E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Central Park 5: Το συγκλονιστικό γεγονός που ενέπνευσε το Netflix

Μια σειρά που περιγραφεί αληθινά γεγονότα και δείχνει πόσο άδικο είναι το σύστημα δικαιοσύνης

Central Park 5: Το συγκλονιστικό γεγονός που ενέπνευσε το Netflix
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Ήταν Απρίλιος του 1989, όταν η 28χρονη Τρίσα Μέιλι βγήκε κατά τις 10 το βράδυ για τρέξιμο στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Μετά από κάποιες ώρες βρέθηκε από περαστικούς βαριά χτυπημένη στο κεφάλι, σχεδόν νεκρή και σeξουαλικά κακοποιημένη.

Την ίδια ώρα σε ένα άλλο σημείο του πάρκου, μια ομάδα αφροαμερικανών εφήβων έκαναν βόλτα παρενοχλώντας τους περαστικούς και κάνοντας πλάκα ρίχνοντας πέτρες σε αμάξια. Δυστυχώς κάποια από τα παιδιά ξέφυγαν λίγο και έβρισαν, χτύπησαν και λήστεψαν κάποιους από την ομάδα τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα, έφτασε στο πάρκο και η αστυνομία και συνέλαβε όσους κατάφερε να πιάσει, ανάμεσα τους οι 14χρονοι Κέβιν Ρίτσαρσον και Ρέι Σαντάνα. Αφού τους οδήγησαν στο τμήμα, οι αστυνομικοί αποφάσισαν ότι τα παιδιά ήταν ύποπτα για τον βιασμό της 28χρονης παρά το γεγονός ότι εκείνοι είχαν συλληφθεί πολύ πριν γίνει το έγκλημα σε βάρος της και έτσι τους κρατούν ως υπόπτους.

Παράλληλα, αρχίζουν να μαζεύουν και άλλους έφηβους από το Χάρλεμ που είχαν σχέση με την παρέα. Έτσι οδηγούν στο τμήμα και τους 16χρονο Κόρι Γουάιζ και 15χρονους Άντον Μακ Κέι και Γιούσεφ Σαλάμ.

Προσπαθώντας να κάνουν τα πέντε παιδιά που ούτε καν γνωρίζονταν μεταξύ τους να ομολογήσουν ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα πιο άθλια μέσα, ενώ δεν τους αφήνουν να καταθέσουν  με παρουσία των γονιών τους, πράγμα παράνομο. Βάζουν τα παιδιά να πούνε ψέματα το ένα για το άλλο, ενώ ρίχνουν τον τίτλο του βιαστή στον 16χρονο της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια από τα παιδιά βγαίνουν με αναστολή, κάποια δεν έχουν να πληρώσουν. Στη έρχονται οι δικές και οι καταδίκες και χρόνια μετά οι 5 πλέον άντρες συναντιούνται και βρίσκουν την πραγματική δικαιοσύνη.

Το γεγονός συνέβη πραγματικά και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Αμερική, ενώ η υπόθεση άνοιξε ξανά όταν την ανέλαβε κάποιος εισαγγελέας. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι πήγαν κανονικά σε αναμορφωτήρια και φυλακή και ως αποζημείωση οι ΗΠΑ τους έδωσαν το μεγαλύτερο ποσο που έχει δοθεί ποτέ ως αποζημείωση.

Εμπνευσμένο από το τραγικό γεγονός, το Netflix δημιούργησε μια σειρά που παρουσιάζει όλα τα γεγονότα όπως έγιναν. Η σειρά λέγεται When They See Us και σίγουρα θα σας συγκινήσει. Μάλιστα στο τέλος της, εμφανίζονται και οι παραγματικοί άντρες πλέον, Πέντε του Σέντραλ Παρκ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.