E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού

6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2020 | 15:06

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά πρώην εργαζόμενοι του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, καταδικάστηκαν στο Παρίσι σε ποινές από 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης, διότι κατασκεύαζαν και πουλουσαν «μαϊμού» τσάντες Birkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται και ο αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή, όπως και σε πρόστιμο ύψους 200.00 ευρώ. Σε βάρος του άνδρα αυτού, του μοναδικού απόντος από τη δίκη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος ενός άλλου εκ των οργανωτών της κομπίνας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τριών ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα, η οποία προωθούσε τις τσάντες σε Ασιάτες αγοραστές, καταδικάστηκε να καταβάλει το ίδιο πρόστιμο και να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Σε βάρος των άλλων 7, το δικαστήριο επέβαλε ανασταλτικές ποινές και πρόστιμα. Επιπλέον, πολλοί εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο καθένας εξ αυτών 580.000 ευρώ για πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης στον όμιλο Hermès.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κατασκεύαζαν στα σπίτια τους το διάστημα 2013-2014 αντίγραφα του μοντέλου Birkin, του δημοφιλέστερου του οίκου πολυτελών αξεσουάρ.

Παραδέχθηκαν μεγάλο μέρος των όσων τους καταλογίζουν: ορισμένοι εξήγησαν ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής τους, άλλοι επικαλέστηκαν το «δέλεαρ του κέρδους», λέγοντας ότι ήθελαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ή να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους.

Για να κατασκευάσουν τις «μαϊμού» τσάντες, «υψηλής ποιότητας» σύμφωνα με την ίδια την εισαγγελέα, το ένα από τα μέλη του κυκλώματος αγόραζε δέρμα κροκόδειλου από έναν Ιταλό προμηθευτή στη Λομβαρδία. Κατόπιν τα επόμενα βήματα τα αναλάμβαναν οι υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι του οίκου Hermès, δουλεύοντας στα σπίτια τους. Οι τσάντες άλλαζαν χέρια σε χώρους στάθμευσης ή στον δρόμο.

Οι «μαϊμού» τσάντες προωθούνταν σε τουρίστες από την Ασία, στο Παρίσι ή το Χονγκ Κονγκ, για τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Η αξία μιας γνήσιας τέτοιας τσάντας κυμαίνεται στα 45.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Χτες

Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Χτες

Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Χτες

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Χτες

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Χτες

Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Χτες

Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Χτες

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Χτες

Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Χτες

Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.