E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα πληθαίνουν παντού

«Δεν μαζεύονται» παρά τους σαρωτικούς ελέγχους

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα πληθαίνουν παντού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/8/2020 | 17:04

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται πλέον οι υγειονομικές αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώνονται πλέον στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Τα κρούσματα είναι πλέον παντού», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικου Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι ο μόνο τρόπος για να αναχαιτισθεί η διασπορά του ιού είναι η πιστή εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, η χρήση της μάσκας. Την ώρα όμως, που η μία εστία διασποράς διαδέχεται την άλλη, οι αμετανόητοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα, θεωρώντας ότι είναι άτρωτοι, την ίδια στιγμή που επιχειρηματίες αψηφούν τα μέτρα στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία σε κέντρα διασκέδασης σε όλη τη χώρα, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα, αλλά ακόμα και λουκέτα, σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο μπαρ σφραγίστηκαν στη Χαλκιδική το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συνωστισμός στην Χαλκιδική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «λουκέτο» ισχύει για 15 ημέρες και επιβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός, λόγω των υπεράριθμων πελατών. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις ξαπλώστρες μπορεί να τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις στα περισσότερα beach bars, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ωστόσο μετά το απόγευμα που άρχισαν τα πάρτι η εικόνα ήταν διαφορετική. Ενδεικτικά, σε beach bar στην Χανιώτη είχαν πάρτι με γνωστό Dj και ο κόσμος από την παραλία ανέβηκε στο μπαρ.

Ίδιες εικόνες υπήρχαν και σε beach bars στο Παλιούρι. Ούτε αποστάσεις κρατήθηκαν αλλά ούτε το μέτρο που ισχύει για τα μπαρ. Κανονικά δεν επιτρέπεται να κάθεται κανείς γύρω από τα μπαρ, ωστόσο όπως θα δείτε δεκάδες άτομα βρίσκονταν γύρω από τον χώρο της παραγωγής, όπου στέκονται οι μπαρμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνωστισμός σε μεγαλύτερη κλίμακα υπήρχε όμως σε νυχτερινό κέντρο και σε clubs στην Καλλιθέα, όπου εμφανίστηκαν δυο γνωστοί τραγουδιστές και το μαγαζί ήταν γεμάτο! Οι αποστάσεις δεν κρατήθηκαν, ενώ το νέο μέτρο που υποχρεώνει όλους τους θαμώνες να κάθονται δεν τηρήθηκε. Από μια ώρα και έπειτα, όλοι θαμώνες ήταν όρθιοι και διασκέδαζαν πλάι πλάι με τις διπλανές παρέες. Μάλιστα, οι ίδιοι οι θαμώνες ανέβαζαν βίντεο στο Instagram, γράφοντας ειρωνικά «πάντα με μέτρα προστασίας».

Ακόμα πιο ασφυκτική ήταν η κατάσταση σε club της ίδιας περιοχής, όπου συνήθως οι θαμώνες διασκεδάζουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μαγαζί αν και είναι υπαίθριο, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο έντονος και επικίνδυνος συνωστισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκλεισε μπαρ και στην Κύμη

Παράλληλα, σύμφωνα με το evima, σφραγίστηκε μπαρ για 15 ημέρες στην παραλία της Κύμης. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά από καταγγελία ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης υπάρχει συνωστισμός, η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμό του για δυο εβδομάδες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πως το απόγευμα της Παρασκευής, σε έκτακτη ενημέρωση Τύπου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού, με σημαντικότερο την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Έλεγχοι και συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Ειδικότερα, στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής.

Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Έλεγχοι και στα λιμάνια

Αυξημένοι, στο μεταξύ, είναι τις τελευταίες ώρες και οι έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Αν διαπιστωθούν παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Μάλιστα, από το πρωί του Σαββάτου , έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες έχουν από χθες τα ακτοπλοϊκά. Ειδικότερα, από την 1η έως την 31η Αυγούστου τα πλοία ανάλογα με την κατηγορία τους θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε ποσοστό 80%- 85% του πρωτοκόλλου τους (του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών, από το 60%- 65% που ίσχυε έως και την Παρασκευή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πριν 11 ώρες

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 11 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 11 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

Βόλος: Καταγγελία γιατρών – Φαντάρος λιποθύμησε και στρατιωτικός τον πίεζε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση

Χτες

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καταγγέλλει πως παρόλο που ένας νεαρός φαντάρος λιποθύμησε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.