E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Αργεντίνος που κανείς φίλαθλος της ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεχάσει

Κλείνει σήμερα τα 35 του χρόνια

Ο Αργεντίνος που κανείς φίλαθλος της ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεχάσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Σήμερα, ο Ιγκνάσιο Σκόκο κλείνει τα 35. ΟΙ περισσότεροι τον γνωρίζουμε με το παρατσούκλι του «Νάτσο». Πλέον ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ. Και με εξαίρεση την τελευταία σεζόν, από το 2017 ήταν βασικός και αναντικατάστατος και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ρίβερ να κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες το 2018.

Από την Ελλάδα πέρασε μόλις για μια τριετία, όταν και φόρεσε τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Από τότε που έφυγε το 2011, το όνομά του ακούστηκε ουκ ολίγες φορές για επιστροφή. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί η επιστροφή του θα σκόρπιζε ενθουσιασμό στον κόσμο της ΑΕΚ, με τους οπαδούς της «Ένωσης» να μην μπορούν να τον ξεχάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Νιούελς Όλντ Μπόις της πατρίδας του και το 2006, αποφάσισε να φύγει για το Μεξικό όπου έμεινε για 2 χρόνια. Το 2008 ήρθε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, σε ηλικία 23 ετών, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Μέσα σε τρία χρόνια αγωνίστηκε 120 φορές πετυχαίνοντας συνολικά 33 γκολ και μοιράζοντας 29 ασίστ. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, της Μπόκα Τζούνιορς αλλά και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Σκόκο δεν είχε μόνο εντυπωσιακά στατιστικά. Αυτό που τον έκανε ακόμα πιο αγαπητό στους οπαδούς της ΑΕΚ, ήταν οι εμφανίσεις του στα ντέρμπι. Όταν η μπάλα έκαιγε. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα δυο του γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, που έδωσαν την νίκη στην «Ένωση» με σκορ 1-2.

Αλλά ήταν και ο τρόπος που σκόραρε. Σημείωσε ουκ ολίγα γκολ από μακρινή απόσταση, αυτά τα γκολ που συνήθως σε κάνουν να φωνάξεις πιο δυνατά. Και έτσι το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και μπήκε για πάντα στην καρδιά τους. Τον Νοέμβριο του 2010, η ΑΕΚ αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο για τρία χρόνια έναντι συνολικά 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σκόκο υπέγραψε. Η ρήτρα του για ομάδες του εξωτερικού ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος όμως της σεζόν 2010-2011, η ΑΕΚ δεν μπορούσε πια να πληρώσει το συμβόλαιο του και δεχόταν προσφορές ακόμα και κάτω από το ποσό της ρήτρας. Η Αλ-Αϊν έδωσε 2,8 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε τον Ιγκνάσιο Σκόκο με ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Άντεξε μόλις έναν χρόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πήγε δανεικός στην Νιούελς, όπου σε έναν χρόνο πέτυχε 24 γκολ. Η Ιντερνασιονάλ της Βραζιλίας, έβγαλε από τα ταμεία της πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ωστόσο η θητεία του εκεί δεν ήταν πολύ επιτυχημένη. Ακολούθησε η Σάντερλαντ στην Αγγλία και έξι μήνες μετά είχε έρθει η ώρα για την τρίτη του θητεία στην Νιούελς, με κανονική μεταγραφή αυτή τη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Νιούελς βρήκε ξανά τον εαυτό του. Μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, ήρθε η πρώτη πρόταση της ΑΕΚ. Ο Σκόκο την σκέφτηκε και παρόλο που ήταν καλύτερη από το τότε συμβόλαιο του με τον αργεντίνικο σύλλογο, αποφάσισε να μείνει στην Νιούελς. Η τρίτη του σεζόν ήταν και η καλύτερη. Όμως μετά το τέλος της, η Νιούελς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο κυνήγι της υπογραφής του. Ο Σκόκο δεν ήταν αρνητικός, αλλά όταν μια ομάδα σαν την Ρίβερ Πλέιτ σου προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο, είναι δύσκολο να πεις όχι στα 32 σου.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Κέρδισε τέσσερις τίτλους με την Ρίβερ, με το Κόπα Λιμπερταδόρες απέναντι στην μισητή Μπόκα να είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, μαζί με την μοναδική συμμετοχή του στην Εθνική Αργεντινής. Μπορεί κάποιοι φίλοι της ΑΕΚ να του κρατούν κακία που δεν επέστρεψε, αλλά οι περισσότεροι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον «Νάτσο» Σκόκο. Τον παίκτη που έκανε την διαφορά και οδήγησε την ΑΕΚ στον τελευταίο της τίτλο πριν την περιπέτεια της Γ΄ και Β’ Εθνικής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 9 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 9 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 9 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.