E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Το δάγκωμα της μαϊμούς που σκότωσε τον βασιλιά των Ελλήνων

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1920

Σαν σήμερα: Το δάγκωμα της μαϊμούς που σκότωσε τον βασιλιά των Ελλήνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Το 1916, μετά από της πιέσεις τον δυνάμεων της Αντάντ και εν μέσω του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος εξορίζεται και την θέση του στο θρόνο παίρνει ο δευτερότοκος γιος του Αλέξανδρος. Ονομάστηκε Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α’ και ανέλαβε καθήκοντα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την χώρα.

Ο Αλέξανδρος συνεργάστηκε, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, πολύ καλά με τον Βενιζέλο και επί βασιλείας του η Ελλάδα πραγματοποίησε την «Μεγάλη ιδέα», να γίνει δηλαδή χώρα των «δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Παντρεύτηκε μια καλλονή της εποχής τότε η οποία δεν ήταν γαλαζοαίματη, πηγαίνοντας κόντρα στο πρωτόκολλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Έμεινε στον θρόνο μόλις και τέσσερα χρόνια. Κι αυτό γιατί έφυγε από την ζωή μόλις στα 27 του από ένα σκληρό παιχνίδι που το έπαιξε η μοίρα. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1920, έκανε τον καθιερωμένο του περίπατο στον κήπο των ανακτόρων του Τατοΐου. Μαζί του όπως πάντα ήταν ο σκύλος του, τον οποίο υπεραγαπούσε.

Στον κήπο υπήρχαν σαν κατοικίδια δυο μαϊμούδες και συγκεκριμένα δυο μακάκοι από την βόρεια Αφρική, που τους είχε φέρει ο Γερμανός γεωπόνος του βασιλικού κτήματος. Για κάποιο λόγο που δεν έγινε ποτέ γνωστός, ο σκύλος του βασιλιά ενεπλάκη σε καβγά με την θηλυκιά μαϊμού. Ο βασιλιάς προσπάθησε να χωρίσει τα δυο ζώα, αλλά εκείνη την στιγμή του επιτέθηκε ο αρσενικός μακάκος και τον δάγκωσε στο πόδι και στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα επιπόλαιο τραύμα και απλά απολύμαναν τις πληγές με ιώδιο και βενζίνη. Ο βασιλιάς ζήτησε ν αμήν δημοσιευτεί το περιστατικό. Το ίδιο βράδυ και αφού οι πληγές είχαν προλάβει να μολυνθούν, ανέβασε πυρετό. Η κατάστασή του όλο και χειροτέρευε. Οι πληγές μεγάλωναν και είχαν φλεγμονές.

Οι καλύτεροι καθηγητές ιατρικής καλέστηκαν στο παλάτι. Και ένας από αυτούς ανακάλυψε στις πληγές το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου. Πρότειναν να ακρωτηριάσουν το μέρος, αλλά η σύζυγός του απέρριψε αυτή την πρόταση, για την οποία και οι ίδιοι οι γιατροί αμφέβαλλαν. Δυο Γάλλοι γιατροί που ήρθαν μετά από πρόσκληση του Βενιζέλου, απλά διαπίστωσαν ότι ούτε ο ακρωτηριασμός θα τον έσωζε.

25 μέρες μετά το μοιραίο δάγκωμα, ο Αλέξανδρος αφήνει την τελευταία του πνοή. Η σύζυγός του ήταν έγκυος. Ο θάνατός άλλαξε εντελώς το πολιτικό σκηνικό. Ο Βενιζέλος έναν μήνα μετά έχασε τις εκλογές. Ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στον θρόνο και η έχθρα του με τον Βενιζέλο αναβίωσε. Οι μακάκοι θανατώθηκαν, με την ιστορία να καταγράφει έναν από τους πιο παράξενους και απρόσμενους θανάτους γαλαζοαίματων στην ιστορία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.