E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 μυστικά του κτιρίου του Λευκού Οίκου

Ένα κτίριο με πολλή ασφάλεια και επιτήρηση

10 μυστικά του κτιρίου του Λευκού Οίκου
@politico.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Πρόσφατα μάθαμε πως εν μέσω των διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ, φυγαδεύτηκε από τις μυστικές υπηρεσίες σε ένα καταφύγιο για να προστατευτεί. Το κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1792 και από το 1800, ο πρόεδρος John Adams ήταν ο πρώτος που έμεινε εκεί. Από τότε είναι η οικία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια έχει ανακαινιστεί. Ωστόσο υπάρχουν πολλά «μυστικά» στο κτίριο, για λόγους ασφαλείας κυρίως αλλά και λειτουργικότητας. Το παρακάτω βίντεο από το κανάλι του Brilliant News δημοσιεύθηκε το 2018 και μας αναφέρει 10 από τα μυστικά του ιστορικού κτιρίου.

Μυστικά τούνελ

Κάτω από την επιφάνεια της γης υπάρχει ολόκληρο δίκτυο από τούνελ, περάσματα και δωμάτια, τα οποία βρίσκονται δυο επίπεδα πιο κάτω. Ανάμεσα τους λέγεται πως βρίσκονται ένα γήπεδο bowling, ένα οδοντιατρείο, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως τα τούνελ ενώνουν τον Λευκό Οίκο με άλλα σημαντικά κτίρια της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυστικοί συναγερμοί

Η ασφάλεια του προέδρου δεν επιτρέπεται να βρίσκεται μέσα στο οβάλ γραφείο, σε περίπτωση που κάτι πάει πολύ στραβά. Βρίσκεται όμως ακριβώς έξω από το γραφείο, μέσα στο οποίο υπάρχουν μυστικοί συναγερμοί που ο πρόεδρος μπορεί να σημάνει ώστε η ασφάλεια να τρέξει μέσα.

Ο έλεγχος του νερού και του αέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί κάποιος δυσαρεστημένος ψηφοφόρος ή κάποιος εχθρός του κράτους να δοκιμάσει να δηλητηριάσει νερό ή αέρα με στόχο να σκοτώσει τον πρόεδρο. Γι’ αυτό το νερό που έρχεται στον λευκό Οίκο περνάει από ειδικά φίλτρα και συνεχώς ελέγχεται για οποιαδήποτε τοξική ουσία. Και ο αέρας έχει υψηλότερη πίεση στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου απ’ ότι έξω από αυτό, αποσοβώντας πιθανές χημικές ή βιολογικές επιθέσεις.

Υπέρυθροι αισθητήρες

Η ασφάλεια στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Οι μέρες που κάποιος μπορούσε να περιπλανηθεί μέχρι την μπροστινή πόρτα αποτελούν παρελθόν, με την ασφάλεια του κτιρίου να έχει περιφράξει επιμελώς το μέρος. Υπάρχουν περιοχές που απαγορεύεται να πλησιάσεις, όπου βρίσκονται φύλακες με σκύλους αλλά και υπέρυθροι αισθητήρες που σημαίνουν αμέσως συναγερμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυστική καταπακτή

Για πολλά χρόνια πολλοί πίστευαν πως υπάρχει μια μυστική καταπακτή ακριβώς κάτω από το γραφείο του προέδρου. Αυτό μάλλον προέρχεται από τότε που ήταν πρόεδρος ο John Kennedy όταν και προστέθηκε μια πλάκα που άνοιγε. Υπάρχει όμως και μια μεγάλη συζήτηση για μια μυστική πόρτα μέσα στο οβάλ γραφείο η οποία οδηγεί σε μια κρυφή σκάλα και τα υπόγεια τούνελ.

Η επιτήρηση της στέγης

Ο Λευκός Οίκος είναι γεμάτος με πράκτορες και περιστασιακές κάμερες, ωστόσο οι στέγες είναι γεμάτες με κεραίες και άλλα όργανα παρακολούθησης, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από το κτίριο αλλά και την καταπολέμηση των drones.

Τούνελ που βγάζει σε πισίνα

Ο Λευκός Οίκος διαθέτει μια υπαίθρια πισίνα, ώστε η πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ να δροσίζεται τους θερινούς μήνες. Αλλά επειδή οποιοσδήποτε paparazzi θα μπορούσε να τραβήξει μια φωτογραφία του προέδρου με μαγιό, η πισίνα είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ενός τούνελ.

Μαξιλάρια πίεσης

Το Οβάλ γραφείο εκτός από τους συναγερμούς, έχει και μαξιλάρια πίεσης στο πάτωμα, οπότε παρόλο που ασφάλεια είναι έξω από το δωμάτιο, να ξέρει που ακριβώς μέσα στο δωμάτιο βρίσκεται ο πρόεδρος ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που χρειαστεί να εφορμήσει μέσα.

Κελάρι κρασιών

Το μέγεθος του κλαριού κρασιών της πρώτης οικογένειας του Λευκού Οίκου κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό, αλλά κρίνοντας από το υπόγειο γήπεδο bowling, θα είναι σίγουρα προεδρικών διαστάσεων. Μια πηγή βέβαια αναφέρει πως το κελάρι έχει το μέγεθος μιας απλής ντουλάπας.

Κανένα μυστικό

Το να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ μάλλον είναι η πιο επικίνδυνη δουλειά στην χώρα και το σπίτι του χρειάζεται μεγάλη επιτήρηση. Δεκάδες πράκτορες γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν και που βρίσκονται τα μέλη της πρώτης οικογένειας ανά πάσα στιγμή. Αυτό γίνεται αμήχανο όταν ο πρόερδος (με κωδικό όνομα Renegade) και η Πρώτη Κυρία (με κωδικό όνομα Renaissance) θέλουν να βρεθούν… μόνοι τους. Υπάρχει όμως και γι΄αυτό κώδικό όνομα. «Ο Renegade και η Renaissance συζητούν το Βοσνιακό Πρόβλημα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.