E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού

6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης

Καταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2020 | 15:06

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά πρώην εργαζόμενοι του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, καταδικάστηκαν στο Παρίσι σε ποινές από 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή έως 3 χρόνια κάθειρξης, διότι κατασκεύαζαν και πουλουσαν «μαϊμού» τσάντες Birkin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται και ο αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή, όπως και σε πρόστιμο ύψους 200.00 ευρώ. Σε βάρος του άνδρα αυτού, του μοναδικού απόντος από τη δίκη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε βάρος ενός άλλου εκ των οργανωτών της κομπίνας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τριών ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα, η οποία προωθούσε τις τσάντες σε Ασιάτες αγοραστές, καταδικάστηκε να καταβάλει το ίδιο πρόστιμο και να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών.

Σε βάρος των άλλων 7, το δικαστήριο επέβαλε ανασταλτικές ποινές και πρόστιμα. Επιπλέον, πολλοί εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν να καταβάλουν ο καθένας εξ αυτών 580.000 ευρώ για πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης στον όμιλο Hermès.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κατασκεύαζαν στα σπίτια τους το διάστημα 2013-2014 αντίγραφα του μοντέλου Birkin, του δημοφιλέστερου του οίκου πολυτελών αξεσουάρ.

Παραδέχθηκαν μεγάλο μέρος των όσων τους καταλογίζουν: ορισμένοι εξήγησαν ότι δέχθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής τους, άλλοι επικαλέστηκαν το «δέλεαρ του κέρδους», λέγοντας ότι ήθελαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ή να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους.

Για να κατασκευάσουν τις «μαϊμού» τσάντες, «υψηλής ποιότητας» σύμφωνα με την ίδια την εισαγγελέα, το ένα από τα μέλη του κυκλώματος αγόραζε δέρμα κροκόδειλου από έναν Ιταλό προμηθευτή στη Λομβαρδία. Κατόπιν τα επόμενα βήματα τα αναλάμβαναν οι υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι του οίκου Hermès, δουλεύοντας στα σπίτια τους. Οι τσάντες άλλαζαν χέρια σε χώρους στάθμευσης ή στον δρόμο.

Οι «μαϊμού» τσάντες προωθούνταν σε τουρίστες από την Ασία, στο Παρίσι ή το Χονγκ Κονγκ, για τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Η αξία μιας γνήσιας τέτοιας τσάντας κυμαίνεται στα 45.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Σήμερα

Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Σήμερα

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

Σήμερα

Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

Σήμερα

Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση ‑ Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν

Σήμερα

Το «πιστοποιητικό ζωής» που αλλάζει τα πάντα

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Σήμερα

Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

Σήμερα

Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.