E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα πιθανό γενικό lockdown

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα πιθανό γενικό lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/8/2020 | 14:15

«Είμαι ικανοποιημένος που κάναμε το βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

«Tαυτόχρονα, ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει πολύ, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και χαίρομαι ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Γερμανία και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά φυλάει και τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύσημα στην Ελλάδα για την οικονομία, την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και τη διασφάλιση των ελληνικών- ευρωπαϊκών συνόρων, απέδωσε ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γερμανό πολιτικό να περιγράφει, επιπλέον, τη δυνατότητα διμερούς συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

«Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα προδιαγράφεται πάρα πολύ θετική», ήταν η εισαγωγική παρατήρηση του Α. Λάσετ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι δύο άνδρες θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα: με το δεδομένο, όπως σημείωσε, ότι η Ελλάδα προχωρεί στην απολιγνιτοποίηση, επισήμανε πως το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη χώρα μας, όσον αφορά την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο Γερμανός πολιτικός εστίασε στο ότι «η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή», υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως πως «στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Μίλησε επίσης και για τις «πολύ σημαντικές αποφάσεις» που η ελληνική κυβέρνηση πήρε αυτήν την εβδομάδα στα θέματα ψηφιοποίησης.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν ο Γερμανός πολιτικός στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Αφού ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα από κοινού επίσκεψης της Λέσβου, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε: «Καταφέρατε και βάλατε μια τάξη στο σύστημα διότι η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τόνισε πως «θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι ένα κοινό καθήκον, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων». Τελικώς, «όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε κάνοντας εξάλλου αναφορά τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση των ατόμων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

Χτες

Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

Χτες

Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

Χτες

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

Χτες

Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

Χτες

«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

Χτες

Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

Χτες

«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Χτες

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

ΕΙΝΑΠ: Προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάνω από 6.000

Χτες

Περικόπηκαν ακόμα και αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων που αφορούσαν επιτακτικές ανάγκες, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

Χτες

Η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας - Συνολικά συμμετείχαν 161 βουλευτές, από τους οποίους οι 155 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και έξι υπέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.