E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι δυο άνθρωποι που φταίνε για τον «θάνατο» της ιδέας του ισόβιου αεροπορικού εισιτηρίου

Τα εκατομμύρια μίλια και τα εκατομμύρια δολάρια

Οι δυο άνθρωποι που φταίνε για τον «θάνατο» της ιδέας του ισόβιου αεροπορικού εισιτηρίου
@nypost.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Αν νομίζετε ότι έχετε διανύσει πολλά χιλιόμετρα πτήσεων τότε τρέφετε αυταπάτες. Γιατί πολύ απλά δεν έχετε ακούσει την ιστορία του Steve Rothstein. Ο Rothstein το 1987 ανακάλυψε μια προσφορά από την American Airlines η οποία έκανε λόγο για ένα «χρυσό» ισόβιο εισιτήριο έναντι 250.000 δολαρίων και ένα συνοδευτικό εισιτήριο έναντι 150.000 δολαρίων μετά από 2 χρόνια. Κι ενώ όλοι βλέπουμε ότι πρόκειται μάλλον για ερυκαιρία αν ταξιδεύεις συχνά, ο Rothstein αποφάσισε να το πάει στο επόμενο επίπεδο.

Τα επόμενα 21 χρόνια επιβιβάστηκε σε 10.000 πτήσεις διανύοντας 10 εκατομμύρια μίλια. Έδινε το εισιτήριο του σε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό ώστε να επιστρέψουν, σε έναν φίλο του για να πάει στο Παρίσι αλλά και σε έναν καθολικό ιερέα ώστε να πάει στο Βατικανό και να γνωρίσει τον πάπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος έμπαινε στο αεροπλάνο μόνο και μόνο για να μεταβεί σε μια κοντινή πόλη, να δει έναν αγώνα μπέιζμπολ και να επιστρέψει, ή για να φάει σε κάποιο φημισμένο εστιατόριο. Όλοι στην εταιρεία της American Airlines γνώριζαν το όνομά του. Ακόμα και τα υψηλά στελέχη της.

Ο Steve Rothstein

https://www.news.com.au/travel/travel-updates/travel-stories/from-envied-to-destroyed-they-took-away-my-life/news-story/216ddb651ce7db5147dd972069713c86

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@news.com.au

Το 2004 μόνο πέταξε 18 φορές από το Σικάγο όπου έμενε προς τον Καναδά, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Ντένβερ κ.α. Μια φορά ενώ βρισκόταν στο Μαϊάμι, η επαγγελματική συνάντηση που είχε αναβλήθηκε για μια ημέρα. Τι πιο απλό λοιπόν. Αποφάσισε να πεταχτεί για λίγο μέχρι το Καράκας της Βενεζουέλας και να επιστρέψει.

Κάποιες φορές έκλεινε τις πτήσεις με ψεύτικο όνομα, όπως Bag Rothstein, γιατί δεν ήξερε ακόμα ποιος θα τον συνόδευε. Κάτι που μετά από χρόνια βόλεψε την εταιρεία ώστε να τον κατηγορήσει για απάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξυπνούσε το πρωί, προλάβαινε την πτήση για το Ντιτρόιτ, νοίκιαζε ένα αυτοκίνητο και πήγαινε στο Καναδά. Το βράδυ ήταν σπίτι για δείπνο. Όμως αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε.

Μετά από 21 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2008, προσπάθησε να κάνει check-in παρέα με έναν αστυνομικό που ήθελε να επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του. Την Βοσνία. Ο υπάλληλος της εταιρείας του πήρε το εισιτήριο και του έδωσε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως το ισόβιο εισιτήριο του είχε ακυρωθεί λόγω απάτης. Ο Rothstein επέστρεψε στο σπίτι και δεν σηκώθηκε από το κρεβάτι για ημέρες. Τα εισιτήρια που είχε αγοράσει συνολικά για 400.000 δολάρια, είχαν κοστίσει στην American Airlines συνολικά 21 εκατομμύρια δολάρια.

«Νιώθω προδομένος, μου πήραν το χόμπι μου και την ζωή μου, κατέστρεψαν την δημόσια εικόνα μου», φέρεται να είχε πει τότε. Έκανε μήνυση στην εταιρεία αλλά έχασε σε πρώτο βαθμό και άσκησε έφεση, προσπαθώντας να πάρει το αγαπημένο του εισιτήριο πίσω. Οι δυο πλευρές φαίνεται πως τα βρήκαν εξωδικαστικά το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jacques E. Vroom Jr.

https://www.dallasnews.com/news/2012/05/07/la-times-american-airlines-takes-on-holders-of-lifetime-passes-including-dallas-marketing-guru-jacques-vroom/

@dallasnews.com

Και η περίπτωση του δεν είναι μοναδική. Ο Jacques E. Vroom Jr., ένα στέλεχος εταιρείας marketing από το Ντάλας, κατάφερε να ταξιδέψει 38 εκατομμύρια μίλια σε 19 χρόνια(!), πετώντας για το Μιάνο μόνο και μόνο για να αγοράσει ανταλακτικά για την μοτοσικλέτα και δίνοντας το συνοδευτικό εισιτήριο σε οποιονδήποτε είχε ανάγκη, όπως ασθενείς με AIDS, ενώ όταν η κολλητλη της κόρης του σπούδαζε στο Λονδίνο όλες οι πτήσεις γίνονταν με το δικό του εισιτήριο. 

Ο Steve Rothstein λοιπόν και ο Jacques E. Vroom Jr., είναι οι δυο άνθρωποι που ευθύνονται για τον «θάνατο» της ιδέας του ισόβιου εισιτηρίου. Τι να πούμε; Η απληστία είναι θανάσιμο αμάρτημα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.