E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία τον Ιούλιο

Δραματική εκτίναξη των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/7/2020 | 09:32

Στοχευμένα και σε διάφορα επίπεδα επιχειρούν οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές να αναχαιτίσουν τον κορωνοιό, που (επανα)κυκλοφορεί κάτω από τη μύτη μας, όπως είχε πει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, στην έξαρση της πανδημίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για να δώσει το στίγμα του "αόρατου εχθρού".

Τα αυξημένα κρούσματα που δηλώνονται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τόσο τα εισαγόμενα, ως αποτέλεσμα της εξαρσης της πανδημίας κορωνοιού στις βαλκανικές χώρες, όσο και τα εγχώρια ως απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς των Ελλήνων αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, απόστασης και υγιεινής, οδηγούσαν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής νέων, αυστηρότερων μέτρων. Έτσι, χθες μπήκε "απαγορευτικό" στα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ίδια απόφαση συνηγορούσαν και τα άλλα τα "σκληρά" δεδομένα, όπως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, αλλά και των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς, των διασωληνωμένων και των νεκρών.

Χθες καταγράφηκαν 24 κρουσματα, από τους πιο "διαχείρισιμους αριθμούς στην ημερήσια καταγραφή του τρέχοντα μήνα, καθώς έχουν ανακοινωθεί και 60 κρουσματα ημερησίως. Συνολικά από την αρχή του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 422 κρούσματα κορωνοιού και από αυτα τα 236 ειναι εισαγόμενα. Υπενθυμίζεται οτι ο απολογισμός του Ιουνίου ηταν 299 κρουσματα.

Ωστόσο η εικόνα είναι πιο μελανή στα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές νέων ασθενών. Είναι ενδεικτικό οτι στις 30 Ιουνίου νοσηλεύονταν με λοίμωξη Covid-19 συνολικά 41 ασθενείς στα νοσοκομεια της χώρας. Χθες, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν σε 83, δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση 100% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρότερη -ευτυχώς- αύξηση μαρτυρούν τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι από 9 που ήταν το τέλος Ιουνίου ανέρχονται πλέον σε 14. Σε ό,τι αφορά τα θύματα του κορωνοιού, έχει καταγραφεί ένας θάνατος τον Ιούλιο, ανεβάζοντας τα θύματα συνολικά σε 193.

Πού στοχεύει το τριπλό πλέγμα μέτρων

Η εισήγηση για νέα μέτρα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων - κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια- η οποία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση αποτύπωσε την αγωνία αλλά και τα καλά αντανακλαστικά των αρμοδίων για την εύρεση της ισορροπίας στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, με το νέο τριπλό πλέγμα μέτρων που τίθεται σε εφαρμογή απαγορεύονται τα πανηγύρια και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι το τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού, χωρίς την τήρηση κανενός υγειονομικού μέτρου, σε πανηγύρια και παρεμφερείς εκδηλώσεις, λαϊκά γλέντια, κλπ αθλητικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων ανά την επικράτεια, δεν είχαν τέλος τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ο άκρατος, χωρίς κανέναν κανόνα, συγχρωτισμός νομιμοποιούνταν και από βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτές κοκ, δίνοντας το πλέον στρεβλό μήνυμα στους πολίτες - που από τη πλευρά τους φαίνεται ότι αναζητού(σα)ν άλλοθι και για τη δική τους χαλαρή συμπεριφορά. Με δεδομένο ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοιού, και να συμβάλλουν έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού και μάλιστα κυκλοφορία στα... τυφλά όπως συμβαίνει στην υπερμετάδοση, οι αρμόδιοι τις απαγορεύουν μέχρι τέλος Ιουλίου.

Εκτός από την απαγόρευση πανηγυριών, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο εσωτερικό της χώρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήδη από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, 12 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την ανάσχεση των εισαγόμενων κρουσμάτων, τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα όσοι εισέρχονται από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα το μέτρο της επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Εκτός από τον Προμαχώνα, ενισχύονται οι έλεγχοι και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

«Ανοίγουν» τα σύνορα για τη Σουηδία – Απευθείας πτήσεις από τις 22 Ιουλίου

Ανοίγουν τα ελληνικά σύνορα για τουρίστες και από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία.

Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουλίου θα επαναληφθούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.