E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο ποδηλάτης που ήταν τόσο κυρίαρχος ώστε πληρώθηκε για να μην τρέξει σε αγώνα

Ο θρύλος του Alfredo Binda στο «Giro d’ Italia»

Ο ποδηλάτης που ήταν τόσο κυρίαρχος ώστε πληρώθηκε για να μην τρέξει σε αγώνα
@cycling-passion.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος αλλά δεν έχει φτάσει τα επίπεδα δημοφιλίας όπως π.χ. στη Γαλλία και την Ιταλία. Αν έχει τύχει ποτέ να δείτε το «Tour de France» θα καταλάβετε τι εννοώ. Κατά μήκος της διαδρομής βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους που έχουν «στρατοπεδεύσει» τα τροχόσπιτά του το ένα δίπλα στο άλλο και περιμένουν τη σύντομη στιγμή που οι ποδηλάτες θα περάσουν από μπροστά τους.

Εκτός από το «Tour de France», ο άλλος αγώνας που είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός είναι o «Giro d’ Italia». Ο πρώτος αγώνας έγινε το 1909 για να αυξήσει τις πωλήσεις της γνωστής ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», μέχρι και σήμερα η εφημερίδα είναι υπεύθυνη για ένα μέρος της διοργάνωσης. Στις πρώτες 11 διοργανώσεις υπήρξαν δυο ποδηλάτες που τον κέρδισαν από 2 φορές. Αλλά μέχρι εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίστηκε ένας ποδηλάτης που έγραψε ιστορία. Ο Alfredo Binda γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Cittiglio λίγο έξω από την πόλη Varese. Στα 23 του χρόνια έτρεξε για πρώτη φορά στο «Giro d’ Italia». Εκείνη η χρονιά ήταν η τελευταία εμφάνιση του θρυλικού πρωταθλητή Costante Girardengo. Όλοι οι Ιταλοί περίμεναν πως θα επικρατήσει άνετα, αλλά ο Binda τον νίκησε. Αρχικά αυτό τον έκανε αντιπαθή σε πολλούς αλλά τα επόμενα χρόνια αυτή η αρχική αντιπάθεια άλλαξε εντελώς.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alfredo_Binda

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κέρδισε ξανά το «Giro D’ Italia», to 1927, to 1928 kai to 1929. Το 1930 ήατν τόσο κυρίαρχος στον αγώνα που οι ιθύνοντες της «Gazzeta dello Sport» μαζεύτηκαν στα γραφεία τους. Ύστερα από έντονες διαφωνίες αποφάσισαν κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στα χρονικά της διοργάνωσης. Ο αγώνας τους απέφερε πολλά κέρδη, αλλά με τη συμμετοχή του Binda είχε γίνει προβλέψιμος και βαρετός. Οι διαφημιστές δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον, αλλά και οι πωλήσεις της διάσημης ροζ εφημερίδας παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.

Οπότε αποφάσισαν να στείλουν μια επιτροπή στον Binda. Του προσέφεραν 22.000 λιρέτες για να μην τρέξει στον αγώνα εκείνη την χρονιά. Ο Binda το σκέφτηκε για λίγο. Σκέφτηκε πως ήδη έχει κερδίσει τον αγώνα 4 φορές και πως το ποσό ήταν ίσο με την τιμή δυο σπιτιών στο Μιλάνο. Και απάντησε θετικά. Ήταν τόσο κυρίαρχος λοιπόν, που τον πλήρωσαν μια περιουσία για να μην αγωνιστεί.

Για την ιστορία, ο Alfredo Binda κέρδισε για άλλη μια φορά το «Giro d’ Italia» το 1932. Την χρονιά που τον πλήρωσαν για να μην αγωνιστεί ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ πήρε και για τρίτη φορά τον τίτλο το 1932. Μέχρι να αποσυρθεί κατάφερε να κερδίσει περισσότερους από 120 αγώνες. Πέθανε το 1986 σε ηλικία 83 ετών στο χωριό που γεννήθηκε, το Cittiglio. Εκεί διοργανώνεται κάθε χρόνο ένας αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Γυναικών, με τον νικητή να παίρνει ένα τρόπαιο που φέρει το όνομά του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.