E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
BODY+MIND
Παγκόσμια Ημέρα διατροφής: Πως να προσέξεις σωστά τον οργανισμό σου

Αυτές οι τροφές χαρίζουν μακροζωία στους άντρες

Τα οφέλη τους θεωρούνται απίστευτα για το αρσενικό φύλο

Αυτές οι τροφές χαρίζουν μακροζωία στους άντρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Αν είσαι άντρας και θέλεις να ζήσεις μέχρι τα 100, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που εκτός από την άσκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια καλή διατροφή.

Εκτός από τις πρωτεΐνες που είναι βασικές για δυνατούς και υγιείς μυς, εξίσου σημανατικά είναι και τα λαχανικά και φρούτα, για τις βιταμίνες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδανικές ποσότητες για καθημερινή κατανάλωση λαχανικών είναι τα 2/5 φλιτζάνια, φρούτων τα 2 φλιτζάνια, αλλά και 30-40 γραμμάρια φυτικών ινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω ακολουθούν οι 5 υγιεινές τροφές που συμβάλλουν στη μακροζωία των ανδρών και είναι καλό να γνωρίζετε το γιατί και το πως:

Μύρτιλα: Φρέσκα ή κατεψυγμένα, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην επιδιόρθωση του DNA, μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου. Εκτός από τις αντικαρκινικές ιδιότητές τους, συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας σκέψης. Ένα φλιτζάνι μούρα ισοδυναμεί με τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.

Σολομός: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, την κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες. Ο σολομός και τα ψάρια γενικά, είναι πλούσια και σε άπαχη πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την αύξηση της μυικής μάζας. Η κατανάλωση ψαριών δύο φορές την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σίδηρο, μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη πρωτεϊνών από λιγότερο υγιεινές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα παράγωγα κρέατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπανάκι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Σε σύγκριση με τα άλλα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι έχει πιο ήπια γεύση, γεγονός που το καθιστά πιο ελκυστικό για όσους αποφεύγουν τις πικρές ή έντονες γεύσεις. Είναι πλούσιο σε καροτενοειδή όπως βήτα-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι αυτές οι φυτικές ενώσεις μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη καρκίνου. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βοηθούν επίσης στην προστασία της όρασης από το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό, το tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Μελέτη σε ηλικιωμένους έδειξε ότι μία μερίδα σπανάκι καθημερινά επιβραδύνει τη νοητική εξασθένιση και όσοι το τηρούσαν είχαν γνωστικές ικανότητες ανάλογες με όσους ήταν 11 χρόνια νεότεροι.

Ξηροί καρποί: Η προσθήκη ξηρών καρπών στη διατροφή των ανδρών αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις τους. Ισπανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έτρωγαν ξηρούς καρπούς είχαν περισσότερη όρεξη για σeξ, καλύτερους οργασμούς και καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι τα καλά λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Ενταμάμε: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες. Πρόσφατη μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι τα προϊόντα σόγιας όπως το ενταμάμε (άγουρα φασόλια σόγιας, τα οποία βράζονται ή μαγειρεύονται στον ατμό και σερβίρονται με λίγο θαλασσινό αλάτι), συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη. Ένα φλιτζάνι ενταμάμε δίνει 11 γραμμάρια πρωτεϊνών, 5 γραμμάρια φυτικών ινών και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, φολικού οξέος, σιδήρου και καλίου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Food Πριν 1 ώρα

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Food Πριν 1 ώρα

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Η πόλη που θα ερωτευτείς αν είσαι λάτρης της τέχνης

Food Πριν 1 ώρα

Αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Food Πριν 1 ώρα

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Βρίσκεται η απιστία στα γονίδια; Τι λένε οι μελέτες

Food Πριν 1 ώρα

Τι έδειξαν οι έρευνες σε δίδυμους

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Food Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Food Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Food Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.