E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

534 ευρώ: Οι ημερομηνίες πληρωμών του Ιουνίου ‑ Πώς να κάνετε τις αιτήσεις

Όλο το νέο χρονοδιάγραμμα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας

534 ευρώ: Οι ημερομηνίες πληρωμών του Ιουνίου ‑ Πώς να κάνετε τις αιτήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/7/2020 | 09:38

Την Πέμπτη στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» νέο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνίες υπεύθυνων δηλώσεων και πληρωμών για τους εργαζόμενους σε αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, από τους εργαζόμενους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου. Στα τέλη Ιουλίου την σκυτάλη της εξόφλησης θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Ειδικότερα, από 7 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται προηγούμενη δήλωση εργοδότη – στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από τους εποχικούς εργαζόμενους που:

  • δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου
  • δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει

Οι ημερομηνίες των πληρωμών που ανακοινώθηκαν και επίσημα πλέον από το υπουργείο Εργασίας είναι : 16/7, 23/7, 30/7 & 6/8. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλο το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του Ιουλίου

Σημειώνεται ότι για τις πληρωμές θα ληφθεί υπόψη και η ροή των δηλώσεων. οι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων. Το σχέδιο είναι οι υποβληθείσες αιτήσεις να συγκεντρώνονται ανά τακτά διαστήματα και να εξοφλούνται σταδιακά. Δεδομένου ότι οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, όσοι υποβάλλουν τις πρώτες ημέρες και μετά τις 7 Ιουλίου την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, προφανώς αυτοί θα είναι που θα πληρωθούν και πρώτοι.

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή όμως, καθώς σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός του Ιουνίου και εφόσον η σύμβασή τους έχει τεθεί σε αναστολή, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν, πέραν της μονομερούς δήλωσης, και δεύτερη δήλωση σε συνέχεια της δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη τους εντός των προθεσμιών που καθορίζονται για τις δηλώσεις αναστολών μηνός Ιουνίου.

Αν η μονομερής δήλωση του εργαζόμενου αφορά όλο το μήνα Ιούνιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών και με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση που τεθεί η σύμβαση εργασίας του σε αναστολή από τον εργοδότη μετά την επαναπρόσληψή του, καταβάλλεται αποζημίωση υπολογιζόμενη κατ΄ αναλογία και για τις ημέρες της αναστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα:

Έστω εποχικός εργαζόμενος σε ξενοδοχείο που επαναπροσλήφθηκε 15 Ιουνίου και τέθηκε απευθείας από τον εργοδότη του σε αναστολή. Υποβάλλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr δυο υπεύθυνες δηλώσεις :

  • μια μονομερή υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 1/6 – 14/6
  • μια υπεύθυνη δήλωση για την περίοδο 15/6 – 30/6. Προσοχή, για την υποβολή αυτής της δήλωσης απαιτείται απαραιτήτως προηγούμενη υποβολή δήλωσης αναστολής από τον εργοδότη και σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου του συστήματος «Εργάνη».

Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις

Την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου ξεκινούν και οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών από όλους τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου :

  • επισιτισμός
  • τουρισμός
  • μεταφορές
  • πολιτισμός
  • αθλητισμός
  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων
  • επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης ΔΗΛΩΣΗΣ μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης παραπέμπεται για το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης 27-28 Ιουλίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.