E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το βιβλίο που ο Bill Gates αγόρασε για 30,8 εκατ. δολάρια

Ένα από τα πιο ακριβά βιβλία του κόσμου

Το βιβλίο που ο Bill Gates αγόρασε για 30,8 εκατ. δολάρια
@youtube.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O Bill Gates μπορεί να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν ήταν ποτέ σπάταλος. Μαζί με τον φίλο του Warren Buffet προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις παρά να τα επιδεικνύουν. Ο Gates δεν οδηγεί πολυτελή αυτοκίνητα, ντύνεται απλά και περιμένει στην ουρά για ένα burger, στο ίδιο κατάστημα που τρώει εδώ και χρόνια.

Υπήρξαν όμως και στιγμές που έβαλε το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει κάτι που ήθελε πολύ. Το 1994, λίγο πριν γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξόδεψε 30, 8 εκατομμύρια δολάρια για ένα βιβλίο. Βέβαια, αυτό το βιβλίο ήταν το «Codex Leicester» του Leonardo da Vinci, που αυτομάτως έγινε ένα από τα πιο ακριβά βιβλία που πουλήθηκαν ποτέ. Το βιβλίο 72 σελίδων του da Vinci περιέχει σχεδιαγράμματα και ιδέες του σπουδαίου ζωγράφου και εφευρέτη γύρω από την αστρονομία, την βοτανική, την μηχανική, τα μαθηματικά και την αρχιτεκτονική, γράφτηκε μεταξύ του 1506 και του 1510.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.businessinsider.com/look-inside-the-codex-leicester-which-bill-gates-bought-for-30-million-2015-7

@businessinsider.com

Τι είναι τόσο σημαντικό σε αυτό το βιβλίο; Το όνομά του προκύπτει από τον μακροχρόνιο ιδιοκτήτη του τον Earl of Leicester, ο οποίος το πήρε στην κατοχή του το 1719. Έμεινε στην κατοχή της οικογένειας μέχρι το 1980, όταν και πουλήθηκε στον Armand Hammer έναν συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος επένδυσε χρόνο και χρήμα στην αποκατάσταση του βιβλίου και στην μετάφρασή του στα Αγγλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Leonardo da Vinci έγραψε τουλάχιστον 30 επιστημονικά ημερολόγια με το «Codex Leicester» να θεωρείται το πιο διάσημο, ειδικότερα μετά την αστρονομική τιμή που κόστισε στον Bill Gates. Μέσα από τις πολλές του θεματικές, ξεχωρίζει εκείνη της κίνησης του νερού και ο τρόπος που ξεπερνά τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο του. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε προτάσεις και λύσεις για την κατασκευή γεφυρών και φραγμάτων από την πλευρά του συγγραφέα του.

Ο Bill Gates γοητευόταν πάντα από την δουλειά του Leonardo da Vinci. Σε μια συνέντευξή του είχε πει πως «Είναι αξιοθαύμαστο ότι ένας άνθρωπος, μόνος του χωρίς αν του πει κανείς τι είναι λάθος και τι σωστό, να πιέζει τον εαυτό του στα όρια και να ανακαλύπτει τη γνώση, είναι το πιο όμορφο πράγμα». Οι δυο τους έχουν εφεύρει αλλά και προβλέψει πολλά χρήσιμα πράγματα, ο καθένας για τη δική του εποχή, ενώ και οι δυο τους είχαν πάντα μια μεγάλη δίψα για γνώση. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο Gates αισθάνεται πως οι δυο τους έχουν παρόμοιες αφετηρίες και διαδρομές.

Επίσης ήθελε να μοιραστεί την σοφία του da Vinci με τον κόσμο. Επειδή το βιβλίο δεν μπορεί να ξεφυλλιστεί, έφτιαξε το «Codescope» ένα διαδραστικό κιόσκι με οθόνη αφής, που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις το «Codex Leicester» και να μάθεις την ιστορία του, να δεις κάθε αυθεντική σελίδα του αλλά και την μετάφρασή της. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε και η συνεργασία του Bill gates με διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο, που εκθέτουν κατά καιρούς το διάσημο βιβλίο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 10 ώρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Πριν 10 ώρες

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Πριν 10 ώρες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Πριν 10 ώρες

Είναι προφανώς Ιταλός

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.