E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ινδία: Η χειρότερη εισβολή ακρίδων εδώ και 30 χρόνια

Οι αρχές επιστρατεύουν drones, τρακτέρ και πυροσβεστικά οχήματα

Ινδία: Η χειρότερη εισβολή ακρίδων εδώ και 30 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/6/2020 | 20:49

Ανοιχτά μέτωπα με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την χειρότερη εισβολή ακρίδων τα τελευταία 30 χρόνια έχει η Ινδία.   

Οι ακρίδες απειλούν να καταστρέψουν ζωτικές καλλιέργειες και βλάστηση. Κύματα από ακρίδες, που έφταναν ακόμα και τα 7 χιλιόμετρα διέσχισαν στη δυτική πολιτεία Ρατζαστάν της Ινδίας από το γειτονικό Πακιστάν στις αρχές Μαΐου και έκτοτε ολόκληρα σμήνη προωθήθηκαν σε πέντε διαφορετικές πολιτείες αναζητώντας τροφή.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη ακρίδα της ερήμου είναι η πιο καταστροφική από όλα τα είδη ακρίδων λόγω της ταχύτητάς της και της ικανότητάς της να πολλαπλασιάζεται γρήγορα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.   Μπορούν να πετούν έως 150 χιλιόμετρα την ημέρα και να τρώνε όσο και το δικό τους σωματικό βάρος, ίσο με 2 γραμμάρια, φρέσκιας βλάστησης.   

Ένα σμήνος μπορεί να καλύπτει από ένα έως μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, με κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο να μετρά έως και 80 εκατομμύρια ενήλικες ακρίδες.   

Ο Οργανισμός Φαρμάκων είπε ότι πολλές από τις κινήσεις της ακρίδας προκλήθηκαν από τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους μετά τον κυκλώνα Amphan στον κόλπο της Βεγγάλης, ο οποίος έπληξε την Ινδία και το Μπαγκλαντές στις 20 Μαΐου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 90 άτομα και προκαλώντας περισσότερα από 13,2 δισ. δολάρια ζημιές.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Ρατζαστάν, το σμήνος μπήκε την Πέμπτη σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο Ουτάρ Πραντές, που συνορεύει με την πρωτεύουσα του Νέου Δελχί, στα βόρεια, το Μαντά Πραντές στην κεντρική Ινδία και το Μαχαράστρα και το Γκουτζαράτ στα δυτικά.   

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί και άλλες περιοχές της Ινδίας. Η Τζαρκχάντ στα ανατολικά της χώρας, εξέδωσε προειδοποίηση σε όλη την πολιτεία για τους αγρότες την Κυριακή προκειμένου να προετοιμαστούν για τα σμήνη των ακρίδων, σύμφωνα με τον P K Sannigrahi, ανώτερο επιστήμονα στο Δίκτυο Krishi Vigyan Kendra.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φωτίζοντας με μία δάδα, χτυπώντας πλάκες και κουτιά και παίζοντας ντραμς (οι κάτοικοι) μπορούν επίσης να διώξουν τις ακρίδες. Αυτά τα έντομα δεν μπορούν να αντέξουν δυνατούς θορύβους», ανέφερε η συμβουλή που δόθηκε στους αγρότες.   Η κυβέρνηση του Νέου Δελχί εξέδωσε επίσης ανάλογες συστάσεις για να προετοιμαστούν οι αγρότες στην περίπτωση που τα σμήνη στραφούν προς την πρωτεύουσα.   

Έλεγχος του σμήνους   

Οι καταστροφικές συνθήκες που δημιουργούν οι ακρίδες έχουν κινητοποιήσει τις αρχές ελέγχου, οι οποίες μεταξύ άλλων επιστρατεύουν drones, τρακτέρ και πυροσβεστικά οχήματα.   Στο Ρατζαστάν, την πρώτη περιοχή στην Ινδία που επλήγη από τις ακρίδες, πραγματοποιούνται καθημερινές επιχειρήσεις ελέγχου από τις 22 Μαΐου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές χρησιμοποιούν 100 ψεκαστήρες με τρακτέρ και 20 πυροσβεστήρες σε 11 περιοχές για να ψεκάζουν νερό και φυτοφάρμακα. Τα αεροσκάφη που παρέχονται από την κεντρική κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τον ψεκασμό φυτοφαρμάκων σε δύο περιοχές στο Ρατζαστάν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Περίπου το 70% των ακρίδων εκεί είχαν καταστραφεί.   

Παρά τις διαδικασίες περιορισμού, οι προσβολές από ακρίδες θα μπορούσαν να συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα.   

«Αρκετά διαδοχικά κύματα εισβολών αναμένονται μέχρι τον Ιούλιο στο Ρατζαστάν με ανατολικά κύματα σε όλη τη βόρεια Ινδία ως το Μπιχάρ και την Ορίσα και στη συνέχεια δυτικά, και μετά επιστροφή στο Ρατζαστάν με τους μεταβαλλόμενους ανέμους που σχετίζονται με τον μουσώνα» λένε οι ειδικοί.       

Περίοδος αναπαραγωγής   

Οι ακρίδες έφτασαν στην Ινδία από τις περιοχές αναπαραγωγής τους στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Om Prakash, έναν αξιωματικό φυτοπροστασίας που εδρεύει στο Ρατζαστάν για τον Οργανισμό προειδοποίησης των ακρίδων. Ενώ οι εισβολές από ακρίδες μπορεί να είναι καταστροφικές για τις κοινότητες επειδή αποτελούν απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, η Ινδία φαίνεται μέχρι στιγμής να γλιτώνει τα χειρότερα, καθώς οι αγρότες δεν έχουν αρχίσει ακόμη να σπέρνουν τις καλλιέργειες της νέας σεζόν.   

«Οι ακρίδες κάθονταν σε άγονη γη. Οι χειμερινές καλλιέργειες έχουν σταματήσει και δεν έχει βρέξει ακόμη, άρα και οι καλλιέργειες της νέας σοδειάς δεν έχουν ακόμα σπαρθεί. Αυτή τη φορά, δεν υπήρχε «μεγάλη απώλεια», λένε οι ειδικοί.   

Νωρίτερα φέτος, το Κέρας της Αφρικής επλήγη από τη χειρότερη εισβολή στις ακρίδες της ερήμου τα τελευταία 25 χρόνια, καταστρέφοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων και βοσκοτόπων στην περιοχή. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.