E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού

6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2020 | 15:06

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά πρώην εργαζόμενοι του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, καταδικάστηκαν στο Παρίσι σε ποινές από 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης, διότι κατασκεύαζαν και πουλουσαν «μαϊμού» τσάντες Birkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται και ο αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή, όπως και σε πρόστιμο ύψους 200.00 ευρώ. Σε βάρος του άνδρα αυτού, του μοναδικού απόντος από τη δίκη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος ενός άλλου εκ των οργανωτών της κομπίνας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τριών ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα, η οποία προωθούσε τις τσάντες σε Ασιάτες αγοραστές, καταδικάστηκε να καταβάλει το ίδιο πρόστιμο και να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Σε βάρος των άλλων 7, το δικαστήριο επέβαλε ανασταλτικές ποινές και πρόστιμα. Επιπλέον, πολλοί εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο καθένας εξ αυτών 580.000 ευρώ για πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης στον όμιλο Hermès.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κατασκεύαζαν στα σπίτια τους το διάστημα 2013-2014 αντίγραφα του μοντέλου Birkin, του δημοφιλέστερου του οίκου πολυτελών αξεσουάρ.

Παραδέχθηκαν μεγάλο μέρος των όσων τους καταλογίζουν: ορισμένοι εξήγησαν ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής τους, άλλοι επικαλέστηκαν το «δέλεαρ του κέρδους», λέγοντας ότι ήθελαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ή να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους.

Για να κατασκευάσουν τις «μαϊμού» τσάντες, «υψηλής ποιότητας» σύμφωνα με την ίδια την εισαγγελέα, το ένα από τα μέλη του κυκλώματος αγόραζε δέρμα κροκόδειλου από έναν Ιταλό προμηθευτή στη Λομβαρδία. Κατόπιν τα επόμενα βήματα τα αναλάμβαναν οι υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι του οίκου Hermès, δουλεύοντας στα σπίτια τους. Οι τσάντες άλλαζαν χέρια σε χώρους στάθμευσης ή στον δρόμο.

Οι «μαϊμού» τσάντες προωθούνταν σε τουρίστες από την Ασία, στο Παρίσι ή το Χονγκ Κονγκ, για τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Η αξία μιας γνήσιας τέτοιας τσάντας κυμαίνεται στα 45.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Σήμερα

Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Σήμερα

Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Σήμερα

Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Σήμερα

Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Σήμερα

Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Σήμερα

Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Σήμερα

Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Σήμερα

Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Σήμερα

Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.