E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσκόπηση: «Όχι» στις εκλογές αλλά… 21,8% μπροστά η ΝΔ

Οι 8 στους 10 δεν θέλουν εκλογές.

Δημοσκόπηση: «Όχι» στις εκλογές αλλά… 21,8% μπροστά η ΝΔ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/5/2020 | 17:50

Μια δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία έγινε από τις 22 έως τις 27 Μαΐου, αποτυπώνει ανάγλυφα το τρέχον πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει, στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό 42% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Άκυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 54,1% θετικές γνώμες έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 68,7%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 36%. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 24,1%, ο Κυριακός Βελόπουλος με 17,9% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 15,4%.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός με 58,5% θετικές γνώμες και ακολουθούν και ακολουθούν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 53,5%, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 53,1% και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 50%.

Το 80,8% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θέλει εκλογές (το 71,8% απαντά «όχι» και το 9% «μάλλον όχι»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δημοσκόπηση υπάρχει και το ερώτημα «Πιστεύετε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, θα χειριζόταν τα θέματα της οικονομίας», με το 48% των ερωτηθέντων να απαντούν «χειρότερα», το 18% «καλύτερα», το 24,2% «το ίδιο» και το 9,8% «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ».

Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ερώτηση αν τα όσα ανακοίνωσε στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησαν αισιοδοξία ή ανησυχία, το 47,3% απάντησε «αισιοδοξία» και το 40,4% «ανησυχία».

Όσο για το αν τα μέτρα αυτά στηρίζουν και προστατεύουν τις θέσεις απασχόλησης και τα εισοδήματα των εργαζομένων, το 52,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» και το 43% «όχι» και «μάλλον όχι».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Σήμερα

Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Σήμερα

Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Σήμερα

Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Σήμερα

Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Σήμερα

Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν

Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ ‑ Ο Δήμος που το χορηγεί

Σήμερα

Η «απάντηση» του δήμου Θέρμου στην υπογεννητικότητα - Αναλυτικά τα ποσά ανά παιδί

Ο Ρουβίκωνας παράδεχεται ότι τα έσπασε σε λάθος εταιρεία: «Θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές»

Σήμερα

Απάντηση του Ρουβίκωνα για την πρωινή λάθος επιδρομή σε εταιρία νομίζοντας πως είναι τα γραφεία της «Βιολάντα» - «Εμείς τις ευθύνες μας τις αναλαμβάνουμε»

Η Μόσχα πιέζει τον Τραμπ: Θέλει το κομμάτι του Ντονέτσκ που έχουν ακόμα οι Ουκρανοί για να τελειώσει τον πόλεμο

Σήμερα

Οι προτάσεις που έχουν ρίξει στο τραπέζι ΗΠΑ και Ουκρανία δεν «ψήνουν» τη Μόσχα

Τι σημαίνει για τη Γάζα και την εκεχειρία με το Ισραήλ το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα μετά από δυο χρόνια

Σήμερα

Το πέρασμα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου είχε μείνει σχεδόν κλειστό από τον Μάιο του 2024

Αίγινα: Ακατάλληλο για όλες τις χρήσεις το νερό στο νησί

Σήμερα

Τι έδειξαν οι αναλύσεις, πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.