E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορωνοϊός

Όσα πρέπει να γίνουν άμεσα

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορωνοϊός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/4/2020 | 09:54

Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να μην είναι γιατρός όμως έχει γίνει ειδικός σε θέματα παγκόσμιας υγείας τις τελευταίες δεκαετίες καθώς με τις παρεμβάσεις του, έχει αφήσει το δημόσιο αποτύπωμά του, ώστε εκτός από ιδρυτής της Microsoft να θεωρείται και ένας από τους ανθρώπους με τη σπουδαιότερη φιλανθρωπική δράση ως τώρα.

Τώρα, χρησιμοποιεί τη δημόσια σφαίρα για να γίνει η "φωνή της Αμερικής" στη μάχη κατά του κορονοϊού, αφού με άρθρο του στην εφημερίδα "Washington Post", αναλύει τη στρατηγική που θα πρέπει να χαραχτεί, ώστε να αρχίσει να μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού και η οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα τρία βήματα που χρειάζονται για να γίνει αυτό σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.

Πρώτο βήμα: "Κλείστε τα πάντα"

Ξεκάθαρος όσον αφορά στην πρώτη κίνηση είναι ο Γκέιτς απαιτώντας να μπει γενικό λουκέτο: "Παρά το γεγονός πως υπάρχουν φωνές από ειδικούς στο θέμα της δημόσιας υγείας, μερικές πολιτείες και χώρες δεν έχουν κλείσει τα πάντα.

Σε κάποιες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμα ανοιχτές ενώ σε άλλες υπάρχουν εστιατόρια όπου μπορείς να κάτσεις και να σε σερβίρουν. Αυτή είναι συνταγή για την καταστροφή. Επειδή οι ανθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν έτσι ελεύθερα, όπως και ο ιός. Οι ηγέτες των χωρών πρέπει να είναι σαφείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κλείσιμο παντού σημαίνει κλείσιμο παντού. Μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων -κάτι που θα πάρει 10 εβδομάδες ή περισσότερο- κανείς δεν θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά όπως γινόταν στο παρελθόν και δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δεύτερο βήμα: Σημαντική αύξηση στον αριθμό των τεστ

Ο Γκέιτς δεν ενθουσιάζεται από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τα περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό σε σχέση με κάθε άλλο μέρος στον κόσμο, γράφοντας τα εξής:

"Ας είμαστε ρεαλιστές, το θέμα δεν είναι να είμαστε το Νο 1 σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να κάνουμε αρκετά τεστ για να καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει η χώρα. Και σε αυτό απέχουμε πάρα πολύ από το σημείο που χρειάζεται να βρισκόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα ώστε να μπορούμε γρήγορα να ταυτοποιούμε πιθανούς εθελοντές για κλινικές δοκιμές και να ξέρουμε σίγουρα πότε είναι η ώρα για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους. Υπάρχουν καλά παραδείγματα για να ακολουθήσουμε: η Νέα Υόρκη πρόσφατα επέκτεινε τον αριθμό τεστ την ημέρα σε 20.000.

Επίσης, τώρα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να παίρνουν δείγμα από τους ίδιους χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί ένας άνθρωπος που είναι μέλος ιατρικού προσωπικού.

Αυτοί που πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα και να κάνουν το τεστ είναι όσοι δουλεύουν στον τομέα της δημόσιας υγείας και εκείνοι που απαντούν πρώτοι στις εκκλήσεις ανθρώπων για ιατρική βοήθεια και τρέχουν να τους βοηθήσουν, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να έρχονται οι υψηλά συμπτωματικοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και εκείνοι που είναι πολύ πιθανό να εκτεθούν".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίτο βήμα: Πηγαίνετε όλοι για εμβόλιο

"Όχι, το εμβόλιο δεν βρίσκεται σε ένα βράδυ", παραδέχεται ο Γκέιτς, και προσθέτει: "Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει και μέχρι το τέλος του χρόνου. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι εθνική προτεραιότητα να βρεθεί το συντομότερο δυνατό.

Κάθε ημέρα που κερδίζουμε στην ανάπτυξη του εμβολίου θα σώσει κυριολεκτικά ζωές και θα μειώσει το χρόνο που θα χρειαστεί η Αμερική να ξαναβρεί τη φυσιολογική ζωή της. Επιπλέον η ανακάλυψη του εμβολίου θα δώσει και ψυχολογική στήριξη στους Αμερικανούς και στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν κάτω από το σύννεφο της αρρώστιας.

Με το που θα έχουμε μία ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι πρώτες δόσεις θα πάνε στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.

Αν τα κάνουμε όλα σωστά, ίσως θα μπορέσουμε να βρούμε σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών, που είναι και το πιο σύντομο διάστημα που έχει χρειαστεί για να κατασκευαστεί εμβόλιο".

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν η φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία από Σεπτέμβριο ‑ Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Σήμερα

Η αγωγή θα συνοδεύεται από διατροφική παρακολούθηση και άσκηση

Βόλος: Ανδρας έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε στην παραλία

Σήμερα

Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο

Δολοφονία Δουρουντάκη: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 51χρονος

Σήμερα

Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κόρη αρχηγού αστυνομίας τον κατηγορεί για «τελετουργική» κακοποίηση ‑ Σατανιστική αίρεση, μάσκες και «παιχνίδια θανάτου»

Σήμερα

Η κόρη ενός αρχηγού της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ ισχυρίζεται ότι τη βίαζε επανειλημμένα για περισσότερο από μια δεκαετία στο πλαίσιο μιας «τελετουργικής» αίρεσης

ΗΠΑ: Έκλεψε εκατομμύρια από τα σπίτια των πλουσίων ‑ Τώρα αποκαλύπτει το λάθος των «θυμάτων» της

Σήμερα

Η 40χρονη σήμερα Τζένιφερ, πρώην διαρρήκτρια μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών

Επιστρέφει η ακρίβεια στα τρόφιμα – Σημαντικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη

Σήμερα

Πιο ευάλωτα τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Μετανάστες στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα μενού που αλλάζει ο Πλεύρης στις δομές «ξενοδοχεία»

Σήμερα

Τρία γεύματα προσφέρονται στους μετανάστες στις δομές, με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών πιάτων

Θάσος: Αφηνιασμένο άλογο τραυμάτισε πεντάχρονο κοριτσάκι σε παραλία

Σήμερα

Το κορίτσι τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Νέος νόμος για διαγραφές: Ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν μερική φοίτηση στα πανεπιστήμια

Σήμερα

Οι φοιτητές που εργάζονται καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν διακοπή της φοίτησης τους για συγκεκριμένο διάστημα

Μεθυσμένος οδηγός στον Πειραιά παρέσυρε και χτύπησε πεζή – Μέσα στο ΙΧ είχε και το 6χρονο παιδί του

Σήμερα

Ένας 42χρονος άντρας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στον Πειραιά μετά από τροχαίο ατύχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.