E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Αναστάτωση για τα 9 «ορφανά» κρούσματα στην Κοζάνη

Συναγερμός και για την 15χρονη που βρέθηκε θετική σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Κορωνοϊός: Αναστάτωση για τα 9 «ορφανά» κρούσματα στην Κοζάνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/7/2020 | 17:27

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για εννέα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη.

«Δυστυχώς δεν συνδέονται με άλλα κρούσματα και χαρακτηρίζονται ως "ορφανά"», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τοπαλίδης. Τα 9 κρούσματα «είχαν συμπτώματα και πήγαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και μετά πήγαν στο νοσοκομείο αναφοράς στο Μποδοσάκειο με ορισμένους να νοσηλεύονται και άλλους να έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό», δήλωσε μιλώντας στο Θέμα 104,6 και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να δούμε και την πηγή εισόδου και την διασπορά κορωνοϊού» συμπλήρωσε ο κ. Τοπαλίδης τονίζοντας ότι «η περιοχή μας έζησε ένα δίμηνο χωρίς κρούσμα. Από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα μετράμε 36 κρούσματα, τα 25 είναι κάτοικοι στην ΠΕ Καστοριάς και 10 της ΠΕ Κοζάνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως εξήγησε, «σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα περιστατικά έχουν ήπια συμπτωματολογία», τονίζοντας ότι «υπάρχει ανησυχία, είμαστε σε συνεχή ενημέρωση και με το υπ. Υγείας ώστε να δούμε αν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, όλα τα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπτωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορωνοϊός: Ανήλικη σε κατασκήνωση θετική στον ιό

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί και το κρούσμα κορωνοϊού σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το thestival, ανήλικη βρέθηκε θετική στον ιό, λίγες μέρες μετά την άφιξή της σε κατασκήνωση της περιοχής. Η μικρή έφτασε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες μετά ανέβασε δέκατα. Οι υπεύθυνοι την θεώρησαν ύποπτο περιστατικό και με βάση τα πρωτόκολλα τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεφτε και έτσι κλήθηκαν οι γονείς. Οι αρμόδιοι της κατασκήνωσης ζήτησαν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να επιστρέψει η ανήλικη στην κατασκήνωση.

Η μικρή διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. Αμεσα η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Σήμερα

Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σήμερα

Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Σήμερα

Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Σήμερα

Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Σήμερα

Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ

Αγκυρα: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Σήμερα

Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δικαίωση στον Αρειο Πάγο για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη: Οι τόκοι να υπολογίζονται στη μηνιαία δόση

Σήμερα

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Όλα τα αθλήματα που θα δούμε φέτος

Σήμερα

Στα φετινά αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων εντάσσεται ένα καινούργιο - Αρχίζουν αύριο με την τελετή έναρξης

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Οι 7 περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Σήμερα

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Τον απέλυσαν επειδή δεν δούλευε – το αποτέλεσμα; Αποζημίωση 40.000 ευρώ

Σήμερα

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Ισπανία, όπου δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση εργαζομένου για προσωπική χρήση διαδικτύου ήταν δυσανάλογη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.