E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το πρώτο seχ symbol του Χόλιγουντ ήταν από την Ιαπωνία

O Sessue Hayakawa υπήρξε μια απαγορευμένη φαντασίωση των γυναικών για αρκετά χρόνια

Το πρώτο seχ symbol του Χόλιγουντ ήταν από την Ιαπωνία
@sojo.net
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το Χόλιγουντ εκτός από ταινίες είναι γνωστό πως παράγει ακατάπαυστα και seχ symbols. Δεκάδες πανέμορφοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, άνδρες και γυναίκες, πέρασαν από τα στούντιο του Λος Άντζελες και κάποιοι για πολλά χρόνια και άλλοι για λίγα μπήκαν στα μυαλά γυναικών και ανδρών ως μια «απαγορευμένη φαντασίωση».

Το ίδιο ίσχυε και για το πρώτο seχ symbol της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Ήταν κάτι περισσότερο από απαγορευμένος καρπός. Γι’ αυτό ίσως και να έγινε seχ symbol στην τελική. Αν νομίζετε ότι τον ξέρετε, κάνετε λάθος. Μπορεί ο Rudolph Valentino να ήταν κι αυτός ένα είδωλο για της γυναίκες την εποχή του βωβού κινηματογράφου αλλά δεν ήταν ο πρώτος. Ο πρώτος λοιπόν ήταν ένας ηθοποιός από την Ιαπωνία που άκουγε στο όνομα Sessue Hayakawa. Το πως και γιατί έγινε seχ symbol θα σας το πούμε παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1889 στην Ιαπωνία. Η οικογένειά του ήταν αρκετά πλούσια. Μόνο που ο Sessue δεν είχε καν στο μυαλό του να γίνει ηθοποιός. Ήθελε από μικρός να μπει στο Ιαπωνικό Ναυτικό. Το ναυτικό όμως δεν το δέχθηκε, με τον Sessue να το παίρνει τόσο κατάκαρδα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο πατέρας του τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή και του έσωσε την ζωή. Μια ζωή που λίγο αργότερα θα αποφάσιζε να αφιερώσει στα οικονομικά.

Πήγε λοιπόν στο Σικάγο για να σπουδάσει πολιτική οικονομία. Το ενδιαφέρον του ήταν προσωρινό. Όταν πήγε στο Λος Άντζελες βρέθηκε στην περιοχή Little Tokyo. Εκεί υπήρχε ένα ιαπωνικό θέατρο. Ο Hayakawa δεν το σκέφτηκε καθόλου, ήθελε οπωσδήποτε να γίνει μέλος του θιάσου. Και τα κατάφερε.

http://www.classicmoviehub.com/blog/classic-movie-legend-tribute-sessue-hayakawa/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@classicmoviehub.com

Τα δυο επόμενα χρόνια έκανε τον γύρο των ΗΠΑ με τον θίασο. Και κάποια στιγμή, έπεσε πάνω του το βλέμμα του θρυλικού παραγωγού του κινηματογράφου Thomas H. Ince. Το μυαλό του τελευταίου έπαιρνε πολλές στροφές. Και προσέφερε στον Sessue Hayakawa συμβόλαιο, όντας σίγουρος για την επιτυχία της συνεργασίας τους. Πράγματι η πρώτες του ταινίες ήρθαν το 1914. Η μεγάλη του επιτυχία έγινε το 1915, με την ταινία «The Cheat» του Cecil B. DeMille, όπου υποδύθηκε έναν απαγορευμένο εpαστη. Αυτό ακριβώς είχε σκεφτεί ο παραγωγός όταν τον είδε. Να του δώσει τους ρόλους είτε του κακού, είτε του απαγορευμένου εpαστη.

Η σκέψη του λειτούργησε. Για τις γυναίκες της εποχής ο Sessue Hayakawa έγινε μια φνατασίωση - ταμπου, αφού οι διαφυλετικοί γάμοι απαγορεύονταν εκείνη την εποχή. Κι όμως το απαγορευμένο είναι πάντα πιο ελκυστικό. Ο Hayakawa είχε ωραία χαρακτηριστικά και καλοσχηματισμένο σώμα. Οπότε δεν ήταν δύσκολο να μετατραπεί σε seχ symbol. Σχεδόν αμέσως έβγαζε 5.000 δολάρια την εβδομάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bravest_Way

@wikipedia.org

Είχε γίνει σταρ. Του ίδιου βεληνεκούς με τον Charlie Chaplin και τον John Barrymore. Κάποι βέβια δεν μπορούσαν να χωνέψουν κάτι τέτοιο. Αλλά με τα λεφτά που κέρδιζε, ο Hayakawa μπόρεσε να φύγει από την εταιρεία που ήταν (την Paramount Pictures) και να ανοίξει δική του, προκειμένου να σταματήσει να παίζει τους ίδιους ρόλους. Αρχικά και αυτή του η κίνηση ήταν επιτυχημένη. Τον πρώτο χρόνο κέρδισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Όπως και τον επόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε αγοράσει μια έπαυλη στο Λος Άντζελες όπου γίνονταν τα πιο λαμπερά πάρτι. Ζούσε πραγματικά το «αμερικανικό όνειρο». Μόνο που δεν κράτησε για πολύ. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κοινωνία ανέπτυξε αρνητικά και πολλές φορές βίαια συναισθήματα για τους Ασιάτες. Ο Hayakawa άρχισε να δέχεται απειλές κυρίως λόγω της επιτυχίας που είχε στις γυναίκες. Έτσι το 1921 άφησε πίσω του το Χόλιγουντ.

Πήγε στην Ιαπωνία αλλά δεν κατάφερε πολλά πράγματα σαν ηθοποιός. Στην Γαλλία είχε όμως αρκετή επιτυχία. Μετά τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο σκέφτηκε να επιστρέψει στο Χόλιγουντ, αλλά οι Ιάπωνες δεν ήταν ακόμα τόσο ευπρόσδεκτοι. Το 1957 κατάφερε να τραβήξει πάλι τα βλέμματα πάνω του. Πρωταγωνίστησε στην πολυβραβευμένη ταινία του David Lean «The Bridge of the River Kwai», στον ρόλο του συνταγματάρχη Saito και κέρδισε την υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

https://www.hollywood.com/general/the-bridge-on-the-river-kwai-movie-stills-57256229/#/ms-1912/1

@hollywood.com

Έπαιξε και σε άλλες ταινίες του Χόλιγουντ αλλά όχι πολλές. Η τελευταία του ήταν το 1966, όταν και έφυγε για την πατρίδα του. Το πρώτο seχ symbol του Χόλιγουντ πέθανε στο Τόκιο το 1973, σε ηλικία 84 ετών. Πέρασαν πολλά χρόνια ώστε ένας Ασιάτης να φτάσει ή να ξεπεράσει την φήμη του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.