούσε τις τσάντες σε Ασιάτες αγοραστές, καταδικάστηκε να καταβάλει το ίδιο πρόστιμο και να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Σε βάρος των άλλων 7, το δικαστήριο επέβαλε ανασταλτικές ποινές και πρόστιμα. Επιπλέον, πολλοί εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο καθένας εξ αυτών 580.000 ευρώ για πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης στον όμιλο Hermès.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κατασκεύαζαν στα σπίτια τους το διάστημα 2013-2014 αντίγραφα του μοντέλου Birkin, του δημοφιλέστερου του οίκου πολυτελών αξεσουάρ.

Παραδέχθηκαν μεγάλο μέρος των όσων τους καταλογίζουν: ορισμένοι εξήγησαν ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής τους, άλλοι επικαλέστηκαν το «δέλεαρ του κέρδους», λέγοντας ότι ήθελαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ή να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους.

Για να κατασκευάσουν τις «μαϊμού» τσάντες, «υψηλής ποιότητας» σύμφωνα με την ίδια την εισαγγελέα, το ένα από τα μέλη του κυκλώματος αγόραζε δέρμα κροκόδειλου από έναν Ιταλό προμηθευτή στη Λομβαρδία. Κατόπιν τα επόμενα βήματα τα αναλάμβαναν οι υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι του οίκου Hermès, δουλεύοντας στα σπίτια τους. Οι τσάντες άλλαζαν χέρια σε χώρους στάθμευσης ή στον δρόμο.

Οι «μαϊμού» τσάντες προωθούνταν σε τουρίστες από την Ασία, στο Παρίσι ή το Χονγκ Κονγκ, για τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Η αξία μιας γνήσιας τέτοιας τσάντας κυμαίνεται στα 45.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Το ΣτΕ ακύρωσε άδειες 3 ιδιωτικών ΑΕΙ ‑ Δεν χάνεται το ακαδημαϊκό έτος

Σήμερα

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορούν τα παραρτήματα των CITY College University of York, Keele University και Anatolia College, ενώ το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι το θεσμικό πλαίσιο παραμένει συνταγματικό.

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σίβηρη – Καίγονται σπίτια, τραυματίες δύο πυροσβέστες

Σήμερα

Οι κάτοικοι που έχουν αποκλειστεί στην παραλία Φούρκας απομακρύνονται δια θαλάσσης

Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»

Σήμερα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το αποκάλυψε στην επετειακή εκδήλωση για τα 65 χρόνια από τη χειροτονία του, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό μετά το ποδηλατικό ατύχημά του στα Χανιά.

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τρεις άδειες λειτουργίας ακύρωσε το ΣτΕ

Σήμερα

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Λαζαράτος είχε προσφύγει στο ΣτΕ

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά

Σήμερα

Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων.

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά

Σήμερα

Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές.

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι

Σήμερα

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου - Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού και τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Ο προπονητής του Τεντόγλου αποκαλύπτει τι του είπε στο λεωφορείο πριν από το χρυσό στο Μπέρμιγχαμ

Σήμερα

Ο Γιώργος Πομάσκι αποκάλυψε τη σκέψη και την προετοιμασία πίσω από το άλμα των 8,44 μ. που χάρισε στον Μίλτο Τεντόγλου τον τέταρτο πανευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του.

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο

Σήμερα

Αυξήθηκε η τιμή του σουβλακιού. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές του δημοφιλούς φαγητού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Σήμερα

Ιδιώτης ειδοποίησε τις Αρχές το πρωί της Πέμπτης, ενώ το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο.

Ιός Δυτικού Νείλου: Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα – Ο πλήρης κατάλογος των δήμων και ο απολογισμός των θανάτων

Σήμερα

Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η κυκλοφορία του ιού εντείνεται σε Αττική, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο, με τους ηλικιωμένους να αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα.

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Σήμερα

Νέα κλίμακα φορολόγησης ενοικίων, κίνητρα για κλειστά ακίνητα και ανακαινίσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.