E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σειρές και ταινίες που πρέπει να δεις για να κατανοήσεις καλύτερα τη μαύρη κοινότητα

Σειρές και ταινίες που θυμίζουν την ιστορία και καταδεικνύουν τις διακρίσεις κατά των μαύρων

Σειρές και ταινίες που πρέπει να δεις για να κατανοήσεις καλύτερα τη μαύρη κοινότητα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Στη σημερινή εποχή του κινήματος «Black Lives Matter» αλλά και των πολλών φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας μερικές ταινίες και σειρές για να θυμηθείς γιατί ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

When they See Us

Μια σειρά για μια από τις πιο ντροπιαστικές υποθέσεις στις ΗΠΑ. H 28χρονη Τρίσα Μέιλι καθώς έκανε τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ δέχτηκε επίθεση και βρέθηκε βιασμένη και χτυπημένη βάναυσα σε σημείο του πάρκου. Πέντε έφηβοι, τέσσερις αφροαμερικανοί και ένα νεαρό αγόρι λατινικής καταγωγής, καταδικάστηκαν για το περιστατικό αφού πρώτα τους εκμαίευσαν με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας πλαστές ομολογίες. Η λευκή Αμερική του νόμου και της τάξης επέβαλε τους δικούς της κανόνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Roots

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Alex Haley 'Roots: The Saga Of An American Family' και αποτελεί remake της σειράς Roots του 1977 που έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στην Αμερική και κρατάει και το ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε μια χρονιά στα βραβεία Emmy με 37 υποψηφιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Green Book

Το 1962 ο Τόνι Βαλελόνγκα μένει άνεργος αφού το νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται κλείνει για ανακαίνιση. Μπαίνει στην διαδικασία να ψάξει για δουλειά και η καλύτερη προσφορά έρχεται από τον Αφροαμερικανό βιρτουόζο της τζαζ Ντον Σίρλεϊ, ο οποίος ζητάει από τον Τόνι να τον συνοδεύσει, εκτελώντας χρέη σοφέρ και σωματοφύλακα στην περιοδεία που πρόκειται να κάνει στον αμερικανικό νότο. Παρά το γεγονός ότι ο Τόνι δε συμπαθεί ιδιαίτερα τους μαύρους κι ούτε θέλει να εργάζεται για εκείνους, δέχεται τη δουλειά. Η ταινία έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην απονομή του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

BLACKkKLANSMAN

Με μια πολιτική κωμωδία τοποθετημένη στα '70s, ο κορυφαίος Spike Lee επιτίθεται στον αμερικανικό ρατσισμό κάθε εποχής, απροκάλυπτα, έξω απ' τα δόντια και με το δικό του μοναδικό τρόπο.

The Help

H ιστορία αυτή μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής λευκής κοπέλας, της Ευγενίας Φέλαν και τη σχέση της με δύο μαύρες υπηρέτριες στη δεκαετία του '60, γεγονός που αναστατώνει τη συντηρητική κοινότητα της πόλης της.

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας 

Ένας Αμερικανός νεοναζί, που μόλις αποφυλακίστηκε για το φόνο δύο μαύρων, προσπαθεί να πείσει το μικρότερο αδελφό του, ο οποίος τον έχει ως ίνδαλμα, για το αδιέξοδο της ρατσιστικής φιλοσοφίας του μίσους. Κλασική.

Do the Right Thing

Ενα εικοσιτετράωρο σε μια νέγρικη συνοικία του Μπρούκλιν, όπου εδώ και χρόνια λειτουργεί μια πιτσαρία λευκών χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Ομως εκείνη τη μέρα τα πράγματα θα πάρουν μια διαφορετική τροπή. Mια ταινία που έκλεισε τα 30 της χρόνια και είναι δυστυχώς τόσο επίκαιρη. Τόσο επίκαιρη που ο ίδιος ο Spike Lee που τη σκηνοθέτησε, είναι έξαλλος όπως είπε σε συνέντευξή του το 2019 - που ακόμη και τώρα οι άνθρωποι κρίνονται από το δέρμα τους και η ρατσιστική, ταξική ένταση είναι πάντα δίπλα μας. 

12 χρόνια σκλάβος

Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ, ένας ελεύθερος μαύρος άντρας, μετά από μια νύχτα εξόδου με δυο γνωστους του, ξυπνά αλυσοδεμένος στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο. Ο Νόρθαπ θα περάσει 12 χρόνια ως σκλάβος πριν την απελευθέρωσή του.  Η συγκλονιστική αυτή ταινία απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου. 

To πράσινο μίλι

"Κουράστηκα, αφεντικό. Κυρίως με κούρασε η κακία ανάμεσα στους ανθρώπους. Βαρέθηκα τον πόνο που νιώθω και ακούω κάθε μέρα. Είναι σαν κομμάτια γυαλί στο μυαλό μου όλη την ώρα. Καταλαβαίνεις;". Η ταινία διηγείται τη ζωή του Πωλ Έτζκομπ ως δεσμοφύλακα της πτέρυγας των θανατοποινίτων κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929 στις Ηνωμένες Πολιτείες και των υπερφυσικών γεγονότων στα οποία υπήρξε μάρτυρας. Η ταινία είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 28
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.