E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς

Αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως ετοιμάζει σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή

Φρούριο ξανά ο Έβρος: Έκτακτη ενίσχυση στα σύνορα με 405 αστυνομικούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2020 | 21:23

Με περισσότερους από 400 αστυνομικούς ενισχύει τα σύνορα στον Έβρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Τουρκία ενδεχομένως να ψάξει «εκδίκηση» με ένα νέο σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε στην έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 405 αστυνομικοί θα μετακινηθούν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς...».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πληροφόρησης, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Τρίτης. Προφανώς υπήρξε και σχετική πληροφόρηση από την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της γειτονικής χώρας. Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως να αναγκάζεται σε οπισθοχώρηση καθώς δεν περίμενε την ελληνική αντίδραση και αποτροπή.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα περισσότερες δυνάμεις από την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα αποτελέσουν «ασπίδα» στα τουρκικά σχέδια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

Σήμερα

Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

Σήμερα

«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Σήμερα

Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

Σήμερα

Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Σήμερα

Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.